Grupeer crowdlending – Anmeldelse

grupeer logo crowdlending

Hvad er Grupeer?

 

Grupeer er en crowdlending og peer to peer platform, som jeg har fulgt på sidelinjen i noget tid nu.

Virksomheden blev registreret i oktober 2016 og platformen blev lancerede i februar 2017. Da jeg fandt dem i september 2017, så havde de kun et meget lille antal investorer, så derfor turde jeg ikke at involvere mig yderligere. Jeg valgte derfor at have dem på min radar i en periode.

Det er dog ved at være 8 måneder siden. De er vokset meget i størrelse og troværdighed, og har bevist deres eksistens. De er nu kommet til et punkt, hvor det vil give mening at investere igennem platformen. Der er allerede mere end 1000 investorer, som er registrerede.

 

Grupeer’s forretnings model minder utroligt meget om Mintos. De er en crowdlending og peer to peer markedsplads, hvor ’’loan orginators’’ kan tilbyde deres lån til investorer. Ved at gøre dette, så har de flere penge tilgængelige til nye lån, så de kan få vækst i deres forretning. Jeg vil ikke gå så meget i detaljer her, men Grupeer har en ’’How it works’’ side, hvor du kan læse mere.

Grupeer planlægger at udstede lån for 2.000.000e euro om måneden i den nærmeste fremtid. På nuværende tidspunkt rammer de cirka 600.000 euro om måneden, som er fordelt ud på 13 forskellige loan orginators. Der vil komme flere loan orginators løbende.

Lånene hos Grupeer er for virksomheder, med en rente på mellem 14 og 15 % og en gennemsnits længde på 6 måneder, hvilket måske kan give lidt konkurrence til Mintos, for de investorer som er interesserede i lidt kortere løbetider på lånene.

 

Buyback garanti

 

Alle lånene som bliver lanceret på Grupeer, har en buyback garanti. Dette betyder at hvis kunden ikke betaler lånet til tiden, og går 60 dage over tid, så vil investoren modtage det skyldige beløb og alle renterne som skulle være blevet betalt.

 

Hvorfor bør du investere igennem Grupeer?

 

Fordele ved Grupeer:

 

  1. Crowdlending platformen tilbyder et højere afkast end den gennemsnitlige platform.
  2. Investering er lavet i Euro
  3. Platformens lån har buyback garanti efter 60 dage, som dækker hvis lånetageren ikke betaler lånet tilbage til tiden.
  4. Ideelt for folk som ønsker kortere lånetider (6 måneder som gennemsnit).
  5. Minimums investeringen er kun 10 euro, så der er god mulighed for at diversificere din låneportefølje.
  6. Investering igennem Grupeer har ingen gebyrer som investor.

 

Ulemper ved Grupeer:

 

  1. Det er en relativt ung platform.
  2. Platformen har et reduceret antal lån.
  3. Platformen har ingen secondary market endnu, hvor du kan sælge dine lån hvis du ønsker at få frigivet din kapital. Dette er dog på vej.

 

Registrer dig hos Grupeer

 

At blive investor hos Grupeer er meget lige til. Du skal blot udfylde formlen og så er din konto oprettet.

 

Overfør penge

 

For at overføre penge til din konto, skal du blot lave enten en bankoverførsel eller overføre igennem TransferWise, som er et billigere alternativ til banken. Læs guiden her. Alle bankinformationerne er tilgængelige under ’’Deposit / Withdraw’’ og så over på ’’add funds’’ siden. Husk at inkludere dit personlige investor id, når du skal lave din overførsel.

 

Konklusion

 

Platformen føles som et dejligt mix imellem Crowdestate og Mintos. Du kan få 14 % i rente (nogle gange endda 15 %), buyback garanti og cashback bonus, som hos Mintos, og på den samme tid kan du investere i ejendoms projekter som man kan med Crowdestate. Denne kombination er attraktiv for mange investorer.

Udover dette, så bliver deres 1 % cashback garanti udbetalt på din Grupeer konto med det samme. Du skal ikke vente 7 dage, som hos Mintos.

 

Har du selv investeret igennem Grupeer? Hvad er dine tanker om denne platform? Del dem gerne nedenfor i kommentarerne.

 

Relaterede artikler: 

Sammenlign Crowdlending og peer to peer platforme

Kom hurtigt igang med crowdlending – læs her

Erfaring med Mintos crowdlending efter 8 måneder

 

Sponseret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *