Sådan investerer du 50.000 kroner i 2022

I denne artikel, vil jeg fortælle dig hvordan du investere 50.000 kroner. Grunden til at jeg vil skrive denne artikel, er fordi at der er mange som skriver til os, angående hvad de skal gøre med deres opsparing og om hvordan de bør investere den.

Til at starte med, så vil jeg fortælle hvad du ikke skal gøre med din opsparing på 50.000 kroner, og derefter hvad du rent faktisk bør gøre, og hvordan du investere dette beløb.

Sådan skal du investere dine penge

Hvis du skal investere 50.000 kroner så bør du sikre dig at du har spredt din investering på den bedst mulige måde i forhold til din risikovillighed. Derfor vil jeg anbefale dig at du spreder dine 50.000 kroner på mellem 2 og 3 forskellige investeringer og/eller platforme.

Du kan med fordel investere i de nedstående 3 muligheder som er fuldstændigt passive, hvilket betyder at når først du har investeret dine penge, så skal du ikke fortage dig mere, men kun se at din investering på de 50.000 kroner stiger i værdi. Nedenfor er 3 forslag du kan sprede dine penge over, for at få mest mulig risikospredning og derved også det mest stabile afkast.

1. Crowdlending investering

crowdlending hos mintos
Fra Mintos: Europas største crowdlending platform

33% af de 50.000 kroner ville jeg investere i crowdlending og peer to peer lending investering, hvor du rent faktisk låner penge ud til andre folk, og hvor du til gengæld får renter til gengæld. Som jeg skrev længere oppe, så bør du ikke investere alle dine penge i den samme type investering. Hvis noget går galt med Crowdlending og peer to peer lending, så kan du risikere at folk ikke kan betale dig tilbage igen. Du kan dog med Crowdlending sikre dig med buyback garanti som betyder at lånevirksomheden køber lånet tilbage fra dig, hvis lånetageren ikke betaler tilbage i tide, så du ikke mister din investering.

Dette er også derfor at crowdlending er en af de mest hurtigst voksende investeringsmuligheder i Europa.

De mest populære og største crowdlending platforme er Mintos som er europas største crowdlending platform med over 200.000 investorer fra hele verden (jeg er én af dem) og Fast Invest som er nogle af de mest populære platforme, med afkast på i gennemsnit 12 % om året som jeg også investere igennem.

2. Ejendomsinvestering med andre

kameo

Den næste investering er ejendoms investering igennem crowdfunding. Dette betyder at du sammen med andre låner penge til et ejendoms projekt, og får månedlige afdrag. Dette er en fuldstændig passiv måde at investere i ejendom. Her kan du på den danske platform Kameo investere i danske og nordiske ejendomme for kun 500 kroner. Du kan læse min anmeldelse af Kameo her

Med Kameo kan du udvælge hvilke ejendomme du gerne vi investere i, og investere for helt ned til 500 kroner. Du kan investere i Danske ejendomme, Svenske og Norske så du bestemmer selv hvilke du vælger. Prøv at opret dig hos Kameo og se hvilke ejendomme der er aktuelle lige nu.

3. Aktier

Investering i aktier er uden tvivl en af de mest velkendte måder at investere sine penge, og det er ikke uden grund. Igennem de sidste 100 år er aktiemarkedet steget med 7% om året, selv inklusiv de store aktiekrak og økonomiske kriser igennem tiden. Læs en guide til investering i aktier her

Køb Kryptovaluta

Kryptovaluta er en af de mest populære og nyeste måder at investere på, og her kan du med en lille investering ende med at få et utroligt højt afkast. Køb kryptovaluta med en mindre del af din portefølje, hvis du ønsker at få en lille bid af det potentielle afkast du kan få hvis den kryptovaluta du køber stiger voldsomt. På samme tid undgår du at tabe hele din investering hvis du kun investere en lille del af din portefølje i kryptovaluta.

Sådan skal du Ikke investere dine penge

Hvis du har denne sum penge, så lad den ikke bare stå på din opsparings konto. I Danmark så er renterne som du får ved at have penge stående i bankerne meget lave, og oftest under 0,5 % om året. Så derfor får du et meget lavt afkast, ved at have dine penge stående i banken. Så lad være med at hav dem der. De vil alligevel være tilgængeligt til at bruge, så de vil alligevel ende med at blive brugt, så lad være med at have dem på din opsparings konto.

Udover dette, så lad være med at vente på at pengene forøges på kontoen, og er tilgængelige til udbetalingen på ejendoms investering. Dette råd vil du læse i mange forums på nettet, fra mange eksperter. De siger at du skal vente til at du har nok penge, til at investere i ejendom, ved at bruge disse penge som en udbetaling og derefter få et lån til resten af ejendommen. Grunden til at det er en dårlig ide, er fordi at de penge som du har på din opsparings konto nærmest tigger om at blive brugt, og til sidst så bliver de brugt og du ender med aldrig at få investeret i ejendom.

Min næste pointe er at undgå at tænke kortsigtet. Der er mange der bliver fristet, til at bruge dem og gamle med pengene(ja, jeg mener gamble) på aktiemarkedet. De prøver at investere dem, med forhåbningen om at fordoble dem til næste år, og ende med 100.000 kroner. Lad være med at gøre dette. Du ender bare med ingen penge, når dit investerings eventyr når sin ende.

Spred din investeringer

Jeg vil anbefale at sprede dine penge i disse tre typer investeringer. Den lette måde ville være at dele de 50.000 kroner i en tredjedel udbyttebetalende investerings foreninger, en tredjedel i ejendoms crowdfunding og en tredjedel i crowdlending og peer to peer lending investering. Men det er ikke det jeg vil anbefale.

Jeg vil i stedet anbefale at investere 50 % i udbyttebetalende investeringsforeninger, så 25.000 kroner er investeret i disse investeringsforeninger. I ejendoms crowdfunding ville jeg investere 12.500, som svare til 25 % af den samlede sum, og i crowdlending og peer to peer lending investering ville jeg investere 12.500 kroner, som svare til de sidste 25 %. Dette vil give dig en meget spredt portefølje, som giver dig et ligeligt fordelt afkast i hver af de forskellige typer investeringer.

Der er selvfølgelig strategier til hvordan du investere i de forskellige kategorier, og du kan tjekke nogle artikler ud på siden her, og hvis du har nogle spørgsmål så skriv dem meget gerne i kommentarerne nedenfor.

Relaterede artikler:

Sammenlign Crowdlending og peer to peer platforme

Ny i crowdlending investering? Strategier og råd

Erfaring med Mintos crowdlending efter 8 måneder

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Mintos eller Fast Invest - Få 1% ekstra i bonus på alle penge du investere i de første 90 dage - Opret din konto her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *