Fast Invest crowdlending – Anmeldelse

Fast Invest har været en relativt ny crowdlending platform indtil for nylig, hvor de er kommet frem med deres helt unikke platform. Fast Invest er en hurtig voksende investerings platform, som giver alle muligheden for at blive en investor. Brugere kan opbygge passiv indkomst ved at udlåne deres penge til forbrugslån igennem platformen. Det der gør Fast Invest unik på crowdlending markedet er at de tilbyder at man kan investere i kortsigtede lån med afkast på over 14 % om året.

Hvad er Fast Invest?

Fast Invest er en crowdlending platform som åbnede deres platform i 2015. De har allerede 14.000 brugere som investerer igennem platformen. De opererer i hele Europa, og har egne afdelinger i England, Polen, Litauen og Italien. De har også udviklet blockchain teologi til deres platform, for at tilføre nye investerings produkter. Det er dog primært crowdlending vi kommer ind på i denne anmeldelse.
Deres USP’er (Unique Selling points) er at de ikke kræver en stor start investering, brugere kan investere helt ned til 1 euro hvilket giver mulighed for diversificering og alle lån har buyback garanti. De har som den eneste crowdlending platform mulighed for at sælge sine lån til selve Fast Invest uden tab, hvis du ønsker at få din investering ud til andet formål, hvilket er en kæmpe fordel, i stedet for at sælge dem med et større tab.

Hvilken rente tilbyder Fast Invest?

Fast Invest tilbyder renter på op til 16 % i årligt afkast samt du kan investere helt ned til 1 euro pr lån. Du kan forvente at dit gennemsnit bliver helt oppe omkring 14 % hvilket er en af de højeste afkast på markedet. Fast invest er nogle af dem der tilbyder det højeste afkast på crowdlending markedet, fordi de primært tilbyder korte forbrugslån på 30 dage. Det er godt for dig som investor, fordi du på den måde også hurtigt kan få dine penge frigivet, hvis du ønsker at brug dem på andre formål. Ofte så er lånene med højeste rente, kun med en løbetid på 30 dage.

Buyback garanti

Fast Invest tilbyder buyback garanti, men her udskiller de sig fra alle de konkurrerende platforme. Hvis et lån kun går 3 dage over tid, så vil din buyback garanti træde i kraft. Dette betyder at du får dine penge tilbage uden tab, fordi loan orginator (långiveren) køber lånet tilbage fra dig igen, og selv står for inddrivelse, så du blot får mulighed for at investere i et nyt lån. Det sikre at du ikke taber penge på dine investeringer, selvom du har dårlige betalere.

Hvor lang løbetid er lånene på?

Du har mulighed for at investere i lån med en løbetid fra 1 til 12 måneder. Dog er langt de fleste lån hos Fast Invest med en løbetid på kun 30 dage, hvilket er attraktivt for de fleste som ønsker at have hurtig tilgang til deres investering. Så det er generelt kortsigtede forbrugslån Fast Invest har på deres platform, hvilket er grunden den den høje rente.

Kan man trække pengene ud igen?

Du kan vælge at sælge din investering med Fast Invests tilbagekøbs garanti, og derved ikke miste penge på at trække dine penge ud hurtigt. Dog får du ikke renterne for den resterende periode. Hvis du vælger at sælge dine lån til Fast Invest igen, så går der kun 1 hverdag inden pengene står på din konto, hvilket gør Fast Invest helt unikke i forhold til konkurrenterne, hvor man ofte skal sælge sine lånandele med større tab, hvis man vil hurtigt ud.

Hvordan bliver man en investor hos Fast Invest?

  1. Opret en profil. Det kan du gøre ved at klikke her
  2. Overfør penge til din Fast Invest konto – Vi anbefaler at du overfører med TransferWise for at gøre det billigst muligt, da de befinder sig i udlandet.
  3. Vælg hvilke lån du ønsker at investere i, eller sæt en auto Invest op.
  4. Efterfølgende vil du modtage betalinger fra dine lån, hvor du får afbetalinger og rente udbetalinger månedligt.

Du skal som investor bekræfte din identitet, for at kunne trække penge ud fra din Fast Invest konto til din bank konto. Dette kan du med fordel gøre, lige så snart du opretter din konto.

Vil du investere igennem Fast Invest, så kan du oprette din konto her

Fast invest crowdlending investment

Auto Invest

Ved at bruge auto Invest, så kan du lave en portefølje hvor du specificere hvilke parametre du ønsker at investere med (portefølje størrelse, maksimum investering, ønsket rente, løbetid på lån osv.). Efterfølgende vil auto Invest funktionen automatisk udvælge de lån som møder dine kriterier og investere i tilgængelige lån løbende. Du kan sætte din auto Invest på pause eller stoppe den præcist når du ønsker det.

Auto Invest funktionen geninvestere også dine renter og indbetalinger, hvilket giver en renters rente effekt så din investering kan vokse endnu hurtigere.

Du har 2 muligheder, når du vælger Fast Invest’s auto Invest funktioner, hvor du enten kan vælge en af de pakker du kan se på nedstående billede. Med de nedstående muligheder, så kan du selv bestemme om du vil ønske som ”Beginner, Professional og Expert”
Disse pakker er ideelle, hvis du syntes at de nedstående faktorer passer fint ind i din investerings portefølje.

fast invest anmeldelse auto invest

Du kan også vælge at lave din egen Auto Invest funktion under ”Custom Portfolio” hvor du helt selv bestemmer indstillingerne for din portefølje. Du kan se et udkast til en auto Invest opsætning strategi nedenfor, som er brugt af undertegnede.

fast invest auto invest setup

Vil du investere igennem Fast Invest på under 2 minutter, så kan du oprette din konto her

Overfør penge til Fast Invest

Hvis du skal overføre penge til Fast Invest, så anbefaler vi at du overføre dine penge igennem TransferWise i stedet for at gøre det igennem banken, som vi har skrevet en guide om. Dog skal du minimum én gang overføre igennem din egen bank konto, for at bekræfte at det er din egen bankkonto, med din identitet.

Årsagen til at vi anbefaler at overføre igennem TransferWise i stedet for at investere igennem banken, er at banken har nogle dyre vekselgebyrer som ofte kan løbe op i rigtigt mange penge, hvor man med TransferWise betaler et fast lille beløb ved hver overførsel, som er langt mindre end banken tager.

Du kan læse guiden til at overføre penge til udlandet med TransferWise her. 

Fast Invest fordele og ulemper

Der er fordele og ulemper ved alle platforme, og det er der naturligvis også ved Fast Invest. Derfor har vi samlet et overblik, så du kan se hvad du skal være opmærksom på.

Fordele

  1. Det er billigt at starte – Investorer kan investere fra kun 1 euro
  2. Sikker investering – Alle lån er beskyttet af Buyback garanti og tilbagekøbs garanti.
  3. Mulighed for at trække dine penge ud hurtigt – Fast Invest har i stedet for et secondary market givet dig mulighed for at sælge dine lån, for at få pengene tilbage igen hurtigt.
  4. Gratis – Fast Invest har ingen gebyrer for at registrere sig, ingen kredit informationer påkrævet, ingen årlig konto eller administrations gebyrer.
  5. Høj ROI (Return of investment) – Du kan få op til 16 % i rente.

Ulemper

  1. Man investere i forbrugslån, som har højre risiko end andre typer lån

Det er ret svært at finde nogle ulemper, da Fast Invest nok er den eneste crowdlending platform som tilbyder at købe lån tilbage igen, hvis man ønsker at trække sine penge ud.

Derudover så har de buyback garanti som allerede efter 3 dages manglende betaling træder i kraft og køber lånet tilbage igen fra dig, og du får stadig din manglende betaling samt renter.

Men der vil naturligvis altid være en risiko ved at investere, og det gælder naturligvis også for Fast Invest.

Konklusion

Fast Invest virker til at være en yderst attraktiv platform, som har gjort sig unik på crowdlending marked. Det har de gjort, ved at give deres investorer mulighed for at sælge deres lån hvis de ønsker at få frigjort deres penge. Derudover så tilbyder de også buyback garanti, hvis nogle af dine lån går over tid med kun 3 dage. Dette betyder at du ikke mister dine penge, hvis der er dårlige betalere til de lån du investere i, da Fast Invest køber lånet tilbage igen fra dig, og du får stadig dine penge samt renter. Derudover så kan man investere i korte løbetider på lån med mellem 1 og 12 måneder, hvilket giver dig en meget kort bindetid på din investering oveni.

Alt i alt potentielt blandt de bedste crowdlending platforme i Europa.

Vil du investere igennem Fast Invest, så kan du oprette din konto her

Relaterede artikler:

Kom igang som crowdlending investor her

Hvorfor investere i crowdlending og hvordan?

Valg af crowdlending platform

Fast invest crowdlending investment 1
Sponseret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *