De 5 bedste crowdlending platforme i 2019 (opdateret)

De bedste Europæiske crowdlending og Peer to peer lending platforme i 2018

I blandt de online investeringsplatforme, så er de europæiske crowdlending dem som tilbyder det højeste afkast. Det kommer selvfølgelig også med en risiko. Lad os kigge på hvordan crowdlending lån fungere og hvilke der er de bedste crowlending og peer to peer lending platforme i Europa i 2019.

Hvorfor fokusere på crowdlending platforme i Europa og ikke danske platforme? Fordi de danske platforme ikke tilbyder det høje afkast eller samme sikkerhed som er nærheden de udlandske crowdlending platforme.

Hvad er crowdlending?

Crowlending betyder at almindelige private mennesker eller virksomheder går sammen i en større mængde, og låner penge til andre mennesker. Der er ingen bank som bliver involveret, fordi pengene kommer direkte fra investorer til de folk som gerne vil have et lån (lånetagere).

Den traditionelle måde at få lån på, var at gå i banken, og beskrive hvad du gerne vil låne penge til, og derefter vise hvor meget du tjener samt hvilke udgifter du har i dag, for derefter at blive godkendt af banken. Du skulle vente dage eller endda flere uger før du fik en beslutning fra banken.

Med crowdlending er banken skåret væk, hvilket giver investorerne det afkast som bankerne ellers ville have fået.

crowdlending platform

Efter den økonomiske krise, så blev bankerne langt mere restriktive, hvilket betød at der var mange der blev afvist i banken. Dette var især et problem i nogle lande, hvor det blev nærmest umuliggjort at låne penge. Dette skabte en situation, hvor mange investorer i Vesteuropa som havde en masse penge, mens man på den anden hånd havde lande i Østeuropa (Letland, Litauen, Georgien osv.) havde en masse mennesker og virksomheder som kæmpede med at holde liv i deres økonomi, og virkeligt manglede penge.

Crowdlending kunne løse dette problem, og er idag en af de hurtigst voksende investeringsformer.

Sådan fungerer crowdlending

 1. Du opretter dig på en crowdlending platform.
 2. Du overføre penge til din konto hos crowdlendingplatformen.
 3. Du får opsat din Auto Invest funktion
 4. Dine penge vil nu blive investeret automatisk.
 5. Du vil hver måned få tilbagebetalinger fra alle de lån du har investeret i, samt rentebetalinger som tikker ind. 

Når du går i gang med crowdlending, så har du mulighed for at investere i lån med buyback garanti. Buyback garanti sikre at hvis du har dårlige betalere, så vil lånevirksomheden købe lånet tilbage fra dig, og du vil få dine penge tilbage. Så er den eneste risiko du har, at crowdlending platformen går konkurs, hvilket sjældent er set. Men til gengæld så vil afkastet på de låne med buyback garanti ofte også være et par procent lavere end dem uden buyback garanti.

Crowlending platformene, som eksempelvis Mintos, som er Europas største, håndterer lånene og modtager betalingerne fra lånetagerne. Derefter vil de modtagne betalinger blive dividerede op i det beløb som alle investorerne har investeret, så investorerne får den del af deres investering som de er berettiget til i det specifikke lån.

Du kan geninvestere de modtagne penge i de tilgængelige lån, eller kræve at pengene bliver udbetalt direkte til din bankkonto.

mintos

Hvem kan investere i lån med crowdlending?

Stort set alle crowdlending platforme tager imod investorer der er over 18 år, samt bor indenfor Europa.
Uanset om du er en nybegynder eller en mere erfaren investor, så kan du starte med crowdlending, da du med auto Invest funktionerne som de forskellige platforme tilbyder, ikke behøver at have en særlig kendskab til lån, da de plukker lånene ud fra de ønsker til din investering du har indstillet den til.

Danmark er dog også begyndt at åbne øjnene for denne type investering, og det har gjort at der efterhånden at begyndt en eksplosiv vækst indenfor denne investeringstype i Danmark for danske investorer.

Afkast med crowdlending?

Hvis du investere i crowdlending, så vil du næsten øjeblikkeligt når du opretter din konto hos de forskellige platforme kunne se dit forventede afkast, ved at se de aktuelle lån på platformen.

Jeg har personligt fået et afkast på omkring 12 % om året i gennemsnit på de platforme jeg investere på.

Lad os kigge på nogle af de bedste platforme i Europa, baseret på min egen erfaring.

De bedste crowdlending  platforme i 2019 – Top 5

1. Mintos

Erfaring med Mintos crowdlending efter 8 måneder

Mest populære 

Selve brugerfladen fungerer super godt. Alt er forståeligt og du skal ikke fiske rundt efter data. Du får en daglig rapport i din indbakke, og du kan også bruge deres auto Invest funktion, hvilket jeg selv gør. Opret en bruger på 1 minut, ved at klikke her, og se deres brugerplade.

Mintos har et solidt secondary market, som giver investorerne mulighed for at sælge sine lån. Hvis du vil sælge dine lån på et tidspunkt, så kan du lægge dem på det secondary market og vælge at tilbyde en rabat, for at gøre det mere attraktivt eller at tage endnu mere for det, hvis du ønsker det. Hvis du vil sælge dine lån hurtigt, så læg en rabat på dine lån og så bliver de hurtigere solgt.

Du kan mindst investere 10 Euro per lån, hvilet svarer til cirka 75 kroner.

Du skal passe på med at sætte din auto Invest funktion op på Mintos. Når du har oprettet en bruger og logger ind på din egen auto Invest funktion kan du se nedstående billede:

de bedste crowdlending og peer to peer lending platforme i 2018 2
Her kan du se Rating på de forskellige långivere, hvor du kan se deres karakter.

Virksomheder kan også investere igennem Mintos uden problemer. Der er nogle særlige dokumenter som skal udfyldes, for at blive godkendt, men det er ret let at blive.

Det er 4 år siden at Mintos blev lanceret og de har fået overskud for første gang i 2017. I 2017 havde de et overskud på 196.000 euro, som en af de få platforme. Det betyder rigtig meget for mig som investor. Det betyder nemlig at de har vist sig at deres forretningsmodel virker, og at de ikke forsvinder i morgen, som mange andre kunne have gjort.

I 2017, 2018 og igen i 2019 lavede Mintos nogle store investeringer i teknologi, ansatte og markedspladser, hvilket gjorde deres service lettere at bruge for investorerne. De lancerede i 2017 også deres nuværende veksel funktion hvilket tillader at veksle penge for investorer billigere end igennem bankerne. Resultatet af denne investering i vækst, har gjort at der er kommet endnu flere investorer til platformen. I 2018 var der 82.000 investorer som har oprettet sig, og i 2019 er der allerede over 160.000.

I sidste år introducerede Mintos også ’’Risk Ratings’’ som jeg har vist ovenfor på billedet, hvor virksomheder får en score fra ’’A+’’ til ’’D’’ som fortæller den laveste og den højeste score for hver långiver.

Denne Mintos Rating måler risikoen af tab i forhold til loan orginators evne til at håndtere de modtagne betalinger fra lånetagerne til investorerne.

Efter min Erfaring med Mintos, så kan du forvente afkast på omkring 12% årligt

Ved at oprette dig hos Mintos med linket nedenfor, og begynde at investere så vil du modtage 1 % bonus. Jeg har investeret igennem Mintos i over 1,5  år, og fået virkeligt gode resultater. Læs min anmeldelse af Mintos her

mintos

Fast Invest

Min nummer to på listen er uden tvivl Fast Invest af mange årsager. Det er den platform som har det højeste gennemsnitlige afkast på hele 14 % om året i deres lån. Men de har for nyligt også fået opdateret deres brugerflade, som er blevet betydeligt mere behageligt at navigere rundt på, når man er logget ind på sin konto. Det er blevet gjort mere simpelt for nye, som gamle investorer, så man lettere kan fået overblik over sine investeringer samt alle deres muligheder i kontrolpanelet har fået en designmæssig overhaling, som du kan se på billedet nedenfor.

fast invest crowdlending platform

Fast Invest er en af de platforme jeg syntes er mest interessante. Den har fået utrolig god omtale på nettet, og det er også en af de platforme, som giver det højeste afkast på hele crowdlending markedet. Investorer i hele Europa kan investere i platformen, og de har i dag 14.000 brugere og afdelinger i England, Polen, Litauen og Italien. Det der gør Fast Invest unik er at de tilbyder renter op imod 16 % og med buyback garanti. Derudover så har de ikke et secondary market, men i stedet en anden funktion som ingen anden crowdlending eller peer to peer platform har. Hos Fast Invest kan du nemlig sælge dine lån tilbage til Fast Invest på kun 3 dage, hvilket gør at du virkeligt hurtigt kan få frigivet din investering igen.

Jeg har investeret hos fast Invest i over 6 måneder nu, og det har uden tvivl det højeste afkast iblandt alle platformene med hele 14 %. Du kan investere ned til 10 euro per lån, så du kan komme stille og roligt igang med at teste platformen af. Det tager kun 2 minutter at oprette en konto.

fast invest

PeerBerry

de bedste crowdlending og peer to peer lending platforme i 2018 3

PeerBerry er en af de nyeste crowdlending platforme som er kommet til, men de er til gengæld ejet af Aventus Group som har lånt penge ud siden 2009, så de har en stor erfaring indenfor netop udlån af penge.

Denne crowdlending og peer to peer lending platform er til gengæld på Engelsk, og alle Europæiske investorer er velkomne at oprette dig uden problemer.

Du skal minimum investere 10 euro per projekt. Du kan forvente at få et afkast på mellem 11 og 12 % om året på dine investeringer.

Jeg har investeret igennem PeerBerry i lidt tid nu, og jeg har fået rigtig gode resultater. Lånene bliver hurtigt fuldført og nogle gange går der kun få timer, før et lån bliver finansieret. Dette viser også at investorerne tror på platformen og at lånene er yderst attraktive.

de bedste crowdlending og peer to peer lending platforme i 2018 5

En anden ting som er værd at nævne er at de også tilbyder buyback på deres lån, men de dog ikke har et secondary market, som man kan sælge sine lån på. Men det er også lidt lige meget hos Peerberry, da de fleste lån kun har en løbetid på 30 dage, så man endeligt bare skal stoppe med at geninvestere sine penge, og efter 30 dage så har man hele sin investering tilbage på sin konto igen, hvis det er nødvendigt.

peerberry

Andre crowdlending platforme

Jeg har også investerede i et par andre Crowdlending og Peer to peer lending sider. Her er et par ord om dem.

Grupeer: Grupeer startede i 2016, men blev først åbnet for investeringer i 2017. Grupeer minder meget om Mintos, hvor du investere igennem loan orginators (lånegivere) og hvor alle lånene er samlede på platformen. De giver buyback garanti på deres lån, og du kan forvente at få et afkast på op imod 14 % om året på dine investeringer.

Bondora: Bondora startede i 2009, og er derfor en af de gamle drenge i klassen, indenfor crowdlending og peer to peer lending. De befinder sig i Estland, og adskiller sig fra de andre platforme, da de selv står for at finde lånetagerne til deres lån, og man derfor som investor ikke har en ’’mellemmand’’. Bondora tilbyder ikke buyback garanti, men til gengæld kan man finde lån med høj risiko, som giver over 200 % i afkast om året, hvilket i mange tilfælde opvejer fra den manglende buyback garanti. De har en gennemsnitlig rente på lånene på 32,5 % og den gennemsnitlige rente som en investor får er 10,9 % i gennemsnit.

Risiko ved crowdlending

Der er risiko ved alle typer investeringer, uanset om du investere i aktier, obligationer, ejendom eller andet. Når man investere i crowdlending, så kan en risiko være at du oplever dårlige betalere som ikke betaler til tiden, eller vælger at lade være med at betale tilbage.

Her har langt de fleste crowdlending platforme lavet buyback garanti, som betyder at har du en dårlig betaler, så vil de købe lånet tilbage af dig, så du får dine penge igen og derved ingen tab oplever. Mange platforme giver endda også renter på de perioder hvor der ingen betalinger kommet fra lånetageren. Men naturligvis kan lånegiver gå konkurs, hvilket man altid skal huske på, selvom det er sjældent set.

Derfor vil jeg anbefale dig at sprede dig ud på flere platforme, så du er så godt sikret og har så lidt risiko som muligt.

Konklusion

Hvis du er interesserede i at prøve crowdlending platforme, så vil jeg forslå at du opretter en konto hos Mintos og  Fast Invest for at sammenligne de aktuelle lån.

Jeg har konsekvent opnået afkast på omkring 12 % årligt, hvilket er utrligt højt i forhold til andre investeringsformer. Hvis du har spørgsmål til Mintos, Fast Invest, Grupeer eller andre platforme jeg har nævnt, eller hvordan det hele fungere, så læg en kommentar eller skriv til mig, og jeg vil gøre mit bedste for at svare på dine spørgsmål.

mintos

Læs også:
Erfaring med Mintos efter 1,5 år

Anmeldelse af Fast Invest crowdlending

Overfør penge billigt til udlandet med TransferWise

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Mintos eller Fast Invest - Få 1% ekstra i bonus på alle penge du investere i de første 90 dage - Opret din konto her

Kommentarer

  Jonas

  (april 18, 2019 - 12:52 pm)

  Super artikel.
  Hvad er grunden til at du ikke har Grupeer med på din liste, da de, som du selv nævner, giver buyback garanti på deres lån, og et forventet afkast på op imod 14 %?
  Hvis du skulle vælge mellem Fast Invest og Grupeer igen, hvem ville du så vælge og hvorfor?
  På forhånd tak

   [email protected]

   (april 29, 2019 - 12:22 pm)

   Hej Jonas,
   Tak for dit spørgsmål.

   Jeg ville vælge Fast Invest, men dog ikke glemme Grupeer. Grunde til dette er, at jeg bedre kan lide Fast Invests platform generelt. Derudover så er deres mulighed for at sælge lån, hvis du ønsker at frigive din investering, hvilket jeg også finder interessant. Men jeg vil inkludere begge to i min portefølje, for at få den spredt så meget som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *