Spring til indhold

Sådan får du succes med crowdlending investering

Med renter som er pinligt lave, og helt under 0,5 % og som heller ikke ser ud til at forøges i nærmere fremtid, så er det ikke mærkeligt at mange folk leder efter nye lav-risiko måder at få deres penge til at arbejde.

At tage de første skridt væk fra sikkerheden af de gammeldags bank kontoer, og ind i en ny verden af spekulation kan være skræmmende for investorer, så medmindre at du søger spænding i dit liv, så er det vigtigt at finde en investerings metode som kan give et tilfredsstillende afkast uden at risikere et dagligt hjertetilfælde. Hvis det lyder som dig, så er p2p lending (peer to peer, bedre kendt som crowdlending investering) måske svaret for dig.

Hvis du ikke er bekendt med konceptet crowdlending eller peer to peer lending investering, så er crowdlending investering en process, hvor en lånetager som ikke har mulighed (eller ikke har lyst til) at låne kapital igennem de traditionelle bank metoder såsom nystartede virksomheder eller privat personer uden mulighed for at stille sikkerhed i deres hus eller penge som sikkerhed. De får deres lån finansieret igennem crowdsourcing i stedet. Individuelle investorer kan vælge hvilke lån der bedst passer deres kriterier og derefter investere i en lille del af lånet som de selv bestemmer. Til gengæld får de en rente, og som oftest månedlige tilbage betalinger af lånet samt renter indtil lånet er betalt fuldstændig tilbage igen, hvilket gør begge parter glade.

Sådan begyndte crowdlending investering at tage fart

Crowdlending begyndte som en god løsning på det haltende bank system efter den økonomiske krise. Grundet nye krav og begrænsninger som forhindrede banker i at udstede lån til et kæmpe antal potentielle lånetagere, så søgte folk efter alternative måder at låne penge. På samme tid oplevede folk som sparede op nogle helt katastrofale renter på pengene i banken på helt ned til 0,25 % i rente om året. Dette betød at alle fra pensionister som plejede at leve af sine renter, til unge familier som sparer op til et bolig lån, intet andet kunne gøre end at se deres opsparing blive spist af inflation, mens prisen for at leve blev højere og højere.

Crowdlending gav en perfekt løsning, som tillod folk at låne penge og gav dem adgang til de penge som de desperat havde behov for, uden at ty til kviklån med kæmpe renter på ÅOP (årlige omkostninger Procent) på over 500 %. Derudover så oplevede investorer afkast som ingen bank kan konkurrere med. I dette forhold mellem lånetagere og investorer, har begge parter fået præcist hvad de ønsker og det har gjort crowdlending og peer to peer lending til en succesfuld model lynhurtigt og har gjort at marked vokser og vokser.

Fra nærmest ingenting i 2011, så er det globale crowdlending og p2p marked estimeret til at være mere værd end 1 trillion i år 2025. De fleste eksperter forudser at marked vil forsætte med at vokse og vokse, hvilket betyder at vi aldrig vender tilbage til det store fald som banksystemet oplevede efter 2009. Det er ikke mærkeligt at så mange folk blev påvirket.

Sådan begynder du med crowdlending

Med crowdlending som giver et ret stabilt marked, så er det helt ideelt at begynde en investerings portefølje med denne type investering. Det er hurtigt, det er let, og fordi du gør alt selv skal du ikke betale en masse for rådgivere, og der er ingen skjulte gebyrer som æder dit afkast.

Til at starte med, så skal du blot lave en konto hos en crowdlending investerings platform. Derefter skal du overføre din investering, og derefter kigge listen af lån tilgængelige igennem inden du investere dine penge. Processen er virkelig simpel. Det kommer naturligvis ikke helt uden risiko, men hvis du undersøger platformen og vælger dine investeringer klogt, så kan du let minimere risikoen til en helt minimal risiko. Det er nøglen til succes.

Relaterede artikel:

Erfaring med Mintos crowdlending efter 8 måneder

Sådan får du succes i crowdlending investering

Når det kommer til hvilken som helst form for investering, så er der ingen fejlfri formel, men der er disse trin du kan tage for at beskytte din investering, og forøge dine chancer for at højt afkast. Nogle af disse trin kan tilføres i stort set alle crowdlending platforme.

Diversificering

De fleste investorer kender ordsproget, at man ikke skal lægge alle æggene i én kurv. Det kan dog være ret let at glemme meningen med ordsproget når du har fundet en nærmest perfekt investering. Sagen er bare den, at selv om det virker til at være en helt sikker investering så kan du aldrig være 100 % sikker på at en bestemt investering bliver en succes.

Diversificering kan sprede din risiko utroligt meget hvis du gør det rigtigt. Og derfor kan ethvert potentielt tab blive dækket af dit udbytte så du ikke engang vil lække mærke til det. Så hvis du overvejer at investere eksempelvis 1000 kroner, så del pengene mellem 5-10 muligheder. Det kan være forskellige lån eller forskellige platforme du investerer igennem. På den måde, hvis den ene fejler så vil de andre være en form for pude for det fald.

Værktøjer

Afhængig af hvilken type investere du vælger, så findes der et stort udvalg af værktøjer tilgængelige for at hjælpe med at maksimere dit afkast. Mange folk fortrækker at have fuldstændig kontrol over deres penge, hvilket er helt fint. Men hvis du har travl i hverdagen, så kan du ofte ikke finde ekstra tid til det.

Auto Invest

Auto Invest værktøjer bruger algoritmer til at genkende nye potentielle investeringer baseret på brugerens forud valgte kriterier.  Dette betyder at dine penge aldrig bare kommer til at stå stille. I crowdlending som eksempel, så vil dine månedlige afkast som bliver udbetalt blive geninvesteret helt automatisk i en ny investerings mulighed. Dette sker helt uden at du skal håndtere din investering, og din indtægt vil forsætte med at vokse mens du har dit almindelige arbejde ved siden af. Det er en af de hurtigste måder at generere en passiv indtægt.

Forskellige crowdlending platforme tager forskellige gebyrer og tilbyder forskellige måder at beskytte din investering på samt forskellige renter, så det er vigtigt at kigge ordenligt efter hvor du placere dine penge, da der under overfladen ofte kan være andre tal end dem man lige umiddelbart bliver lovet. Selvom du bliver lovet et afkast på 20 % årligt, så kan det hurtigt blive spist af at platformen tager 19 % i gebyrer. Derefter skal du kigge efter på andre faktorer udover renten.

Buyback garanti og sælge lån tilbage igen

Mange platforme tilbyder buyback garanti og mulighed for at sælge lån igen, hvilket betyder at hvis du får brug for at få din investering tilbage meget pludseligt, så vil platformen enten købe lånet tilbage igen, eller du kan sælge dine lån på platformens ’’secondary market’’ eller hvis en lånetager ikke betaler til tiden på de lån du investerer i, så vil platformen købe lånet tilbage igen fra dig, og du får stadig lånet tilbage betalt samt renter. Disse muligheder minimerer også risikoen på crowdlending investering. Du kan læse mere om crowdlending her.

Crowdlending er ikke fuldstændig risikofrit. Der er heller ikke garanti for et højt afkast. Som en investor, så skal du også gøre din del. Du skal undersøge hvad der er til gængeligt, kigge efter gebyrer og sikkerhed i de lån der tilbydes og du skal sprede dine investeringer for at undgå at tabe alt på et enkelt uheldigt eventyr. Hvis du gør disse overstående ting, så er der rigtig gode chancer for at du får en passiv indkomst som virkeligt er værd at have. Giv det tid, geninvester dine renter, få hver en krone til at arbejde for dig, og inden længe så vil dine 1000 kroner have mange flere ’’venner’’ at lege med.

Relaterede artikler:

Valg af crowdlending platform

Kom igang som crowdlending investor her

Erfaring med Mintos crowdlending efter 8 måneder

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *