Spring til indhold

Sådan får du passiv indkomst med crowdlending

Sådan får du passiv indkomst med crowdlending

Sådan får du passiv indkomst med crowdlending

Sådan får du passiv indkomst med crowdlending

 

Hvad er passiv indkomst?

 

Der findes en masse artikler online omkring at skabe en passiv indkomst online. At udvikle flere passive indkomststrømme, for at få en løbende passiv indkomst, er et positivt skridt imod at forbedre din økonomi.
Der er en masse forskellige måder at få en passiv indkomst på, men i denne artikel fokusere vi på crowdlending og peer to peer lending investering.

 

Hvorfor er crowdlending investering en god kilde til passiv indkomst?

 

Renters rente

 

På den lange bane, er effekten af renters rente (hvor både renterne samt kapitalen bliver geninvesteret) ret dramatisk. Albert Einstein kaldte det ’ det 8 vidunder i verden’’! Med aktier, så er du ofte nød til at betale et gebyr for at købe aktier for dit udbytte. Dette kan spise en stor del af dit løbende udbytte. Med crowdlending og peer to peer lending er der som regel ingen gebyrer når du investere i nye lån.

 

Mindre volatil indkomst

 

Investering i crowdlending lån er langt mindre volitil end at investere i eksempelvis aktiemarked. Traditionelle investorer som investere efter udbytte er nød til at opveje fordele og ulemper (højt afkast og høj volatilitet) imod obligationer (lavt afkast, lav volatilitet). Med en diversificerede portefølje af crowdlending og peer to peer lån, så har du potentiale for at opnå det bedste fra begge verdener.

 

Du kan sælge ud, hvis det bliver nødvendigt

 

Hvis du får behov for at få dit kapital tilgængeligt, så kan du ofte sælge din crowdlending investering ret hurtigt. Platformen har som regel et ’’secondary market’’ eller tilbyder kortsigtede lån, som giver investorer mulighed for at få deres kapital til rådighed hurtigt.

 

Du hjælper også lånetagerne

 

Crowdlending er ikke kun godt for investorerne. Det hjælper også lånetagerne med at reducere renterne, som de betaler på banklånene. Så ikke nok med at din investering laver en løbende pengestrøm for dig, så hjælper den også andre.

 

peerberry crowdlending
Sponseret

Hvilke faktorer skal overvejes når han vælger en crowdlending og peer to peer platform til din passive indkomststrøm?

 

Auto Invest funktion

 

Mange af de folk som begynder med at investere i crowdlending, har været utilfredse med det afkast som de får ved traditionelle opsparinger i banken. Til at starte med, så begyndte entusiasmen med crowdlending investering fordi folk gerne ville håndtere deres investering lidt mere manuelt imod at få et højere afkast. Men hvis man ikke passer på, så kan man let komme til at bruge mange timer hver uge, på at håndtere sin investering eller vælge individuelle lån. Afhængig af det investerede beløb, så kan det nærmest blive et fuldtids job. Hvis du ønsker en fuldstændig passiv indkomst, så er det vigtigt at tjekke hvilken auto Invest funktion platformen har. Du får faktisk mulighed for at sætte din investering på auto pilot og høste gevinsten.

 

Løbende afbetalinger

 

Crowdlending økosystemet er meget forskelligt og du kan finde alle mulige låne arrangementer derude. I virkeligheden sker der ofte uventede ting, lån der ikke bliver tilbage betalt, lån der bliver betalt af før tid eller lån der skal udsættes eller forlænges. Hvis du er afhængig af en fast indkomst, så er disse former for lån muligvis mindre interessante da afbetalingerne er mindre forudsigelige.

På den anden side, så findes der platforme derude som tilbyder lån med faste månedlige afbetalinger. Disse kan give et mindre volatilt månedligt afkast, hvilket er ideelt til passiv indkomst.

Høje renter

 

Dette kan måske virke åbenlyst, men det er vigtigt at kigge på renten. For at skabe et scenarie, så forstil dig at du skal skabe en passiv indkomst på 800 kroner om måneden, og har to mulige investeringer. Den første investering giver 5 % om året i rente, mens den anden giver 12 %. Så er du nød til at investere 192.000 kroner på den første investering for at nå dit passive indkomst mål. Men du skal kun investere 80.000 kroner, for at skabe den samme indkomst.

 

Lavere risiko

 

Selvom renten er vigtig, så er det vigtigt ikke at jagte de høje renter, og så tage alt for høj risiko. Warren Buffet, som måske er den mest respekterede investor har to regler omkring investering. Den første er ’’tab aldrig penge’’ og den anden regel er ’’at du skal huske regel nummer 1’’.

Så når du vælger en crowdlending platform, som du vil investere i på den lange bane, så er det vigtigt at undersøge risikoen af investeringerne, samt at undersøge økonomien bag platformen selv. Når du starter med at investere, så vil de fleste professionelle investerings eksperter være enige om at diversificering er den bedste måde til at reducere risikoen og vedligeholde afkastet. Af denne grund, så tillader platformen let at diversificere på en masse forskellige lån, så du har fået en diversificerende låneportefølje.

 

Relaterede artikler:

Sammenlign Crowdlending og peer to peer platforme

Kom hurtigt igang med crowdlending – læs her

Erfaring med Mintos crowdlending efter 8 måneder

 

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *