Spring til indhold

Vækst: Sådan håndterer man det

Fordele og ulemper med crowdlending investering
Fordele og ulemper med crowdlending investering

Hvis der er styr på finansieringen og virksomheden fortsat er i vækst, så kan det hurtigt blive uoverskueligt. Man bør ikke klage over det går godt, men hvis man har været eller befinder sig i sådan en situation, så ved man, at man hurtigt bliver overvældet af arbejdsopgaver, da de føles som en uendelige strøm. Det er derfor vigtigt at man tager sine forholdsregler, og sørger for at virksomheden og de ansatte kan følge med og håndtere væksten.

Fuld kontrol over ledelsen

Hvis man arbejder i en virksomhed med flere afdelinger, så er det fuldstændig essentielt, at man har styr på ledelsen i de enkelte afdelinger. Hvis der ikke er styr på det, og en af afdelinger ender med at halte, så har det hurtigt en dominoeffekt, som påvirker resten af virksomheden. Hvis virksomheden har ramt en guldtid, og væksten i perioder er stigende, og der derfor er behov for ekstraledelse, så kan det være en god idé at investere i interim management. F.eks. kan en interim cfo sørge for at få udarbejdet rapporter, budgetter samt optimere virksomhedens processer og meget mere.

Interim management er fuldstændig oplagt for en virksomhed som har styr på finansieringen og er i god vækst. Interim management kan bidrage til at virksomheden er klædt på til væksten, og man kan derved i sidste ende med at få yderligere vækst. En af de helt store fordele ved interim management er desuden at ansættelsesperioderne kan variere, så hvis man kun har brug for ekstraledelse i enkelte måneder, så kan man sagtens nøjes med dette. Det er selvsagt også muligt at finde mere permanente og længerevarende løsninger.

Glem ikke de ansatte

En ekstrahjælp i ledelsen er rigtig god start, men det er ligeså vigtigt at holde styr på de ansatte, som man i forvejen har. De skal være klædt på og forberedt på væksten, og det kan være en god idé at orientere dem om, at der muligvis er ekstraledelses hjælp på vej, især hvis en afdeling i forvejen er ret presset arbejdsmæssigt. Det vil skabe tryghed og orden i afdelingen, og så længe de ved, at den ekstra hjælp er der for deres skyld, og ikke er der fordi, at de ikke leverer tilfredsstillende resultater, så vil ledelsen blive mødt med åbne arme.

Man kan eventuelt også overveje, om man vil investere i ekstragoder til ansatte, som kun er der på grund af vækstperioden. Hvis man f.eks. har timeansatte, så kan tilbyde lidt ekstra i timen for overarbejde, så man derved lettere kan håndtere væksten. Man skal selvfølgelig være opmærksom på ikke at overanstrenge de ansatte. Man kan også implementere lækre frokostordning, som i øvrigt er den fremragende måde for ansatte at snakke om diverse arbejdsopgaver på tværs af afdelingerne. Her skal man dog være opmærksom på, at hvis man implementerer lækre frokostordninger, så bliver man nok mødt af utilfredse ansatte, hvis man fjerner den igen.  

Kommunikation er nøgleord

Kommunikation skal altid være på plads i en virksomhed, men særligt i vækstperioder. Det er vigtigt at de ansatte er klar over virksomhedens vision, og hvis man investerer i interim management, så skal man også udtrykke ens mål der. Det er vigtigt at alle parter er på samme spor, så man derved undgå at der fremkommer interne problemer.

Dertil er det vigtigt at der løbende kommer opdateringer, så alle altid er orienteret om hvad det næste skridt for virksomheden er. Når det er styr på vækstperioden, og man måske ikke længere har behov for interim management, så kan man afskaffe afdelingslederen, men det er vigtigt at orienterer alle omkring det. Især det ansatte skal vide, at man ikke længere har behov for den ekstrahjælp, men den sagtens kan komme tilbage, hvis der i fremtiden kommer endnu en ekstraordinær vækstperiode, hvor der er behov kontrol og overskud. 

Fleksibilitet er essentielt

Moderne virksomheder er nødt til at være fleksible hvis de vil overleve det hårde konkurrencemarked, og en af de mest fleksible løsninger til ekstravækst er interim management. Hvis man som virksomhed ikke er åben og forbereder sig på fleksibilitet og pludselige situationer, så bliver man hurtigt undermineret af konkurrenterne. Det er vigtigt at man er forberedt på at håndtere væksten, for hvis man ikke er det, så det ikke sikkert at man får chancen igen.

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *