Spring til indhold

Anmeldelse af Fast Invest (2022)

Fast Invest har været en relativt ny crowdlending platform som startede i 2015, men de har haft en eksplosiv vækst i de sidste par år, som har gjort dem til en af de mest populære crowdlending platforme på markedet. Jeg har selv investeret igennem Fast Invest i omkring 2 år nu, så det er på tide at få lave en opdatering omkring hvad jeg syntes om platformen efter 2 års investering.

Opdatering 2023

Jeg vil dog lægge ud med at sige, at flere investorer fortæller at de har haft problemer med at trække penge ud fra platformen, og derfor vil jeg ikke anbefale at du selv investere på platformen, indtil dette problem er blevet løst. Derfor vil jeg hellere anbefale den danske crowdlending platform Kameo.

kameo logo
Dansk crowdlending hos Kameo

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær dansk crowdlending Platform
Invester i ejendom for kun 500 kr.
Perfekt for begyndere

Hvad er Fast Invest?

Fast Invest er en crowdlending platform som åbnede i 2015. De har allerede over 30.000 brugere som investerer igennem platformen. De opererer i hele Europa, og har egne afdelinger i England, Polen, Litauen og Italien. De har også udviklet blockchain teologi til deres platform, for at tilføre nye investerings produkter. Det er dog primært crowdlending vi kommer ind på i denne anmeldelse.
Deres USP’er (Unique Selling points) er at de ikke kræver en stor start investering, brugere kan investere helt ned til 1 euro hvilket giver mulighed for diversificering og alle lån har buyback garanti. De har som den eneste crowdlending platform mulighed for at sælge sine lån til selve Fast Invest uden tab, hvis du ønsker at få din investering ud til andet formål, hvilket er en kæmpe fordel, i stedet for at sælge dem med et større tab.

Hvem kan investere hos fast Invest?

Hos Fast Invest skal du være minimum 18 år gammel for at begynde at investere igennem deres platform. Du behøver ikke nødvendigvis have den store viden eller erfaring indenfor investering eller crowdlending, for at komme igang hos dem, da deres platform har gennemgået en stor opgradering, hvilket har gjort den utrolig brugervenlig.

Fast Invest er derfor både for helt nybegyndere indenfor crowdlending, men også for den mere erfarne investor, som vil have markeds højeste afkast.

Hvor højt et afkast kan man få?

Fast Invest tilbyder renter på op til 16 % i årligt afkast samt du kan investere helt ned til 1 euro pr lån. Du kan forvente at dit gennemsnit bliver helt oppe omkring 14 % hvilket er en af de højeste afkast på markedet. Fast Invest er nogle af dem der tilbyder det højeste afkast på crowdlending markedet, fordi de primært tilbyder korte forbrugslån på 30 dage. Det er godt for dig som investor, fordi du på den måde også hurtigt kan få dine penge frigivet, hvis du ønsker at brug dem på andre formål. Ofte så er lånene med højeste rente, kun med en løbetid på 30 dage.

Min erfaring med Fast Invest

Jeg har investeret igennem Fast Invest i omkring 2 år efterhånden, og det er klart en af mine favoritter. Jeg har endnu ikke investeret voldsomt meget hos dem endnu, men det kommer helt sikkert til at være en af de platforme jeg kommer til at overføre mest til fremover, grundet det høje afkast samt gode muligheder for at få sine penge hurtigt ud hvis man får behov for det.

fast invest

Afkast: 14% årligt

Investering: 846 kroner

Afkast i kroner: 99 kroner

Den første investering jeg lavede hos Fast Invest var lige for at afprøve og teste platformen, men denne test var varet længe nok nu, og nu skal jeg rigtigt igang med at investere hos dem.

Mit gennemsnitlige afkast hos Fast Invest er på 14% om året, hvilket afkastet faktisk har været i hele det år jeg har været igang indtil videre, så derfor forventer jeg også at det forbliver sådan når der bliver investeret yderligere hos Fast Invest.

På billedet nedenfor kan du se nogle af de lån jeg har investeret i. Løbetiden er mellem 4 måneder og 1 dag, mens afkastet er på 15% årligt. Se den slags lån er hele grunden til at jeg vil investere langt mere hos Fast Invest.

fast invest afkast

kameo logo
Dansk crowdlending hos Kameo

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær dansk crowdlending Platform
Invester i ejendom for kun 500 kr.
Perfekt for begyndere

Sådan kommer du igang

1.Opret en profil ved at gå til Fast Invests forside ved at klikke her

fast invest 2

2. Klik på Invest og vælg derefter dine indstillinger.

3. Sæt din auto Invest funktion op.

4. Overfør penge til din Fast Invest konto – Jeg anbefaler at du overfører med TransferWise for at gøre det billigst muligt, da de befinder sig i udlandet.

5. Efterfølgende vil du modtage betalinger fra dine lån, hvor du får afbetalinger og rente udbetalinger månedligt.

Som du kan se er det ret simpelt at komme igang hos Fast Invest.

Auto Invest Strategi hos Fast Invest

Ved at bruge auto Invest, så kan du lave en portefølje hvor du specificere hvilke parametre du ønsker at investere med (portefølje størrelse, maksimum investering, ønsket rente, løbetid på lån osv.). Efterfølgende vil auto Invest funktionen automatisk udvælge de lån som møder dine kriterier og investere i tilgængelige lån løbende.

Auto Invest funktionen geninvestere også dine renter og indbetalinger, hvilket giver en renters rente effekt så din investering kan vokse endnu hurtigere.

Du har 2 muligheder, når du vælger Fast Invest’s auto Invest funktioner, hvor du enten kan vælge en af de pakker du kan se på nedstående billede. Med de nedstående muligheder, så kan du selv bestemme om du vil ønske som ”Beginner, Professional og Expert”
Disse pakker er fine, hvis du syntes at de nedstående faktorer passer fint ind i din investerings portefølje.

fast invest anmeldelse auto invest

Du kan også vælge at lave din egen Auto Invest funktion under ”Custom Portfolio” hvor du helt selv bestemmer indstillingerne for din portefølje.

Nedenfor kan du se min egen personline opsætning, som jeg har haft i 1 år nu.

fast invest auto invest setup

Mine indstilligner er således:

  • Mellem 12 og 16% i afkast
  • Maksimalt 10 Euro investeres i hvert lån
  • Automatisk Geninvestering
  • Løbetider på mellem 1 og 12 måneder

Som du kan se så har jeg valgt at investere i lån hvor afkastet er mellem 12 og 16% for at sikre at min portefølje er 100% investeret hele tiden. Derudover så geninvestere min Auto Invest også automatisk, for at investeret afkastet, så der over tid vil komme endnu mere afkast.

Hos Fast Invest er der buyback garanti på ALLE lån, så denne indstilling kan du ikke finde på deres auto Invest funktion.

kameo logo
Dansk crowdlending hos Kameo

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær dansk crowdlending Platform
Invester i ejendom for kun 500 kr.
Perfekt for begyndere

Overfør penge til Fast Invest

Hvis du skal overføre penge til Fast Invest, så anbefaler vi at du overføre dine penge igennem TransferWise i stedet for at gøre det igennem banken, som vi har skrevet en guide om. Dog skal du minimum én gang overføre igennem din egen bank konto, for at bekræfte at det er din egen bankkonto, med din identitet.

Årsagen til at vi anbefaler at overføre igennem TransferWise i stedet for at investere igennem banken, er at banken har nogle dyre vekselgebyrer som ofte kan løbe op i rigtigt mange penge, hvor man med TransferWise betaler et fast lille beløb ved hver overførsel, som er langt mindre end banken tager.

Du kan læse guiden til at overføre penge til udlandet med TransferWise her. 

Fast Invest fordele og ulemper

Der er fordele og ulemper ved alle platforme, og det er der naturligvis også ved Fast Invest. Derfor har vi samlet et overblik, så du kan se hvad du skal være opmærksom på.

Fordele

  • Markeds højeste afkast på op til 16%
  • Brugervenlig platform
  • Man kan investere for kun 1 euro.
  • Alle lån er sikret med buyback garanti
  • Mulighed for at sælge sine lån igen med 1 dags varighed.

Ulemper

  • Man har ikke mulighed for at se låneudbyderne – Denne funktion har Fast Invest dig udmeldt kommer inden længe.

Det er ret svært at finde nogle ulemper, da Fast Invest nok er den eneste crowdlending platform som tilbyder at købe lån tilbage igen, hvis man ønsker at trække sine penge ud.

Derudover så har de buyback garanti som allerede efter 3 dages manglende betaling træder i kraft og køber lånet tilbage igen fra dig, og du får stadig din manglende betaling samt renter.

Men der vil naturligvis altid være en risiko ved at investere, og det gælder naturligvis også for Fast Invest.

Buyback garanti

Fast Invest tilbyder buyback garanti, men her udskiller de sig fra alle de konkurrerende platforme. Hvis et lån kun går 3 dage over tid, så vil din buyback garanti træde i kraft. Dette betyder at du får dine penge tilbage uden tab, fordi loan orginator (långiveren) køber lånet tilbage fra dig igen, og selv står for inddrivelse, så du blot får mulighed for at investere i et nyt lån. Det sikre at du ikke taber penge på dine investeringer, selvom du har dårlige betalere.

Hvor lang løbetid er lånene på?

Du har mulighed for at investere i lån med en løbetid fra 1 til 12 måneder. Dog er langt de fleste lån hos Fast Invest med en løbetid på kun 30 dage, hvilket er attraktivt for de fleste som ønsker at have hurtig tilgang til deres investering. Så det er generelt kortsigtede forbrugslån Fast Invest har på deres platform, hvilket er grunden den den høje rente.

Kan man trække pengene ud igen?

Du kan vælge at sælge din investering med Fast Invests tilbagekøbs garanti, og derved ikke miste penge på at trække dine penge ud hurtigt. Dog får du ikke renterne for den resterende periode. Hvis du vælger at sælge dine lån til Fast Invest igen, så går der kun 1 hverdag inden pengene står på din konto, hvilket gør Fast Invest helt unikke i forhold til konkurrenterne, hvor man ofte skal sælge sine lånandele med større tab, hvis man vil hurtigt ud.

Konklusion

Fast Invest virker til at være en yderst attraktiv platform, som har gjort sig unik på crowdlending marked. Det har de gjort, ved at give deres investorer mulighed for at sælge deres lån hvis de ønsker at få frigjort deres penge. Derudover så tilbyder de også buyback garanti, hvis nogle af dine lån går over tid med kun 3 dage. Dette betyder at du ikke mister dine penge, hvis der er dårlige betalere til de lån du investere i, da Fast Invest køber lånet tilbage igen fra dig, og du får stadig dine penge samt renter. Derudover så kan man investere i korte løbetider på lån med mellem 1 og 12 måneder, hvilket giver dig en meget kort bindetid på din investering oveni.

Alt i alt potentielt blandt de bedste crowdlending platforme i Europa.

kameo logo
Dansk crowdlending hos Kameo

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær dansk crowdlending Platform
Invester i ejendom for kun 500 kr.
Perfekt for begyndere

Relaterede artikler:

Kom igang som crowdlending investor her

Hvorfor investere i crowdlending og hvordan?

Valg af crowdlending platform

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *