Spring til indhold

Valg af crowdlending platform

Valg af den bedste crowdlending platform er utroligt vigtigt. Valget afhænger fuldstændig af dine personlige præferencer.  Den rigtige platform for nogle, er måske ikke den bedste mulighed for dig.

Heldigvis så tilbyder mange platforme flere forskellige strategier på deres platforme. Disse strategier tillader dig at investere i lige præcis de lånetyper som passer til dit individuelle behov.

Så derfor bør du fokusere på at sprede dine investeringer på flere platforme. Vælg gerne 2 eller måske op til 3 platforme som du fokuserer på. For nogle investorer, så kan en enkelt platform endda være nok, dog er dette ikke anbefales værdigt da hele din portefølje vil være afhængig af denne platform, og så vil der være en større risiko hvis denne platform en dag skulle lukke ned.

kameo logo
Opret konto hos Kameo

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær dansk crowdlending Platform
Invester i ejendom for kun 500 kr.
Perfekt for begyndere

Du kan også få et overblik over de forskellige crowdlending platforme med vores sammenligningsværktøj her. 

Strategier

Det er utroligt vigtigt som investor, uanset om det er crowdlending eller aktier, at vælge en strategi. Denne strategi skal du holde dig til.

En strategi tillader dig at:

  • Vide hvad du laver, så du ikke investere i blinde
  • Have mulighed for at måle udviklingen i dine investeringer
  • Sætte mål omkring forventet afkast
  • Evaluere dine valg: Når du ved hvad du vil opnå, så kan du evaluere resultaterne og beslutte dig for om du vil ændre din strategi.

Der er mange forskellige typer investerings strategier. Den du skal vælge, afhænger fuldstændig af hvad dine personlige præferencer er.

Mange folk vælger ikke at investere, fordi de er bange for at tabe deres penge. Dette er også en god strategi, som du kan benytte indtil du har fået noget basis viden.

Det er dog ikke en god langsigtet investeringsstrategi, at vælge ikke at investere. Det er ikke engang en garanti for at du ikke vil tabe penge. Det er faktisk tværtimod lige modsat. Dine penge vil faktisk med garanti miste penge over tid, grundet inflationen. Inflationen vil stille og roligt, men helt sikkert sørge for at dine penge mister værdi år efter år.

Risiko og udbytte i crowdlending

Grundet inflationen, så er vi alle nødt til at investere vores penge på den ene eller den anden måde, hvis vi vil undgå at de taber værdi. Nogle fortrækker lav risiko, og med lav risiko så er der et lavt udbytte. Men der er andre som fortrækker høj risiko og høje potentielle afkast.

De fleste af os fortrækker dog at tage en mellem risiko mod et gennemsnitligt afkast, hvilket for mange er ganske tilfredsstillende.

Buyback garanti vs. Høj rente

En anden vigtig faktor som påvirker forholdet mellem risiko og udbytte er buyback garanti. For at forklare buyback garanti kort, så bliver det givet af loan orginatoren (lånegiveren eller platformen). Hvis lånets betalinger bliver forsinket, så man som investor få din investering tilbage. Du kan læse mere om buyback garanti her.

Fordelen ved buyback garantien er helt åbenlys, da den fjerner risikoen for dårlige betalere, og sikre investoren sine penge. Det er nemlig lånegiveren som tager risikoen.

Ulempen ved buyback garantien er at loan orginatoren er nød til at tage betaling for at give denne service. Dette betyder at de oftest beholder en stor del af renteafkastet til sig selv.

Hvis du fortrækker disse investeringer med lav risiko, så kig efter en platform som tilbyder buyback garanti såsom Mintos.

Hvis du i stedet ønsker at opnå det højeste afkast muligt, og er villig til at tage en højere risiko, så kan du investere i Bondora og kun vælge høj risiko (HR) lån. HR lån kan give renter på over 100 % og endda også over 200 % i renter. Mange af disse lån vil ikke blive tilbagebetalt, men renteafkastet af dem som rente faktisk betaler deres gæld, er højt nok til at det kan være en attraktiv mulighed for dem som sigter efter højt afkast.

Geografi

Geografi har også en betydning for de fleste crowdlending investorer. Ved at lave en geografisk diversificerede portefølje, så er du mere sikret hvis der kommer nogle lokale begivenheder, som ville kunne påvirke crowdlending marked.

I stedet for at investere i kun et land, så kan du vælge at sprede din investering geografisk i hele Europa og store dele af verden. Hvis du ønsker en geografisk diversificerende portefølje så kan dette blive genereret hos Mintos. De tilbyder lån i mange Europæiske lande, og nogle få muligheder udenfor Europa, og da Mintos er den største platform i Europa, så er det også dem med flest lande.

Andre faktorer der spiller ind

Ikke alle investorer investerer af de økonomiske årsager. Ja, pengene er da en god fordel, men der er andre faktorer der også spiller ind.

Du kan også overveje om du vil investere i forbrugslån, eller om du vil holde dig til eksempelvis billån eller boliglån.

Disse er alle sammen faktorer som man også kan tage med i sine overvejelser, når man sætter sin crowdlending portefølje op. Og husk at følg den strategi som du startede med at sætte for dig selv.

kameo logo
Opret konto hos Kameo

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær dansk crowdlending Platform
Invester i ejendom for kun 500 kr.
Perfekt for begyndere

Relaterede artikler:

Hvorfor investere i crowdlending og hvordan?

Hvad er crowdlending? Læs denne artikel og få svar

Hvad er buyback garanti i crowdlending?

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *