Spring til indhold

Derfor vælger unge investorer crowdlending investering

Den yngre generation af investorer er glade for alternative investeringer, og de tror på at de kan tjene mere end deres forældre på deres investeringer. Udover dette, så er den yngre generation også bedre uddannet og har en bedre balance mellem arbejde og privatliv.

De gode gamle dage

Traditionelt set, så fortrak folk tidligere at investere deres opsparinger i fast ejendom, guld, indlåns renter i banken, obligationer og lignende. Hele temaet omkring investering var simpelt – Skab en balance mellem risiko og afkast. Folk var tilfreds med 7-8 % i afkast og deres investeringer var ikke udsat for en masse risiko. Det ultimative mål var at købe et hus, og have nok sparet op når de skulle pensioneres.

Den yngre generation på den anden side, ønsker ikke at låse deres investering, for at få et afkast på det niveau, som man fik mulighed for med disse traditionelle investerings værktøjer. De har ikke tiden eller motivationen til at besøge en uafhængig investerings rådgiver for at få investerings råd. Det er folk som altid er forbundet med omverdenen med deres smartphones og bærbare computere. De hader komplicerede udregninger og fortrækker tingene sorte og hvide.

Nutiden

Mange ’’Fintech’’ virksomheder (Fintech = finansielle og teknologiske), forstod den forøgede efterspørgsel fra de unge investorer, og begyndte at tilbyde investerings råd og alternative investerings muligheder såsom crowdlending og peer to peer lending (p2p), hvor investorer direkte låner deres penge ud igennem en online portal eller platform. Investorerne får muligheden for at låne en lille portion af deres penge ud til lånetageren, og kan på den måde sprede deres investering ud på mange, og minimere deres risiko.

Den yngre generation af investorer er trendsettere i udlåns industrien, hvor man låner penge ud imod at modtage renter og afbetalinger (crowdlending og peer to peer lending).

Selvom afkastet stadig er afhængigt af hvor meget du investere, så er det gennemsnitlige profit højere end de traditionelle investerings metoder.

Crowdlending og Peer to Peer lending

Sådan her fungerer crowdlending og peer to peer modellen:

  • Investorer og lånetagere registrere sig selv om en online platform, som er godkendt til formålet.
  • Lånetageren – Søger det ønskede beløb de vil låne, skriver formål med lånet og vælger afbetalings mulighederne i systemet.
  • Investorerne – vælger de lån som investorerne ønsker at investere i, vælger risiko, afkast, løbetid m.v.
  • Crowdlending og peer to peer platformen står for håndteringen af resten, og du skal blot læne dig tilbage og vente på at lånet bliver betalt tilbage.

Den yngre generation investerer mere og mere i crowdlending investering og  40 % af investorerne hos Robo.Cash, er i aldersgruppen 25-34 år, mens 31 % er i alderen 35-44 år.

Grunden til at crowdlending og peer to peer lending har oplevet denne kraftige vækst, især hos den yngre generation af investorer, er fordi de ønsker at få muligheden for at få højere afkast på deres investering, hvor de også selv kan kontrollere deres risiko. Og da de unge investorer ikke er bange for at prøve noget nyt, får de hurtigt erfaringer med denne type investering.

Hvis du har fået lyst til at vide mere om crowdlending investering, så kan du læse artiklen:

Hvad er crowdlending investering? Læs denne artikel og få svar

 

Relaterede artikler:

Kom hurtigt igang med crowdlending – læs her

Valg af crowdlending platform

Erfaring med Mintos crowdlending efter 8 måneder

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *