Spring til indhold

De 9 næste ting du skal gøre for at få økonomisk succes

At opnå økonomisk succes kræver mange overvejelser, sammen med genevalueringer og tilpasninger løbende når omstændighederne ændre sig. Det mest simple svar på hvordan man oplever økonomisk succes er når man bruger mindre end man tjener. Men der er dog ting som ikke altid er nemme at svare på, og der er trods alt en grund til at mange har problemer med deres økonomi.

Ved at gøre hvad man kan for at lære, og ved at have en plan, så vil det hjælpe med at sikre at du får mest muligt succes baseret på dine mål og evner. Derfor har vi lavede de 9 næste ting du bør gøre for at få økonomisk succes.

1.     Sæt realistiske og opnåelige mål

At være rig er ikke et rigtigt mål. Hvad betyder det for dig at være rig? Hvor rig? Hvornår? Der er mange variable spørgsmål som skal besvares, inden at man kan sætte ’’at være rig’’ til et officielt mål. At have 5 millioner kroner i diversificerede investeringer, inden du bliver 60 år gammel er et mål. At være rig er et udefineret spørgsmål. Sæt solide mål som er opnåelige men aggressive og derefter begynd at arbejde aktivt og smart imod dem.

2.     Vær klar over din nuværende økonomi

Hvis du er dybt begravet i gæld med en meget lav indkomst, og antager at alt magisk bliver bedre end dag, er en dårlig strategi for økonomisk succes. Du skal huske at du altid kan ovenpå igen. Dog er den bedste måde at komme ovenpå igen, at være realistiske omkring hvor du er nu, så du ved hvad dit udgangs punkt er. Og for at sikre at du har et sikkerhedsnet over din udbetaling fra det offentlige, hvis du får: Boligsikring, Feriepenge, SU, Efterløn, Barselsdagpenge, Kontanthjælp, Dagpenge, Lønudbetaling, Ferietillæg m.v.

3.     Udvikle en plan for både forbrug og opsparing

Når du ved hvor du er, og hvor du gerne vil hen, så lad en plan for at komme dertil. Du er nød til at spare, men du er også nød til at være opmærksom på dit forbrug. Lad der være plads i dit budget til sjov og ballade. Livet handler ikke kun omkring opsparing til pensionering. Det er vigtigt at leve, mens du er i live, og det betyder både at du skal spare og forbruge. Så sørg for at have en plan til begge aspekter af økonomisk succes.

4.     Opret en nødsopsparing

Selvom du aldrig har haft en økonomisk nødssituation, så betyder det ikke at du aldrig vil opleve en i morgen. Spar op så du har minimum 6 måneders leve omkostninger, som en nødsopsparing. Så er du beskyttet en smule imod tab af job, sygdom og andre bekymringer. Rør ikke de penge, medmindre det er en rigtig nøds situation. og for guds skyld. Kommer du ud for at miste job eller en anden hændelse dig får dig til at blive afhængig af udbetaling fra det offentlige, så får styr på din udbetaling af SU, Kontanthjælp, Barselsdagpenge, børnepenge osv

5.     Overvej peer to peer og crowdlending investering

At tjene nogle penge, på at låne penge til andre kan hjælpe med at booste din egen økonomi. For en lille investering, kan du modtage renter på dine udlånte penge, så du får en passiv indkomststrøm. Med sider som Mintos, PeerBerry, Bondora og Fast Invest, så kan du starte med helt ned til 1 euro og udlåne så lidt eller så meget som du har lyst til. Ved at udlåne penge til flere folk, så har du mere end én strøm af passiv indtægt. At investere igennem crowdlending er ikke fuldstændig uden risiko, men du kan minimere din risiko og maksimere dine chancer og profit ved at tænke grundigt og klogt over dine udlån.

6.     Diversificer dine investeringer

Mens du låner penge til andre, så overvej at diversificere. Jo mere du diversificere, jo mindre risiko har du, hvis en af dine investeringer går dårligt. Selvom at det ville være uheldigt, så er det mindre stressfyldt hvis du har andre investeringer som du kan falde tilbage på. Ellers så ville du tage en stor risiko, helt uden grund.

7.     Vær klog når du afvikler din gæld

Det er vigtigt at komme af med din gæld, men kun hvis du gør det på den rigtige måde. Hvis du har investeringer, hvor dine penge tjener dig 5 % så lad være med at trække pengene ud for at betale et billån med 3 % i rente. Du tjener mere ved at lade dine penge stå hvor de er, og betale dit billån til tiden. Hvis du har gæld med høj rente, så vil at eliminerer denne gæld være den bedste måde at starte med at få din økonomi tilbage til hvor den bør være igen. At betale lige præcist hvad du skal på et kviklån som eksempel, kan betyde at det tager mange år med afbetalinger med en langsom hastighed.

8.     Reevaluer løbende, for at holde dig på rette kurs

I den økonomiske verden, så kan tingene ændre sig hurtigt. Det gælder både for gode og dårlige ændringer. Du har ikke lyst til at komme i problemer, bare fordi du satte en succesfuld plan op i 1995 og ikke ændrede på den igen. Der er måske mange ting som du kunne have gjort anderledes, hvis du forsatte med at reevaluere og tilpasse din plan. Det bør du overveje nøje, nu hvor du gerne vil bevæge dig fremad med din økonomiske plan, og se din opsparing vokse mens din gæld forsvinder.

9.     Fokuser på fremtiden

Fra dengang du begyndte at planlægge, spare op samt investere og til nu, så har du måske lavet nogle fejl. Det er måske endda muligt at din største fejl var ikke at planlægge, spare op og investere før nu. Uanset hvilken situation du finder dig selv i, så kan du stadig arbejde dig hen imod økonomisk succes. Der er altid muligheder og ændringer som er værd at lave, hvis du ved hvor du skal lede. Undervurder ikke styrken ved at planlægge og sætte mål, og ved at arbejde klogt og reevaluere for at opnå dine drømme.

Relaterede artikler:

Hvad er crowdlending investering? Læs denne artikel og få svar

Ny i crowdlending investering? Strategier og råd

Hvorfor investere i crowdlending og hvordan?

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *