Spring til indhold

Overfør penge billigt til udlandet – Overførsel med TransferWise

Skal du overføre penge billigt til udlandet, så kan det være ret simpelt. Især hvis du har prøvet det før. Hvis du aldrig har prøvet at overføre penge til udlandet før, så kan det dog være super svært at finde rundt i. I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du overføre penge til udlandet med TransferWise, som er en af markeds billigste måder at overføre penge til udlandet med. Eksemplet her viser hvordan man overføre 10.000 kroner til udlandet.

Vi benytter os selv af TransferWise når vi skal overføre penge billigt til udlandet. Det gør vi efter at have brugt banken til disse overførsler i fortiden. Det var alt for dyrt og fyldt med gebyrer. Udover at det er billigt at overføre penge igennem TransferWise, så er det også let at bruge. Du får også en boarderless konto, hvor du kan modtage betalingerne fra udlandet på, og benytte den som en bankkonto.

Hvorfor skal du ikke overføre penge til udlandet igennem banken?

Svaret er enkelt. Bankerne er dyre at overføre penge til udlandet igennem, i forhold til eksempelvis TransferWise. De fleste banker tager dyre gebyrer på disse overførsler og det er ligegyldigt hvilket land du overfører pengene til. Men det mange ikke er klar over, er faktisk at de tager et skjult gebyr igennem din vekselkurs, som de ofte sætter højere end den rigtige kurs på den givende valuta.

Når man eksempelvis investere i crowdlending i udlandet, så bør man altid vælge den billigste måde at overføre penge på. Dette bør man fordi at man let kan tabe 1 % af sin overførsel når man først overføre penge til udlandet. Men ikke nok med det, så vil man også tabe 1 % når man skal modtage betalingerne igen. Dette gælder altså også hvis du skal overføre penge til virksomheder i udlandet eller venner og bekendte.

Hvad koster det at overføre penge til udlandet med TransferWise?

En af tingene som vi sætter pris på, når vi overfører penge til udlandet med TransferWise, er at deres service er utroligt god og gennemskuelig. Inden du laver overførslen får du faktisk afvide, præcist hvor meget du skal betale for at lave din overførsel. TransferWise benytter sig af et minimums gebyr som er 0,5 % af overførslens beløb. Dog er der et minimum på 2 Euro. Vi har sammenlignet flere måder at overføre penge billigt til udlandet, og der har TransferWise klart vundet førstepladsen som den billigste måde at gøre det på.

Billigste måde at overføre penge til udlandet

Hvis du gerne vil overføre penge billigst til udlandet, så er der ingen tvivl om at TransferWise. Med TransferWise kan du inden du overføre penge til udlandet, se hvor meget det koster at lave en overførsel til udlandet, hvor du med banken vil opleve en masse skjulte gebyrer som ikke lige kan ses med det blotte øje. Efter flere af vores egne tests, har vi erfaret at TransferWise er den billigste måde at overføre penge til udlandet.

Sådan overføre du penge med TransferWise

Trin 1: TransferWise

Når du først besøger TransferWises hjemmeside, så kommer du ind på deres forside. Herefter bliver du sendt direkte videre til at lave den overførsel til udlandet, som du ønsker at lave. Her kan du enten logge ind på din konto, eller oprette en ny konto. Dette tager kun et kort øjeblik, og så er du i gang. TransferWise har virkeligt forstået at forbrugere vil have det enkelt og brugervenligt, når de skal overføre deres penge, hvilket også gør at man føler at ens penge er i sikre hænder.

Overfør penge billigt til udlandet – Overførsel med transferwise

Trin 2: Opret din konto

Nu kommer du til siden hvor du skal lave din konto. Her skriver du din e-mail adresse ind, som skal tilknyttes til din konto. Næste skridt er at lave en sikker adgangskode til din konto, så du kan logge ind i fremtiden. Det er altid en god ide, at vælge en adgangskode som du ikke benytter andre steder. Det er meget vigtigt at sikkerheden er i top, når man skal overføre penge til udlandet.

Som tidligere nævnt, så er TransferWise utroligt nemt og brugervenligt at bruge. De har delt en overførsel op i 5 lette trin for dig, som du skal gennemgå for at oprette din konto, og lave overførslen. De kommende trin guider dig hen til at lave din overførsel samt at gøre oprettelsen af din konto færdig. Du skal i starten godkende det beløb som du vil overføre til udlandet. Herefter skal du godkende den valuta som du vil sende pengene i. Nu skal du vælge hvilken form for transaktion som du vil lave. Dette betyder at du skal vælge om du vil overføre penge til en privatperson eller til en virksomhed.

Overfør penge billigt til udlandet – Overførsel med transferwise 6 2

Trin 4: Informationerne om dig

Her skal du udfylde detaljerne omkring dig selv. Det skal du gøre for at bekræfte din identitet, og derfor skal du give en del informationer om dig selv. Du skal give dit fulde navn, kontaktnummer og adresse samt fødselsdato. Grunden til at det er vigtigt med disse oplysninger, er fordi at du sandsynligvis skal vise dit ID senere.

Overfør penge billigt til udlandet – Overførsel med transferwise 6 2

Trin 5: Alt om modtageren

Hvem skal du sende pengene til? Det næste trin du skal igennem, er hvem du skal overføre pengene til i udlandet. Altså hvem din modtager er. Det kan være at du overføre pengene til din egen konto. Måske overfører du pengene til andre privatpersoner, eller måske er det en virksomhed. Her udfylder du informationerne omkring modtageren.

Overfør penge billigt til udlandet – Overførsel med transferwise 6 2

Nu skal du udfylde detaljerne omkring kontoen som du skal overføre pengene til. Dette punkt er måske anderledes end du ser på billedet ovenfor, da det afhænger af hvem du skal overføre pengene til. Sørg for at dobbelttjekke at alle detaljerne, som du har skrevet ind er korrekte. Det er vigtigt at det er de korrekte informationer som du har skrevet ind.

Overfør penge billigt til udlandet – Overførsel med transferwise 6 2

Detaljerne vil derefter blive bekræftet, og du vil få en besked som fortæller om de er godkendt. Nu kan du gå videre med din ordre.

Trin 6: Gennemgå ordren

På denne side kan du gennemgå din ordre, med alle informationerne som du har givet TransferWise. Dette inkludere også en dag hvor din modtager vil modtage din overførsel. Derudover kan du også se hvornår beløbet trukket fra din konto og de inkluderede gebyrer.

Overfør penge billigt til udlandet – Overførsel med transferwise 6 2

Trin 7: Betalingsmetoden af din overførsel til udlandet

Her skal du fortælle TransferWise om hvordan du gerne vil betale for at overføre dine penge til udlandet. Mit eksempel på en overførsel på 10.000 kroner, giver dig to muligheder. Her bestemmer du om du vil overføre dine penge som en traditionel bankoverførsel, eller som en internet bank. Når betalingerne er under 3500 euro så kan du også vælge at betale med dit kreditkort eller et debit kort.

Overfør penge billigt til udlandet – Overførsel med transferwise 6 2

 

Trin 8: Beskæftigelse

Nu skal du bekræfte din ordre. Her kan du se din kurs samt det samlede beløb som du vil sende til modtageren. Dette beløb er det beløb som din modtager vil modtage, når din overførsel til udlandet er færdig.

Hvor lang tid tager en overførsel til udlandet?

Igennem banken plejer det at tage mellem 1 og 5 dage, for at modtageren modtager pengene, men med TransferWise kan modtageren have pengene allerede efter kun 3 timer. Dette er så meget hurtigere end banken, at jeg aldrig vil overveje at bruge banken til at overføre penge til udlandet igen.

Erfaring med TransferWise

Vi har selv brugt TransferWise igennem flere år, og har både modtaget og sendt penge igennem deres service. Det har gået fantastisk hver gang, og så er det pludseligt muligt at overføre penge billigt til udlandet, uden at man skal gå på kompromis med kvaliteten af overførslen. Udover at det har min erfaring så har de også en virkeligt god score på trustpilot som man ikke kan være i tvivl om på billedet nedenfor.

Relaterede artikler:

Hvad er crowdlending? Læs denne artikel og få svar

Valg af crowdlending platform

Hvorfor investere i crowdlending og hvordan?