Fordele og ulemper med crowdlending investering

Fordele og ulemper med crowdlending investering

 

Fordele og ulemper med crowdlending investering

 

Crowdlending også kendt som peer to peer lending har taget Europa med storm. Hvorfor? Fordi virksomheder og mange privatpersoner har hårdt brug for finansiering til at få vækst i deres virksomheder, eller privatpersonerne har brug for penge til at finansiere deres nye bil eller hus. Og mange almindelige mennesker søger et bedre afkast på deres opsparing, end når de står i banken og taber værdi og derudover så tør mange ikke at investere i aktier, fordi der er en stor risiko med aktier.

Nu kan almindelige mennesker investerer i andre privatpersoner og virksomheder, til gengæld for et pænt afkast i form af renter.  Især de små virksomheder, som søger penge til at kunne sætte fart på deres vækst, får chancen til at nå deres potentiale, og investorer får det afkast som de gerne vil have på deres investering.

Som i så mange industrier, så er der fordele og ulemper. Derfor har vi sammenfattet en liste med fordele og ulemper med crowdlending investering, så du lettere kan beslutte dig for om det er det rigtige for dig.

 

Fordele ved crowdlending investering

 

1. Et potentielt højere afkast på din investering

 

Den største fordel som investor, er det høje afkast som du kan få, når du investere i crowdlending i forhold til eksempelvis en opsparings konto i banken. Ja endda det gennemsnitlige afkast historisk set med aktier som ligger på 7 % om året, er vand i forhold til crowdlending. Tag eksempelvis Mintos, hvor du kan forvente op imod 12 % om året i afkast.

 

2. Du kan selv vælge hvor dine penge skal hen

 

Der findes en hel masse ansøgere til lån og det er helt op til dig, i hvilke af dem du vil låne til. Hver privatperson eller virksomhed bliver tjekket grundigt op på, og så kan du selv vælge hvilken risiko niveau du vil investere i. Typisk så vil du få højere renter når du investere i lån med højre risiko. Der bliver lavet en risiko analyse, hvor du kan vælge hvilken kategori du ønsker at investere i.

 

3. Du hjælper andre virksomheder og privatpersoner

 

Ved at låne dine penge ud til virksomheder som ønsker flere midler til vækst, eller privatpersoner som skal bruge kapital til en ny bil, hus eller lignende så holder du hjulene i gang i vores økonomi og hjælper dem med at opnå deres drømme, mens du selv får gode renter til gengæld. Det er rart at vide at man gør noget godt for andre, mens man tjener penge på det.

 

4. Få dine penge til at arbejde for dig

 

Ja det er rigtigt. Udover at vælge hvilke projekter du vil investere i (medmindre du vælger at servicen skal gøre det automatisk for dig), så vil de penge som du har arbejdet hårdt for at tjene, begynde at arbejde for dig. Efter det første investeret beløb som du lægger ud med, så du uden at skulle arbejde særligt hårdt få flere penge ud af det.

 

5. Kontrakt håndtering

 

Platformen håndtere alle kontrakterne, så man ikke engang behøver at vide præcist hvem man låner pengene til (hvis man ikke vil vide det). Alle kontrakterne bliver håndteret automatisk af platformen, så du også slipper for at skulle have fat i en jurist for at stå for lånekontrakter.

 

6. Renters rente

 

På de fleste crowdlending platforme, så vil du få renter og afbetalinger på lånene hver måned. Dette betyder faktisk at du kan geninvestere disse penge for at opnå renters rente, hvilket virkeligt kan tage fart hurtigt og så kan dit afkast blive endnu højere.

 

7. Få styr på problemerne for dig

 

Hvis der er problemer angående manglende betalinger på lånene, så vil det være crowdlending platformen som tager hånd omkring dette, hvilket er en stor fordel da man slipper for at skulle indhente pengene selv. Dette betyder at du ikke behøver at vide noget som helst dette område, men blot kan læne dig tilbage og lade platformen arbejde for dig.

 

8. Buyback garanti

 

De fleste platforme er begyndt at komme med buyback garanti. Fordelen ved buyback garanti er, at du undgår problemer med dårlige betalere. Hvis et lån går over tid i enten 30 eller 60 dage, så vil platformen købe lånet tilbage af dig og i de fleste tilfælde får du stadig renterne. Dette mindsker risikoen og er en stor fordel for investorer.

 

Ulemper ved crowdlending investering

 

1. Der er altid en risiko ved investering

 

Selvom alle lånetagere skal igennem nogle meget strikse krav, så er der ingen garanti for at du får alle dine penge igen, ligesom i andre former for investering. For at minimere risikoen, så bør du sprede din investering på en masse lån. På den måde, hvis en af dine lånetagere ikke betaler, så vil det ikke ramme din investering særligt meget. Og med buyback garanti, så er risikoen endnu mindre.

 

2. Renterne er ikke skattefri

 

Dette betyder at du skal betale skat af dit afkast som ved andre former for investering. Vi har lavet en guide til hvordan du indberetter din crowdlending indtægt til skat her

 

3. Ude af vores hænder

 

Så snart som du har overført din investering til platformen, så er hvad der sker med den ude af dine hænder. Platformen vil overføre hele investeringen til forskelige lån, og ud over at vente, så er der ikke særligt meget du kan gøre.

 

Så, hvad er din beslutning?

 

Crowdlending bliver hele tiden mere og mere populært, og har igennem de seneste år haft en ret kraftig vækst. Det er simpelt, hurtigt og let at få et højt afkast på investeringer, men det er dog vigtigt at man kender alle fordele og ulemper ved denne nye måde at investere på.

 

Hvis du er interesserede i at læse mere om crowdlending investorers erfaringer, så bør du læse artiklen:

Erfaring med Mintos Crowdlending efter 8 måneder her

 

 Relaterede artikler: 

Kom igang som crowdlending investor her

Hvorfor investere i crowdlending og hvordan?

Hvad er buyback garanti i crowdlending?

 

Sponseret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *