De bedste crowdlending og Peer to peer lending platforme i 2019 (opdateret)

De bedste Europæiske crowdlending og Peer to peer lending platforme i 2018

I blandt de online investeringsplatforme, så er de europæiske crowdlending og peer to peer platforme dem som tilbyder det højeste afkast. Det kommer selvfølgelig også med en risiko. Lad os kigge på hvordan crowdlending lån fungere og hvilke der er de bedste crowlending og peer to peer lending platforme i Europa i 2019.

Hvorfor fokusere på Europa? Simpelthen fordi at jeg er Europæer og bor i Europa. De fleste sider fra USA og også nogle af dem i England, forbyder at Europæiske statsborgere kan investere på dem, så derfor fokusere jeg personligt kun på dem som er tilgængelige for alle Europæiske statsborgere og som vi selv enten vil investere i, eller endda selv investere i.

Historien bag crowdlending og Peer to peer lending

Crowlending og peer to peer lending teknologi konceptet blev først populært med forskellige musik dele netværker såsom Napster, Emule og også Torrents. Peer to peer betyder nemlig at almindelige mennesker kan sende filer til hinanden.  Derfor så betyder crowdlending og Peer to peer lending, at man kan låne penge til andre mennesker, til noget specifikt. Der er ingen bank som bliver involveret, fordi pengene kommer direkte fra investorer (lånegivere) til de folk som gerne vil have et lån (lånetagere).

Den traditionelle måde at få lån på, var at gå i banken, og beskrive hvad du gerne vil låne penge til, og derefter vise hvor meget du tjener samt hvilke udgifter du har i dag, for derefter at blive godkendt af banken. Du skulle vente dage eller endda flere uger før du fik en beslutning fra banken. De ville derefter give dig hvilke vilkår du fik (hvis du blev godkendt), sammen med den rente som de besluttede at du skulle betale.

Efter den økonomiske krise, så blev bankerne langt mere restriktive, hvilket betød at der var mange der blev afvist i banken. Dette var især et problem i nogle lande, hvor det blev nærmest umuliggjort at låne penge. Dette gjorde at folk og virksomheder fik store problemer, og ikke havde nogle steder at gå hen, for at opretholde deres nødvendige kapital til at lave vigtige indkøb eller investeringer. Dette skabte en situation, hvor mange investorer i Vesteuropa som havde en masse penge, mens man på den anden hånd havde lande i Østeuropa (Letland, Litauen, Georgien osv.) havde en masse mennesker og virksomheder som kæmpede med at holde liv i deres økonomi, og virkeligt manglede penge.

Crowdlending og peer to peer lending kunne løse dette problem, ved at give et alternativ til bankerne i de forskellige lande, og er derfor blevet en af de nyeste og mest interessante typer investering i de seneste år, med kraftig vækst.

Sådan fungerer Europæisk crowdlending og peer to peer lending sider

Typisk, så vil du se en masse forskellige lån, hvor en del af dem ingen garanti har, mens andre har en eller anden slags garanti, som sikre investoren. Som eksempel, hvis du investere i et lån med buyback garanti, så er den eneste risiko du har, at crowdlending og peer to peer lending platformen går konkurs, hvilket kan ske grundet eksempelvis dårlige beslutninger fra ledelsen, konkurrence eller grundet snyd.

Crowlending platformene, som eksempelvis Mintos, som er Europas største, håndterer lånene og modtager betalingerne fra lånetagerne. Derefter vil de modtagne betalinger blive dividerede op i det beløb som alle investorerne har investeret, så investorerne får den del af deres investering som de er berettiget til i det specifikke lån.

Så snart lånetagerne begynder at betale deres lån tilbage til investorerne, så vil du modtage afbetalinger på lånet samt de renter som lånetageren skal betale for at låne pengene. Pengene vil blive automatisk overført til din konto. Du kan geninvestere de modtagne penge i de tilgængelige lån, eller kræve at pengene bliver udbetalt direkte til din bankkonto.

For hver lån, så er der datoer for tilbagebetalingerne, så investorerne kan se hvornår han får pengene på sin konto fra hver enkel lånetager.

Hvis du vil prøve at investere i crowdlending, så kan du oprette en kontos hos Mintos på under 2 minutter ved at klikke her.

Hvem kan investere i crowdlending og peer to peer lending sider

Disse europæiske sider er åbne for alle Europæiske investorer, selv hvis du bor udenfor Europa i mange tilfælde. Den eneste undtagelse er de platforme som er baseret i England, hvor der ofte er begrænsninger, og det kræves at du bor i England. Zopa er sådan et eksempel. Den har været i gang siden 2005, men kan kun bruges hvis du er bosiddende i England, på trods af at det var en af de første platforme der kom til.

Størstedelen af de forskellige platforme, blev åbnet i andre lande, som er baseret på de baltiske lande. Der findes platforme såsom Twino, Mintos, Bondora, hvilket har vist sig at være succes historier, hvor der efterfølgende er mange nye platforme som også gerne vil have en del af kagen.

Mange af disse platforme er tilgængelige i mere en et sprog, eftersom at mange Europæere taler så mange forskellige sprog, og ikke nødvendigvis er helt tryg ved at investere i platforme som kun har sproget engelsk. Min favorit side crowdlending og peer to peer lending side, er Mintos som har sprogene engelsk, tjekkisk, spansk, tysk, letlandsk, polsk og russisk. Dansk er ikke kommet endnu, men mon ikke de også kommer med det en dag.

Efter min erfaring, så Tyskland det land hvor crowdlending og peer to peer lending er førende, og har flest investorer. Tyskland er et land hvor folk har stærk købekraft og de vil også gerne have gode afkast og det passer perfekt med hvad crowdlending og peer to peer lending tilbyder.

Danmark er dog også begyndt at åbne øjnene for denne type investering, og det har gjort at der efterhånden at begyndt en eksplosiv vækst indenfor denne investeringstype i Danmark.

Hvilke afkast kan du forvente at få med crowdlending og peer to peer lending?

Jeg tror at crowdlending og peer to peer lending sider er en af de bedste måder at få en passiv indkomst på. Størstedelen af investorerne rundt omkring ser ejendomsinvestering som passiv indkomst, men efter min erfaring så er crowdlending og peer to peer lending en bedre mulighed for at få et højere afkast, som endda også er endnu højere end ejendoms investering.

Jeg har personligt fået et afkast på omkring 12 % om året i gennemsnit på de platforme jeg investere på.

Lad os kigge på nogle af de bedste platforme i Europa, baseret på min egen erfaring.

De bedste Europæiske crowdlending og peer to peer lending platforme i 2019

Mintos

de bedste crowdlending og peer to peer lending platforme i 2018

Dette er uden tvivl min favorit platform.

Selve brugerfladen fungerer super godt. Alt er forståeligt og du skal ikke fiske rundt efter data. Du får en daglig rapport i din indbakke, og du kan også bruge deres auto Invest funktion, hvilket jeg selv gør. Opret en bruger på 1 minut, ved at klikke her, og se deres brugerplade.

Mintos har et solidt secondary market, som giver investorerne mulighed for at likviditet. Hvis du vil sælge dine lån på et tidspunkt, så kan du lægge dem på det secondary market og vælge at tilbyde en rabat, for at gøre det mere attraktivt eller at tage endnu mere for det, hvis du ønsker det. Hvis du vil sælge dine lån hurtigt, så læg en rabat på dine lån og så bliver de hurtigere solgt.

Du kan mindst investere 10 Euro per lån, hvilet svarer til cirka 75 kroner. Der er dog ingen minimum på det secondary market.

Du skal passe på med at sætte din auto Invest funktion op på Mintos. Når du har oprettet en bruger og logger ind på din egen auto Invest funktion kan du se nedstående billede:

de bedste crowdlending og peer to peer lending platforme i 2018 2
Her kan du se Rating på de forskellige långivere, hvor du kan se deres karakter.

Virksomheder kan også investere igennem Mintos uden problemer. Der er nogle særlige dokumenter som skal udfyldes, for at blive godkendt, men det er ret let at blive.

Det er 3 år siden at Mintos blev lanceret og de har fået overskud for første gang i 2017. I 2017 havde de et overskud på 196.000 euro, som en af de få platforme. Det betyder rigtig meget for mig som investor. Det betyder nemlig at de har vist sig at deres forretningsmodel virker, og at de ikke forsvinder i morgen, som mange andre kunne have gjort.

I 2017, 2018 og igen i 2019 lavede Mintos nogle store investeringer i teknologi, ansatte og markedspladser, hvilket gjorde deres service lettere at bruge for investorerne. De lancerede i 2017 også deres nuværende veksel funktion hvilket tillader at veksle penge for investorer billigere end igennem bankerne. Resultatet af denne investering i vækst, har gjort at der er kommet endnu flere investorer til platformen. I 2018 var der 82.000 investorer som har oprettet sig, og i 2019 er der allerede over 100.000. Igen som en investor, så gør det mig også tryg at vide at jeg ikke er alene om at bruge platformen, men at jeg faktisk oprettet mig sammen med flere tusinder af andre investorer.

I sidste år introducerede Mintos også ’’Risk Ratings’’ som jeg har vist ovenfor på billedet, hvor virksomheder får en score fra ’’A+’’ til ’’D’’ som fortæller den laveste og den højeste score for hver långiver.

Mintos Rating er lavet til at give en ide om hvor sikker de forskellige låneudbydere er og deres økonomiske stabilitet. Ifølge Mintos så er disse ’’loan orginators’’ evne til at servicere og give lånene en vigtig faktor, når de udvælger ’’loan orginators’’. Derudover så er det lettere at følge med i det økonomiske udgangspunkt, da det er en væsentlig faktor når buyback sikkerheden er givet til investorerne.

Denne Mintos Rating måler risikoen af tab i forhold til loan orginators evne til at håndtere de modtagne betalinger fra lånetagerne til investorerne.

Efter min Erfaring med Mintos, så kan du forvente afkast mellem 10 og 15 % og du kan minimum investere 10 Euro per lån.

Ved at oprette dig hos Mintos med linket nedenfor, og begynde at investere så vil du modtage 1 % i cashback / bonus. Jeg har investeret igennem Mintos i over et år, og fået virkeligt gode resultater, så hvis du har nogen spørgsmål så tøv ikke med at kontakte mig, og så vil jeg gerne hjælpe dig.

Prøv mintos action knap erfaringer

Fast Invest

Min nummer to på listen er uden tvivl Fast Invest af mange årsager. Det er den platform som har det højeste gennemsnitlige afkast på hele 14 % om året i deres lån. Men de har for nyligt også fået opdateret deres brugerflade, som er blevet betydeligt mere behageligt at navigere rundt på, når man er logget ind på sin konto. Det er blevet gjort mere simpelt for nye, som gamle investorer, så man lettere kan fået overblik over sine investeringer samt alle deres muligheder i kontrolpanelet har fået en designmæssig overhaling, som du kan se på billedet nedenfor.

fast invest crowdlending platform

Fast Invest er en af de platforme jeg syntes er mest interessante. Den har fået utrolig god omtale på nettet, og det er også en af de platforme, som giver det højeste afkast på hele crowdlending markedet. Investorer i hele Europa kan investere i platformen, og de har i dag 14.000 brugere og afdelinger i England, Polen, Litauen og Italien. Det der gør Fast Invest unik er at de tilbyder renter op imod 16 % og med buyback garanti. Derudover så har de ikke et secondary market, men i stedet en anden funktion som ingen anden crowdlending eller peer to peer platform har. Hos Fast Invest kan du nemlig sælge dine lån tilbage til Fast Invest på kun 3 dage, hvilket gør at du virkeligt hurtigt kan få frigivet din investering igen.

Jeg har investeret hos fast Invest i over 6 måneder nu, og det har uden tvivl det højeste afkast iblandt alle platformene med hele 14 %. Du kan investere ned til 10 euro per lån, så du kan komme stille og roligt igang med at teste platformen af. Det tager kun 2 minutter at oprette en konto.

fast invest crowdlending

PeerBerry

de bedste crowdlending og peer to peer lending platforme i 2018 3

PeerBerry er en af de nyeste crowdlending platforme som er kommet til, men de er til gengæld ejet af Aventus Group som har lånt penge ud siden 2009, så de har en stor erfaring indenfor netop udlån af penge.

Denne crowdlending og peer to peer lending platform er til gengæld på Engelsk, og alle Europæiske investorer er velkomne at oprette dig uden problemer.

Du skal minimum investere 10 euro per projekt. Du kan forvente at få et afkast på mellem 11 og 12 % om året på dine investeringer.

Jeg har investeret igennem PeerBerry i lidt tid nu, og jeg har fået rigtig gode resultater. Lånene bliver hurtigt fuldført og nogle gange går der kun få timer, før et lån bliver finansieret. Dette viser også at investorerne tror på platformen og at lånene er yderst attraktive.

de bedste crowdlending og peer to peer lending platforme i 2018 5

En anden ting som er værd at nævne er at de også tilbyder buyback på deres lån, men de dog ikke har et secondary market, som man kan sælge sine lån på. Men det er også lidt lige meget hos Peerberry, da de fleste lån kun har en løbetid på 30 dage, så man endeligt bare skal stoppe med at geninvestere sine penge, og efter 30 dage så har man hele sin investering tilbage på sin konto igen, hvis det er nødvendigt.

Opret en konto hos PeerBerry og læs mere

Andre crowdlending og Peer to Peer lending sider

Jeg har også investerede i et par andre Crowdlending og Peer to peer lending sider. Her er et par ord om dem.

Grupeer: Grupeer startede i 2016, men blev først åbnet for investeringer i 2017. Grupeer minder meget om Mintos, hvor du investere igennem loan orginators (lånegivere) og hvor alle lånene er samlede på platformen. De giver buyback garanti på deres lån, og du kan forvente at få et afkast på op imod 14 % om året på dine investeringer.

Bondora: Bondora startede i 2009, og er derfor en af de gamle drenge i klassen, indenfor crowdlending og peer to peer lending. De befinder sig i Estland, og adskiller sig fra de andre platforme, da de selv står for at finde lånetagerne til deres lån, og man derfor som investor ikke har en ’’mellemmand’’. Bondora tilbyder ikke buyback garanti, men til gengæld kan man finde lån med høj risiko, som giver over 200 % i afkast om året, hvilket i mange tilfælde opvejer fra den manglende buyback garanti. De har en gennemsnitlig rente på lånene på 32,5 % og den gennemsnitlige rente som en investor får er 10,9 % i gennemsnit.

Er Crowdlending og Peer to peer lending sikkert?

Vi lever i en tidsalder, hvor der er absurd lave renter og lav inflation. Det betyder at der på den ene hånd er en masse efterspørgsel efter investeringer som giver gode afkast og på den anden side en masse skepsis fra folk som ikke rigtig ved hvordan den slags investeringer virker.

Du bør altid læse anmeldelser som denne og undersøge hver platform selv, inden du beslutter dig for at investere. Spørg andre investorer hvordan deres investereringer går og prøv at oprette dig på de forskellige platforme og se deres forskellige auto Invest funktioner og brugerflade. Prøv også at sende dem en e-mail eller bruge deres chat system, for at se hvor gode de er til at svare på dine henvendelser.

Jeg anbefaler at du kigger dine investeringer igennem på en månedlig basis, så du kan se hvis der kommer en dårlig periode på en af platformene, så du kan nå at korrigere og reagere tidligt. Det er også en god i de at diversificere (sprede dine investeringer) så meget som muligt. Hvis du har 50.000 kroner du gerne vil investere, så kan du vælge at investere 10 euro i hvert lån, så hvis et par lån går dårligt, så er resten af dine penge sikret.

Du vil stadig modtage renter på alle de andre lån, så i slutningen af året så kan du sidde med ro i maven og stadig være foran på point (og afkast). Når du investere i crowdlending og peer to peer lending, så skal du være forberedt på at få procent af dine lån går dårligt, hvilket bare er et naturligt flow på hvordan tingene går. Du skal ikke blive frustrerende hvis det sker, men bare sørg for at dit generelle afkast er positivt.

Du skal naturligvis ikke investere alle dine penge på crowdlending eller peer to peer lending sider. Det er aldrig en god ide at lægge alle æg i én kurv. Jeg har en naturlig balance mellem aktier, kontanter og lån.

Alle de hjemmesider som jeg har nævnt her er meget transparente, hvilket også er en af deres ’’selling points’’. De viser også gerne historisk data omkring hvordan deres lån er gået.

Jeg ville gå efter at få et afkast på 8 til 14 % om året før skat, når jeg investere i Crowdlending og peer to peer lending platforme. Alt som er mindre end 8 % ville jeg begynde at blive bekymret for, og potentielt skifte mine investeringer til en ny platform. Grunden til det er at crowdlending og peer to peer lending investering ikke er lige så sikkert som fast ejendom, og derfor vil jeg også gerne have et afkast som er i den høje ende, bare for at nævne en anden investering, så hvis mit afkast bliver for lavt så vil jeg hellere holde mig til en mere sikker investering.

Konklusion

Hvis du er interesserede i at prøve crowdlending og peer to peer lending platforme, så vil jeg forslå at du opretter en konto hos Mintos og / eller Fast Invest

Jeg har konsekvent opnået afkast på mere end 10 % og det har de andre som jeg kender der også investere i crowdlending og peer to peer lending også. Hvis du har spørgsmål til Mintos, Fast Invest, Grupeer eller andre platforme jeg har nævnt, eller hvordan det hele fungere, så læg en kommentar eller skriv til mig, og jeg vil gøre mit bedste for at svare på dine spørgsmål.

Læs også:
Erfaring med Mintos efter 1,5 år

Anmeldelse af Fast Invest crowdlending

Overfør penge billigt til udlandet med TransferWise

Sponseret

Kommentarer

  Jonas

  (april 18, 2019 - 12:52 pm)

  Super artikel.
  Hvad er grunden til at du ikke har Grupeer med på din liste, da de, som du selv nævner, giver buyback garanti på deres lån, og et forventet afkast på op imod 14 %?
  Hvis du skulle vælge mellem Fast Invest og Grupeer igen, hvem ville du så vælge og hvorfor?
  På forhånd tak

   [email protected]

   (april 29, 2019 - 12:22 pm)

   Hej Jonas,
   Tak for dit spørgsmål.

   Jeg ville vælge Fast Invest, men dog ikke glemme Grupeer. Grunde til dette er, at jeg bedre kan lide Fast Invests platform generelt. Derudover så er deres mulighed for at sælge lån, hvis du ønsker at frigive din investering, hvilket jeg også finder interessant. Men jeg vil inkludere begge to i min portefølje, for at få den spredt så meget som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *