Spring til indhold

5 grunde til at investere i crowdlending

5 grunde til at investere i crowdlending

5 grunde til at investere i crowdlending

5 grund til at investere i crowdlending

 

Har du lyst til at forøge din portefølje med lav risiko investering som tilbyder høje afkast?

Så bør overveje at investere i forbrugslån. Crowdlending er i vækst og kommer kun til at blive større i fremtiden.

I denne artikel kommer vi ind på 5 grunde til hvorfor du bør investere i forbrugslån, og forklare dig hvordan du kommer i gang allerede i dag. Er du klar? Lad os komme i gang!

 

Hvorfor investere i forbrugslån?

 

Forbrugslån er penge som er udlånt til individuelle personer, hvor pengene kan bruges til alt lige fra ferier til renovation af hus eller lignende.

Disse lån er nogle af dem som bankerne tjener mest på, og i lang tid har det kun været muligt at investere i for bankerne. Men nu ændre tingene sig, og eftersom at peer 2 peer lending også kendt som crowdlending er kommet til, så kan almindelige folk investere i disse lån også. Hvordan virker det?

En crowlending platform tilbyder dig en liste af folk som har brug for et lån. Derefter vælger du et lån og finansierer det. Lånetageren begynder at betale lånet tilbage igen sammen med renter. Derefter får du betalinger ind hver eneste måned indtil lånet er tilbage betalt.

 

5 grunde til hvorfor du bør investere i forbrugs lån

Men er forbrugslån virkeligt en god investering? Det syntes vi. Og her er 5 grunde til hvorfor:

 

1.     Investering i forbrugslån slår din opsparingskonto.

Vi har alle hørt at det er dumt at have sine penge under madrassen. Du bør have din opsparing i banken og lade renterne få renter for at opnå renters rente effekt. Men gælder denne gamle økonomiske visdom stadig?

Virkeligheden er at de renter du får når du sætter dine penge i banken er tæt på ingenting. Som eksempel, så vil selv den bedste opsparings konto ikke engang giver 1 % i banken. Og her skal man huske på at de fleste indlåns kontoer i bankerne, heller ikke giver dig mulighed for at have pengene til gængeligt indtil perioden hvor pengene er låst løber ud. Lyder det særligt appellerende for dig som investor?

Men ved du hvad det værste er? Fakta er, at inflationen er højere end renterne på din opsparings konto / indlåns konto. Inflationen ligger typisk på omkring 2 – 3 %. Det betyder at du rent faktisk mister penge ved at have pengene i banken! Måske er ideen om at have sine penge i madrassen slet ikke så dum igen?

Men at investere din opsparing i forbrugslån er en endnu bedre ide. Som eksempel så giver eksempelvis fast Invest, RoboCash og Mintos renter på op omkring 14 % i rente om året, hvilket klart er bedre end en hvilken som helst indlåns konto. Så lad være med at have dine penge under madrassen, men lad også være med at have dem i banken. Du får en langt bedre rente ved at låne dem ud, og se din opsparing vokse.

 

2.     Du behøver ikke særligt meget viden eller kapital for at begynde at investere.

At påbegynde investering kan være ret intimiderende, fordi det som regel kræver en del viden inden man starter.

Som eksempel, hvis man gerne vil starte med at investere i ejendoms investering, så er du nød til at have en del juridisk viden på området som du skal forstå. Derefter skal du bruge mange timer i banken, for at få lov at lave et boliglån, og naturligvis en hel masse penge for at lave en udbetaling på huset eller lejligheden. Alt dette, bare for at få fødderne indenfor døren.

At investere i forbrugslån igennem crowdlending er langt lettere og tilgængeligt for de fleste. Som eksempel med Mintos, Fast Invest og PeerBerry, så tager en godkendelses under en times tid, og du kan starte med at investere helt ned til 1 Euro. Derudover så kan du, hvis du ikke har en stor viden, bruge deres auto Invest funktion som gør alt arbejdet for dig. Hvem havde troet at investering ville være så let?

 

3.     Når du investere i betroede virksomheder, så er risikoen lav.

Folk assiosere investering med høj risiko. Og det er ikke uden grund. Aktiemarked er utroligt varierende. Ejendom går igennem op og nedture samt kriser. Investering i start up virksomheder er endeligt bare gambling. Højrisiko investorer har en tendens til at trives i disse investeringer. Men skal man være en adrenalin junkie for at være en succesfuld investor?

At investere i forbrugslån er ikke risikabelt, så længe du sørger for at diversificere dine investeringer. Hvad betyder det så? I stedet for at investere i et enkelt lån så spreder du din investering i mange lån. På den måde, så vil en enkelt dårlig betaler ikke påvirke din investering særligt meget, da resten af din investerings afkast dækker tabet.

Og med de fleste af platformene, så vil du ikke engang få et tab. De tilbyder nemlig buyback garanti. Hvis en betaler er dårlig, og betaler for sent i op til 60 dage, så vil lånet blive købt tilbage igen. Fast Invest køber endda lån tilbage efter kun 3 dages manglende betaling. Derudover så vil deres partnere (kredit institutter) være forpligtet til at købe lånene tilbage igen hvis betalerne ikke betaler.  Så det minimere risikoen en hel del, og har gjort det endnu mere populært at investere ens opsparing igennem crowdlending.

 

4.     At investere i forbrugslån med den rette platform giver mere fleksibilitet.

Når du virkelig er rig, så kan du overføre store mængder kapital i illikvide investeringer, og ikke tænke mere på dem igen. Men har en almindelig person råd til at gøre det samme? Nærmest ingen.

Realiteten er at en gennemsnitlig investor har brug for kapital, men det er ikke så let at finde. Uanset om du har dine penge investeret i en investeringsforening, ejendom eller i start up virksom heder, så bliver pengene låst i en bestemt periode som oftest er i flere år.

Og sådan er det også for de fleste crowdlending investerings platforme. De fleste platforme har et Secondary market, hvor du har mulighed for at sælge dine investeringer hvis du gerne vil have dine penge tilbage igen. Dette kan blive nødvendigt for mange på et tidspunkt i deres liv, da alle nærmest på et eller andet tidspunkt oplever et økonomisk nødstilfælde. Fast Invest er vist som udgangspunkt den eneste platform hvor du har mulighed for at sælge dine investeringer med 1 dags varsel, uden tab på investeringen. Dette er igen en måde at minimere risikoen.

 

5.     Investering i forbrugslån er en fremragende måde til at skabe en kilde til passiv indkomst.

Du ved sikkert også godt, hvordan folk i vores bedsteforældres generationer ofte begyndte at arbejde lige efter de blev færdig med deres skoletid, og arbejdede indtil de blev pensionister. De dage er ovre. Job stabiliteten er der ikke længere. Realiteten er at de fleste os kan blive fyret med meget kort varsel.

Så er det virkeligt klogt, at din løn arbejdet er din eneste indkomst? Tænk lige på det. Det er måske en god ide lige nu. Du har måske et job som du elsker, gode kollegaer og en fantastisk chef. Men hvad indeholder fremtiden? Det ved man aldrig. Det er derfor vigtigt at have en plan B i tilfælde af at du bliver fyret, eller bliver syg og ikke kan arbejde mere.

Selv om at du er super heldig, og undgå at blive fyret eller blive syg, så kommer du til at blive ældre og en dag skal du pensioneres. Er du klar til det? De fleste er ikke klar, og de har ikke engang indset det. Det er sandsynligt at når du bliver pensioneret, så vil din indkomst falde med op til 50 %.

At investere i forbrugslån i crowdlending, giver en gradvidst voksende indkomst strøm, som kan kombineres med din løn eller pension. Den bedste dag at påbegynde investering var i går, og den næst bedste dag er i dag.

 

Hjælp dig selv mens du hjælper andre!

Nu ved du allerede hvorfor du bør investere i forbrugslån, og hvilke fordele det har. Men er du klar over at du også hjælper andre?

At få et forbrugslån fra banken, kan være meget svært. Nogle folk har en dårlig kredit historie, og nogle har slet ingen kredit historie. Der er en masse hårdt arbejdende, ærlige og pålidelige folk derude, som ikke kan få lån fordi de tidligere har lavet økonomiske fejl. Forstil dig at være i samme situation, og virkeligt have brug for pengene.

Og så findes der dem, som overhoved ikke har en bank konto. Der findes over 2 milliarder folk som ikke har en bank konto. De udgør omkring 39 % af verdens befolkning. Disse folk, hvoraf de fleste lever i ulande (der findes også en masse i Europa) har ikke bank kontoer. Det betyder også, at ting som vi tager for givet, såsom kredit kort, lån og boliglån er utilgængelig for dem. Kan du forstille dig hvis en basis service som en bank ikke var tilgængelig for dig?

 

Begynd med investering med crowdlending

Okay, nu er du interesserede i at investere i forbrugslån, men er ikke helt sikker på hvordan du kommer i gang. Vi har plukket 3 forskellige crowdlending platforme ud, som du kan forsøge at oprette dig hos, så du kan lære dem bedre at kende.

 

Mintos:

Mintos er en ret stor crowdlending platform, som tilbyder både buyback garanti, cashback garanti på op til 5 % cashback bonus og renter på over 12 %. Hvis du vil have 1 % i bonus på dine investeringer i de første 90 dage så klik her for at oprette dig.

 

PeerBerry:

PeerBerry er en af de nyeste platforme, dog er PeerBerry nok en af de letteste platforme at gå i gang med. Deres brugerflade er super let at gå i gang med, og med deres forbrugslån på 30 dage og rente på fast 12 % i rente, så de er et godt valg for begyndere og mere erfarende investorer. Klik her for at oprette dig.

 

Fast Invest:

Fast Invest er også en relativt ny crowdlending platform som har gjort sig unik på crowdlending markedet med deres mulighed for at sælge dine lån indenfor 1 dag, hvis du vil have dine penge ud igen. Derudover så har de 3 dages buyback garanti, og renter på op til 15 %. Klik her for at oprette dig.

 

Konklusion

Investering i forbrugslån er en fantastisk måde at tilføre nogle lavrisiko pålidelige investeringer til din portefølje, og lave en ekstra strøm at passiv indkomst.

 

Relaterede artikler:

Ny i crowdlending investering? Strategier og råd

Kom igang som crowdlending investor her

Valg af crowdlending platform

 

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *