Spring til indhold

10 økonomiske mål du bør nå inden du bliver 30

20’erne er ofte set som den mest frie tid i dit liv. Det er den perfekte tid, til at lave fejl og det er den perfekte tid til at være ung og fri for forpligtelser.

Men der er en ret stor forskel få starten af 20’erne til slutningen af 20’erne. Du kan komme til at træffe beslutninger som kan lede til en stor gæld, og som kan tage mange år for at komme ovenpå igen. Den værste gave du kan give dig selv når du bliver30, er en stor byrde af gæld på dine skuldre.

Udover dette så vil du have mulighed for at få dine penge til at arbejde tidligt i dit liv, hvilket vil betyde at du kan få mere økonomisk frihed og sikkerhed hen af vejen i livet.

Som mange eksperter er klar over, så bør dine kloge træk blive lavet så tidligt som muligt i livet. Derfor har jeg lavet denne liste med økonomiske mål, som du bør opnå inden du bliver 30, for at hjælpe dig med at få det sjovere i dine 30’ere, med mere økonomisk frihed.

1.     Gør hvad du kan, for at få afbetalt din studiegæld

Mens du måske ikke har mulighed for at betale hele din studiegæld, så gør hvad du kan for at få afbetalt så meget som muligt. Mange folk indser det ikke, før det er for sent, men gæld kan virkeligt holde dig tilbage i livet. Det er ekstremt frustrerende når du ikke har råd til at træffe store beslutninger i dit liv, fordi du har glæd som blev stiftet da du var i 20’erne eller deromkring.

Udover dette, så tænk på alle de penge som bliver spildt når du betaler høje renter. Disse penge kunne du i stedet for få til at arbejde for dig, og til at tjene flere penge. Eller de kunne betale for din tur rundt omkring på jorden på få år.

2.     Få lukket dit overtræk på dit kreditkort

Når du bruger kreditkort, så vil der af åbenlyse grunde være mulighed for at lave overtræk med et kreditkort, og desværre er der mange unge i 20’erne som kommer til at stifte gæld ved at lave disse overtræk.
Lav i stedet for en plan over hvordan du kommer ud af gæld inden du bliver 30, så du kan få en helt frisk start.

3.     Spar op til pensionering

At tænke på pensionering i dine 20’ere virker måske en smule unødvendigt til at starte med. Du er trods alt først lige startet med at tjene dine egne penge, og du har mange år foran dig!

Men at skubbe pensionerings planerne væk fra dine prioriteringer virker ikke til at være en særlig god økonomisk beslutning. Undersøgelser viser at pensionister mangler penge, da forbruget ikke nødvendigvis falder, bare fordi man bliver pensioneret. Men det gør indtægten til gengæld.

De gode nyheder er heldigvis, at du kan undgå disse katastrofale konsekvenser hvis du starter med at træffe smarte økonomiske beslutninger i en tidlig alder.

Ikke nok med at du skal sikre dig at du bidrager med alt du kan på din medarbejder pension, så bør du også lave en passiv indkomst ved siden af, til at øge din pensions pulje når du kommer dertil.

4.     Begynd at spare op på en udbetaling på et hus eller lejlighed

At eje et hjem er et mål for rigtig mange folk, men du er sikkert klar over at påbegynde at købe et hjem er en svær udfordring. Kun nogle få heldige har mulighed for at eje deres eget hjem i deres 20’ere.

Mangel på opsparing er den største blokering når det kommer til at have svært ved at få råd til at købe ejendom. Derfor bør du begynde at spare op i dine 20’ere, og så vil tingene være langt lettere hen af vejen. At have udbetalingen klar, vil hjælpe dig med at kvalificere til et lån og du har råd til at finde et hjem du kan kalde dit eget, en del tidligere.

5.     Få gode økonomiske vaner

Mens folk ofte fumler igennem deres 20’ere, mens du forsøger at få benene stabilt placeret, i kampen om at få en god økonomi, så er det vigtigt at få nogle gode økonomiske vaner inden du bliver 30.

Disse vaner er ikke særligt kompliceret, men de tager måske lidt tid at få. Simple ting som at lære at betale for ting til tiden, og at undgå overtræk på kreditkortet hver måned. At lave et budget og at holde dig til det så meget som du nu kan. At lære at kontrollerer dine lyster og undgå impulskøb.

Den mest skadelige vane du kan påtage dig, er at bruge hver en krone som du får på din konto. Gør dig selv en tjeneste og brug mindre end du tjener, inden du bliver 30. Disse vaner vil hjælpe dig, for at sikre dig en sikker økonomisk fremtid.

6.     Spar op til en nødsopsparing

Når du er ung og frisk, så er det let at være optimistisk omkring livet. Vi løber fra en opgave, og til en ny på arbejdet, og vi nyder at bruge alle de penge som vi bliver belønnet med i slutningen af hver måned.

Det er ikke meningen, at det her skal få dig til at blive nedtrykt. Men livet er fyldt med uventede og ofte dyre overraskelser. Og disse overraskelser kan ødelægge dig økonomisk, inden du når at råbe ’’jeg er gået fallit’’ hvis du ikke har sat penge til side til at dække dig i sådanne tilfælde.

At have en nødsopsparing, som kan benyttes i nødstilfælde er mere vigtigt end du regner med. Du kan starte småt ud, og løbende øge bidragene gradvist.

7.     Få forsikringer

Snakken om hvor uventede vores liv kan blive, får os videre til næste punkt. Lad vær med at spare på forsikringer. Forsikringer er en af de ting som du måske føler at du kan skippe, fordi ’’hvad er chancen, for at der sker noget?’’. Men det bør du ikke!

Ting har en tendens til at ske, når du mindst venter det. Og når du tænker på hvor små bidragene til en forsikring er normalt, så er de ingenting i forhold til hvor meget du kan tabe hvis uheldet er ude. Du behøver ikke alle forsikringer der findes på marked, men sørg nu for at vær dækket på de områder i livet, hvor du bør være det. Du kan bruge Findforsikring.dk til at finde de billigste forsikringer, hvis du ikke selv har tiden til at kontakte de forskellige forsikrings selskaber.

8.     Start med at generere passiv indkomst med online investering

Du kender sikkert ordsproget at ’’de rige bliver rigere’’. Jo tidligere du beslutter dig at tage nogle af dine penge, til at lave flere penge jo bedre.

Der er mange grunde til at du bør overveje crowdlending eller peer to peer lending investering, til at lave en passiv indkomststrøm, men det der appellerer mest til alle investorer, er at du ved at dine penge vil arbejde for dig, uden at du skal røre en finger. Vidste du godt at crowdlending og peer to peer lending investering giver afkast på mellem 8 til 16 % om året i afkast? Det er et ret imponerende afkast du kan tjene, selv med fødderne oppe.

En kloginvestor kan tjene mange penge på crowdlending investering, og crowdlending platforme såsom Mintos , PeerBerry og Fast Invest er perfekte steder at starte for en nybegynder i crowdlending verdenen inden du bliver 30. Du kan læse mere om crowdlending på denne side.

 

9.     Invester i lovende innovation

Misforstå mig ikke, men at være i 20’erne handler ikke kun om at være en fornuftig forbruger, og at spare penge til en dårlig dag. Det handler om at have sjov med dine penge, men det betyder ikke nødvendigvis at du skal bruge dem.

En af fordelene ved at være en ung investor, er at du kan eksperimentere en smule med dem. Måske lidt mere end en person med et boliglån.

I dine 20’ere så tag chancen og invester nogle af dine penge i lovende innovation, hvor du har muligheden for at få stort udbytte på din investering.

10.Sæt nogle langsigtede økonomiske mål

En smule planlægning har aldrig skadet nogen, særligt når det kommer til ens økonomi. At tænke over hvad du gerne vil opnå om 10 år ud i fremtiden kan hjælpe dig med at sikre at du kan tillade dig selv at opleve de ting i livet, som du gerne vil.

Som eksempel, tror du at du gerne vil gives indenfor de næste 5 år? Måske overvejer du at rejse verden rundt? Eller måske vil du købe drømmehuset? Du skal bruge penge til alle disse ting, så brug noget tid på at identificer dine langsigtede økonomiske mål og undersøg hvor store regningerne kommer til at være. På den måde vil du komme til at vide præcist hvad du spare op til, og har en bedre ide om hvad der kan blive muligt.

Det er aldrig for tidligt at begynde at træffe kloge økonomiske beslutninger

Jo tidligere du lærer at håndtere dine penge klogt, jo flere fordele vil du få igennem livet.

Er du nysgerrig omkring hvor mange penge du kan tjene når du sover? Tjek de forskellige platforme ud, som vi har beskrevet på siden. Du kan eventuelt læse artiklen: ’’Kom i gang som crowdlending investor’’

Relaterede artikler:

Valg af crowdlending platform

Hvad er crowdlending investering?

Erfaring med Mintos crowdlending efter 8 måneder

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *