Spring til indhold

Anmeldelse af Kameo (2024)

Der findes utroligt mange derude som ønsker at investere i ejendom og få det sikre og stabile afkast som de giver, men som ikke ønsker at administrere ejendommene. Derfor er crowdfunding blevet utroligt interessant for mange, da du på den måde kan investere i ejendomme sammen med en masse andre investorer, få et højt afkast, men undgå at have noget med selve ejendommen at gøre.

Udover det, så er det også blevet utroligt populært at låne penge ud til virksomheder, og til gengæld så få tilbagebetalt lånet med renter.

Kameo er en helt ny dansk crowdlending og crowdfunding platform, der har kunne få begge disse ting samlet på én platform, hvor du som investor både kan investere i ejendomsprojekter, men også mindre virksomheder, hvor du kan få et højt afkast på dine investeringer.

nord.investments
Lad Nord.Investments investere for dig

Dansk Kundesupport
Lave omkostninger fra 0.6%
Gratis Investeringsplan

Hvad er Kameo?

kameo logo

Kameo er en af de nyeste danske crowdlending og crowdfunding platforme, som giver dig mulighed ud for at låne dine penge ud til ejendomsprojekter og mindre virksomhed, og få renter der i gennemsnit ligger på hele 10 % om året, hvilket er i den meget høje ende.

Kameo blev grundlagt i 2014, men var først på markedet med deres færdigudviklede platform i 2016, hvor de også blev godkendt af det danske Finanstilsyn som en betalingsvirksomhed, som den eneste platform i Danmark.

De operere i både Danmark, Norge og Sverige hvor du kan investere i ejendomme og mindre virksomheder, med høje afkast hvis man sammenligner med de andre danske konkurrenter.

Hvem henvender Kameo sig til?

Kameo henvender sig til alle investorer, som ønsker at få et højre afkast end man får på de andre danske crowdlending og crowdfunding platforme, eller hvis du har fået mod på at sprede dine investeringer mere end blot til enkeltaktier og investeringsforeninger.

Du kan sagtens være helt grøn indenfor investeringsverdenen og alligevel investere igennem denne platform, da de har haft brugerfladen i fokus og lavet en platform som alle kan betjene og investere igennem.

nord.investments
Lad Nord.Investments investere for dig

Dansk Kundesupport
Lave omkostninger fra 0.6%
Gratis Investeringsplan

Hvordan investerer man hos Kameo?

Når du skal investere igennem Kameo, så får du et overblik hvor du kan vælge de forskellige lån, som du kan finansiere. Du kan altså få lov at få det høje afkast man kan opnå igennem investering i ejendomme og virksomheder, uden at du skal have noget administration, bruge tid på at indkræve husleje fra lejere som ikke betaler til tiden, uden renovation og alt der kan forekomme når man investere i ejendom normalt.

Når du skal i gang med at oprette en konto hos Kameo, så skal du blot lægge ud med at vælge ’’Lav en konto’’ i højre hjørne, som du kan se på billedet nedenfor.

kameo anmeldelse sådan kommer du i gang

Derefter skal du udfylde de kommende spørgsmål, hvor der kommer 12 hurtige spørgsmål.

kameo oprettelse

Når dette er gjort så skal du blot vælge om du vil investere i Danmark, Norge eller Sverige.

kameo vælg land

Til sidst skal du verificere din konto med Nemid.

Kameo nem id

Nu er du klar til at investere, og her vil du få mulighed for at se de forskellige lån der er tilgængelige på platformen. Du kan se et screenshot af overblikket nedenfor.

anmeldelse af kameo

Her udvælger du den mulighed du syntes virker interessant, og derefter kan du få mulighed for at læse mere om projektet, se betalingsplanen eller stille spørgsmål til låneansøgeren.

kameo dansk investering i ejendom

Se de forskellige ejendomme og hvor meget dit afkast potentielt kan være.

nord.investments
Lad Nord.Investments investere for dig

Dansk Kundesupport
Lave omkostninger fra 0.6%
Gratis Investeringsplan

Hvorfor lave ejendomsinvestering igennem crowdfunding?

Når du investere i ejendom, så er der en masse administration som gør at det ikke bare er noget du kan springe ud i fra den ene dag til den anden. Du skal nemlig i gang med at undersøge boligmarkedet, finde ud af hvor i landet der er nogle interessante boliger at investere i. Ofte så er der i de større byer også højere boligpriser, som gør at du skal låne mange penge for at finansiere disse ejendomme. Så nu skal du i banken og få godkendt et større lån din dette, inden at du kan komme i gang.

Nu har du fundet den rette bolig, og så begynder den svære del. Nu skal du nemlig i gang med at få lavet nogle lejekontrakter til dine kommende lejer, muligvis også renovere ejendommen og derefter skal du ud og finde de kommende lejere, som du tør leje din bolig, uden frygt for at de ødelægger hele lejligheden af.

Hvis du vælger at investere igennem en platform som Kameo, så undgår du alt bøvl som jeg har skrevet ovenfor, da det du kan lade andre om alt det administrative. Du låner dem blot penge, som du til gengæld får et højt kast på og du kan starte for helt ned til 500 kroner per investering.

Du får altså en løsning, hvor du blot skal tænde for knappen, og så er du i gang.

Min erfaring med Kameo

Jeg har nu investeret igennem Kameo i snart 1 år og med stor glæde. Det er endeligt lykkes at finde en Dansk crowdlending platform som levere det de lover.

Nedstående billede viser den ejendom jeg har lavet min første investering i hos Kameo og alle tilbagebetalinger i løbet af det seneste års tid er forløbet præcist som forventet.

kameo erfaringer
Fra Kameo: Denne ejendom investere jeg i.

Lidt informationer omkring min investering som i starten blot har været en lille test investering:

Investeret beløb: 2.000 kroner

Afkast: 10% om året

Tilbagebetalt beløb: 230,55 kr

Alt i alt så har mine erfaringer med Kameo været gode og jeg kan uden tvivl anbefale dig at oprette din egen konto og se hvilke ejendomme der er aktuelle lige nu.

Fordele og ulemper

Uanset hvad du investere i, så bør du altid kende til fordelene og ulemperne når du investere. Derfor har vi listet de fordele og ulemper op som vi har fundet, så du også er klar over dem.

Fordele

 • Gode informationer om alle projekterne
 • Du kan komme i gang for kun 500 kroner med ejendomsinvestering
 • Du kan sprede din risiko på mange ejendomme
 • Højt afkast på hele 10 % i gennemsnit sidste år.
 • Sikkerhed i alle lån

Ulemper

 • Ingen buyback garanti
 • Manglende secondary marked (dette kommer dog i fremtiden)

Alt i alt så mener vi at Kameo er den danske platform med de bedste muligheder og højeste afkast og de har uden tvivl sørget for at være unikke på et markedet hvor der i udlandet er meget konkurrence. Sikkerheden som der er i alle lån, mindsker også risikoen for investorerne, så det er svært at sætte en finger på ret mange ting.

nord.investments
Lad Nord.Investments investere for dig

Dansk Kundesupport
Lave omkostninger fra 0.6%
Gratis Investeringsplan

FAQ med Kameo

Vi har stillet Kameo’s direktør Jesper nogle spørgsmål, som vi har fået nogle utroligt spændende svar ud af.

Hvad adskiller Kameo fra andre crowdlending platforme i Danmark?

Kameo er den eneste Skandinaviske crowdlending platform der har licens fra det Danske Finanstilsyn. Vores investorer kan investere i projekter (ejendomme eller SMB) i hhv. Danmark, Sverige og Norge, alt sammen med tilladelse fra det Danske Finanstilsyn. Det er gratis at bruge Kameo som investor, og start indskud i projekter er på min. 500kr. DKK. I 2018 lå det gennemsnitlige afkast for Kameo på knap 10%! Kameo giver derudover investorer mulighed for at sprede risiko på en lang række forskellige lån. Vi har typisk 10-15 nye lån om måneden på platforment og samlet har vi lavet 125+ lån siden opstarten i 2016.

Hvad er jeres fremtidsudsigter om 5 år?

Vores ambition er at Kameo om 5 år, er den foretrukne lånebaserede crowdfunding platform i Skandinavien. Investorer vil have mulighed for at udbyde lån, handle med låne-andele (secondary market) og få ejerskab af virksomheder gennem crowd-equity, mens virksomhederne hurtigt og effektivt vil få øget adgang til kapital.

Hvilken sikkerhed er der, når man investerer i jeres lån?
Der findes sikkerhed i alle lån på vores platform. Det kan eksempelvis være 1. eller 2. prioritets pant i ejendommen eller det kan være personlig kaution som sikkerhed. Vi har flere forskellige minimumskrav alle låntagere skal leve op til, eksempelvis skal virksomhederne eller udviklerne selv skyde egenkapital ind i projektet. Med andre ord, skal alle have samme incitament for at få projektet til at lykkes. Derudover udarbejder vi selv en risiko og kredit score, samt at vi har en uafhængigt kredit komite, der gennemgår alle lån inden de kommer på platformen. 

Hvordan kan investering hos jer give så højt et afkast?

Det er et godt spørgsmål. Der findes flere forskellige faktorer der gør, at vi i 2018 havde et gennemsnitligt afkast på knap 10%. En af de væsentlige faktorer er, at størstedelen af vores projekter omhandler ejendomsudvikling, hvor vi tager sikkerhed i ejendommen. Det giver et stabilt og højt afkast.  Vi har et meget stærk team omkring Kameo og vores screeningsproces af nye projekter er meget grundig. Det betyder at vi siger ‘nej’ til mange lånansøgere – fordi de ikke lever op til vores krav – hvilket til gengæld betyder at, vi har en meget lav default rate og et højt afkast.

Konklusion

Kameo er nok den crowdlending og crowdfunding platform som giver dig de største muligheder for a få et højt afkast mens du investere i Danske projekter. Du får et afkast på 10 % i gennemsnit hvilket er utroligt højt og som de fleste investorer er lykkelige for at opnå.

Selve udvalget af lån er stigende og der kommer løbende mange nye og spændende lånemuligheder for investorer som ønsker at sprede deres investering over flere forskellige lån for at få en diversificerede portefølje af projekter. Derudover så bliver det utroligt interessant at følge Kameo i fremtiden, da de arbejder på at give dig mulighed for at blive medejere af nogle virksomheder på platformen igennem det der hedder crowd-equity, hvor du investere i nogle nye startvirksomheder imod at du får andel i virksomheden og helt konkret bliver medejer af virksomheden. Udover det så kommer der også et secondary marked som giver dig mulighed for at sælge dine låneandele, hvis du ønsker at få dine penge fri fra investeringen igen.

Alt i alt en utroligt spændende platform, som uden tvivl har valgt at tage kampen op imod de øvrige danske platforme, med højere afkast, sikkerhed på alle deres lån samt en godkendelse af det danske Finanstilsyn som den eneste danske platform, til at agere betalingsvirksomhed.

nord.investments
Lad Nord.Investments investere for dig

Dansk Kundesupport
Lave omkostninger fra 0.6%
Gratis Investeringsplan

2 tanker om “Anmeldelse af Kameo (2024)”

 1. Jeg har netop oprettet en konto hos Kameo på baggrund af din artikel, MEN må konstatere, at der jo reelt intet er at investere i?! Der er ingen danske muligheder for investere. Der er aktuelt 6 tilgængelige muligheder, men kun i Sverige. De to muligheder, der er i Danmark er aktuelt ikke længere en mulighed. Så reelt set er der intet at investere i for mig i øjeblikket. Jeg synes du mangler at beskrive, at de fleste af projekterne er i Sverige og det kan man ikke investere i, når man ikke har en svensk konto. Jeg er normalt meget imponeret over dine velskrevne artikler, men her mangler du at beskriv ovenstående og oplyse, at der kan gå lang tid imellem danske muligheder for investering. Super ærgerligt.

  1. Hej Mette,

   Det er korrekt at der i perioder kan være ”tørke” men Kameo har fortalt at de bestræber sig på at få åbnet investeringsmuligheder i Danmark hver måned, så der burde komme en mulighed inden længe. Det skriver jeg mig lige bag øret når jeg skal opdatere artiklen, og så er jeg ellers rigtig glad for at du normalt syntes godt om mine artikler her på siden 🙂

   Mvh
   Mark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *