Hvad er crowdlending investering? Læs denne artikel og få svar

Hvad er crowdlending investering?

 

Crowdlending invetering er når en stor mængde af folk som er ’’the crowd’’ kommer sammen, for at finansiere små, mellem eller store lån til enten firmaer eller privatpersoner. I crowdlending kommer et rigtigt stort antal folk, deres penge i en samlet puljen og låner deres penge til privatpersoner eller firmaer. Det kan de gøre, for at finansiere eks. projekter, bilkøb, huskøb, forbrugslån eller lignende. Dette forhold er forbundet af en kommerciel låneaftale.

De fleste formuer bliver opbygget langsomt. Når det kommer til at investere penge, så vil den almindelige investor søge efter muligheder, for at investere deres penge med mindst mulig risiko. Crowlending investorer kan bruge en crowdlending markedsplads, hvor de kan søge lån som de kan investere i. Her kan man finde lån med en varighed fra 1 måned til 60 måneder, som man selv kan vælge efter temperament. Man kan ofte selv vælge sit afkast afhængig af hvilke kriterier man har til lånetageren. Ofte kan man få renter over 10 % om året i afkast, hvor man bliver tilbagebetalt hver måned.

En af årsagerne til at nogle folk eller firmaer, kigger efter alternative lånemuligheder som crowdlending, er fordi at de ikke kan få finansieret deres lån i banken. Derudover så er bankerne rundt omkring i verden blevet strengere i deres krav, når vi snakker udlån af deres penge. Derfor har de en del krav, som nogle privatpersoner eller firmaer ikke kan opfylde. For de små lånegivere så er afkastet ofte også højere, hvis man sammenligner med andre investeringer. Det er det også ofte for de store lånegivere, som vil investere sine penge på en relativt sikker måde, med mulighed for gode afkast i forhold til aktier og lignende investerings muligheder.

 

Crowdlending investering er vokset hurtigt på meget få år, grundet nogle af disse faktorer.

 

  1. Den hurtige udvikling af internettet og online sikkerhed.
  2. Folk bliver mere tilpas med at lave pengeoverførsler online.
  3. Tab på troværdighed i banksektoren efter den økonomiske krise og de finansielle skaldaler der har været igennem tiden.
  4. Investorer ønsker mere transparens og kontrol over deres investeringer og afkast.

 

Crowdlending er praktisk talt crowdfunding af lån. Mange crowdlending platforme forbinder firmaer og privatpersoner, til investorer på en hurtig, transparent og super let måde.

 

Hvorfor er crowdlending blevet populært?

 

Crowdlending bliver hurtigt kendt som en alternativ måde at investere på. En af de positive ting ved at investere igennem en crowdlending platform, er at det er billigt og har typisk en meget lav minimums investering som krav. Investorerne kan investere med helt fra kun 1 euro (7,50 kroner). Når det er så let at investere online, gør at endnu flere investorer bliver tiltrukket til denne investeringsform.

 

Risiko ved Crowdlending investering

 

Den største risiko for investorer, når de investerer i crowdlending, er chancen for at lånetageren ikke betaler lånet tilbage igen. Økonomien for mindre og mellemstore virksomheder er meget påvirkelig, og kan blive ramt af dårlige perioder. Det samme gælder for privatpersoner. Manglende betalinger fra virksomheders kunder, eller tab af arbejde fra en privat person kan direkte overføres til, at de ikke kan betale deres lån tilbage. Dog tilbyder nogle crowdlending platforme buyback garanti, som mindsker den risiko kraftigt, såsom hos Mintos.

 

Hvordan bør du investere?

 

Vælg en pålidelig platform

 

Når du skal beslutte hvilken platform du skal vælge, så er der flere ting som du skal overveje. Som en tommelfingerregel, så bør du kun investere i platforme som har eksisteret i 2-3 år. Du skal ikke vælger en platform som er helt ny, da den har større chance for at lukke ned.

Spred din risiko

 

For at gøre det simpelt, hvis du kun udlåner til 4 firmaer eller privatpersoner, så vil en enkelt dårlig betaler betyde, at 25 % af dit kapital vil tabes. Hvis du i stedet vælger at sprede dit kapital over 20 lånetagere, så vil hver enkelt dårlig betaler have en langt mindre påvirkning på din investering. Derfor bør du investere små beløb, og til så mange lånetagere som muligt, for at sprede din risiko.

 

Begræns dine investeringer

 

Da crowdlending er en ny måde at investere på, så bør investorer gradvist forøge deres eksponering i denne måde at investere på. Enhver crowdlending investering bør være i ens portefølje, som også bør inkludere kontanter, obligationer og aktier.

Er det risikoen værd?

 

Udviklingen af crowdlending industrien er en god ting for både investorer og lånetagere. En investorer kan se frem til høje afkast, med en begrænset risiko. Så ja, det er værd at investere igennem crowdlending.

 

Hvordan skal du komme i gang?

 

Det vil give mening at starte lavt ud, for at komme stille og roligt i gang. Start ikke med at investere mere end 5-10 % af din investeringsportefølje i crowdlending. Efter at du er blevet mere fortrolig med denne type investering, så kan du måske forøge din investering, afhængig af temperament og risikoprofil.

 

Hvad er en Crowdlending platform?

 

En crowdlending platform bringer investorer sammen med lånetagere, og tillader investorerne (Lånegiverne) at låne små summer af penge direkte til hundrede eller tusinder af lånetagere. De gør det på en effektiv måde, igennem et online konto system. En crowdlending platform laver en del aktiviteter, som en bank også udfører. Det kan hovedsageligt være:

  1. Markedsføring til lånetageren og lånegiveren/investorer
  2. risiko profiler og underskrift på en lånekontrakt
  3. administration af lånekontrakten (betalinger osv.)
  4. I tilfælde af en som ikke betaler: aktiviteter for at forsøge at få pengene tilbage.

 

En bank derimod, investere sine egne penge i lånene og garantere sig selv renterne, som bliver betalt af lånetageren. En markedsplads som en crowdlending platform tager ikke nogen risiko, og er kun bindeledet mellem lånetageren og lånegiveren/investorer).

 

Hvilke platforme er mest kendte i europa?

 

Der er et utal at platforme. Men to af de platforme som vi vælger at fremhæve, er både blandt de største og mest anerkendte. Disse to platforme Mintos og Bondora bliver også brugt af danskere. Begge tilbyder bonusser ved oprettelse.

Vil du prøve Mintos og få 1 % ekstra kontant af det beløb du investere igennem dem, så klik her for at oprette dig

Eller vil du prøve Bondora, så får du 5 euro gratis Klik her for oprettelse

 

Sponseret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *