Spring til indhold

Derfor bør du starte tidligt med investering

Derfor bør du starte tidligt med investering

Derfor bør du starte tidligt med investering

 

Derfor bør du starte tidligt med investering

 

Det er en kæmpe fordel at begynde at investere i en ung alder, og det er en af nøglerne til at give dig selv de bedste vilkår for at blive velhavende. Mange af os ved, at det er en god ide at begynde med at spare op, og investere tidligt, men hvor stor en forskel gør det rent faktisk i praksis?

 

Renters rente

 

Renters rente involverer at geninvestere renterne og udbyttet som kommer fra dine investeringer, for at give dig et højere afkast på den lange bane. Hvis du har 1000 kroner som giver en rente på 1 % om måneden, så vil du efter et år have tjent 126,83 kroner, hvis du automatisk geninvestere renterne, eller 120 kroner hvis du ikke har renters rente. Albert Einstein kaldte renters rente for ’’den mest fantastiske matematiske opdagelse nogensinde’’, grundet påvirkningen på den lange bane.

Der findes en tommelfingerregel som bliver brugt til at cirka beregne renters rente, som er kendt som ’’72 reglen’’. For at bruge denne regel, så skal du tage den årlige rente, som du håber du kan opnå, og dividere 72 med dette tal. Dette giver dig det antal år, som det tager for dine investeringer at blive fordoblet.

Som eksempel, så lad os sige at du får 12 % i rente på en peer to peer crowdlending platform som Mintos eller PeerBerry. Ved at bruge 72 reglen, så vil det tage cirka 6 år (72 dividere med 12), for at din første investering bliver fordoblet, hvis man tager med i beregningen at du geninvestere udbyttet. Læg mærke til at dette måske ikke er en helt præcis beregning, men det er en brugbar måde, til at beregne din investering. I dette tilfælde så er svaret tættere på 6,12 år. Ved at bruge denne tilgang, så kan selv små investeringer have tid til at vokse til nogle store beløb.

 

  • Invester A: Starter med at investere som 18 årige, og spare 1000 kroner op om året med et årligt afkast på 10 %
  • Investor B: Starter med at investere som 30 årige og spare 3000 kroner op om året, med den samme årlige rente på 10 %

 

Når investor A bliver 65 år, så har han 871,975 kroner sparet op.

Når investor B bliver 65 år, så har han 813,073 kroner sparet op.

Så selvom at investor B har sparet 3 gange så meget op om måneden, så har han stadig mindre end den unge investor A.

 

Tid til at lære

 

Mange investorer træffer beslutninger når de først starter, og det kan tage flere år at lære og udvikle din langsigtede strategi som virker godt for dem. Selv hvis du ikke har nogen penge som du kan investere, så er det en fordel at læse og øve til fremtiden, for at undgå de første fejltagelser.

I mit eget tilfælde, så investerede jeg en lille procentdel af min indkomst fra mit job, hvilket fik mig til at holde mig opdaterede med økonomi og investeringer. Crowdlending og peer to peer investeringer er en ny investerings mulighed som kan revolutionere måden vi investere på i dag. Men industrien er stadig ret ung. Det er godt at have mere tid til at forstå og få dine egne erfaringer med dine første investeringer.

 

Højere risiko muligheder

 

Til at starte med, så ændre mange deres investeringer når de nærmer sig pension, til en portefølje med lavere risiko, lavere afkast på investeringerne som sandsynligvis er obligationer eller kontanter. Dette er ikke som unge investorer, da de ikke har mange årtier af betalt arbejde, hvor de kan komme igen efter en dårlig investering. Ikke nok med at den yngre investor har flere år til at opnå renters rente, men de har også mulighed for at have en portefølje med højere risiko i de tidlige år.

 

Konklusion

Hvis man vælger at investere et par år tidligere, så kan det have en kæmpe fordel for din langsigtede økonomi, og ofte mere end du kan forstille dig. Det er svært at forstille sig den påvirkning som renters rente kan have, indtil du ser den på en økonomisk lommeregner som denne eller selv sidde og lave en i et værktøj som Microsoft Excel.

Andre faktorer som muligheden for at lære og få erfaringer med dine investeringer, og valget om at tage højere risiko imod højere afkast med din portefølje, er også en fordel for en ung investor, for at få et højere udbytte, i forhold til en ældre investor som er tæt på pensionsalderen

 

Relaterede artikler:

Sammenlign Crowdlending og peer to peer platforme

Kom hurtigt igang med crowdlending – læs her

Hvad er crowdlending investering? Læs denne artikel og få svar

 

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *