Spring til indhold

Anmeldelse af Bondora

Bondora er en crowdlending platform baseret i Estland, som er baseret på forbrugslån. Den blev grundlagt af Martik Rask, Mihkel Tasa og Partel Tomberg helt tilbage i 2008. De er nu vokset til at være en af de største Europæiske platforme.

Fakta omkring Bondora

Rente afkast: 10 % + (Bondora fortæller at 89 % af alle investorer har fået over 10 % i afkast)

Salg af lån: Ja, et gebyrfrit secondary market til salg af lån

Minimum investering: 1 Euro

Henvis en ven bonus: 5 Euro

Hjemmeside: www.Bondora.com

Bondora Anmeldelse

Lånene på Bondoras platform er usikre forbrugslån (Lån hvor der ikke er stillet sikkerhed i hus eller lignende. Et typisk kviklån, smslån osv.) Lånene bliver optaget i Finland, Spanien, Estland eller Slovakiet. Den typiske lånetager har en middel indkomst, som søger en mellemvej imellem et banklån og et kortsigtede forbrugslån. En forbruger kan låne mellem 500 euro og 10.000 euro, i en varighed af 3 til 60 måneder. Den gennemsnitlige lånetager låner i gennemsnit 2500 euro over 47 måneder. Den gennemsnitlige rente for lånetageren er 31,7 %.

Der er i dag 480 investorer fra Danmark som bonus info.

Forventet afkast hos Bondora

Hos Bondora kan du investere i lån med forskellige risikotyper. Her kan du investere i lån som hedder AA, som er ekstra sikre og helt ned til HR som står for ’’high risk’’

De stræber efter at give investorerne minimum 10 % i afkast. Dog kan du vælge at være selektiv omkring at vælge HR lån, som giver afkast på over 200 % hvilket nok er det højeste afkast man kan opnå på crowdlending marked, hvilket selvfølgelig betyder at du kan være heldig at få et langt højere afkast, hvis du vælger de rigtige lån.

Du kan med deres auto Invest selv vælge din risiko profil, og på den måde selv vælge hvor høj en risiko du er ude efter.

Fordele og ulemper ved Bondora

Fordele

  • Ikke nogen gebyrer
  • Er i flere lande, så du kan sprede din investering
  • En super let auto Invest funktion
  • Bondora har eksisteret siden 2009
  • Mulighed for renteindtægter på over 200 % på HR lån
  • Investering i helt ned til 1 euro i hvert lån, giver mulighed for en diversificeret investering

Ulemper

  • Ingen buyback garanti
  • Har tidligere haft en relativt høj gennemsnitlig ’’default rate’’

Bondora Auto Invest

Du kan hos Bondora bruge deres auto Invest som nok er en af de letteste auto Invest funktioner der findes på markedet. Du kan vælge hvilen risikoprofil du ønsker, vælge hvor meget du maksimalt vil investere i hvert lån, samt hvilken løbetid på lånene du maksimalt ønsker at investere i.

Du kan se et eksempel på hvordan et set up kan se ud nedenfor.

Bondora Crowdlending – Anmeldelse

Overfør penge til din Bondora konto

Bondora tillader dig at oveføre penge igennem TransferWise eller SEPA bankoverførsel. Transferwise er en af de billigste måder at overføre penge til udlandet på. De tager et fast gebyr på kun 0,5 % hvor banker kan have op til 5 % i gebyrer ved udlandsoverførsler. Du skal minimum overføre 2 Euro i hver overførsel.

Hvem kan investere hos Bondora?

Alle som er over 18 år og som lever i EU, Schweiz eller Norge, såvel som virksomheder som er registrerede i Eu kan investere igennem Bondora. Hvis du bor eller arbejder udenfor EU i nogle af de lande som samarbejder med Eu’s penge hvidvasknings lovgivning, så kan du investere igennem Bondora.

Konklusion

Bondora stræber efter at tilbyde 10 % + i afkast om året til deres investorer og det lykkes også for de fleste. Bondora er en platform som utroligt mange crowdlending investorer kender til, da de har så mange år på bagen. Eftersom de startede i 2009, så har de en masse data som man kan bruge hvilket er en kæmpe fordel hvilket også er årsagen til at mange crowdlending investorer har stiftet deres første kendskab til crowdlending igennem dem, inklusiv mig selv. Desværre tilbyder de ikke buyback garanti, men det opvejer deres mulighed for høje renter en del for.

Bondora er for dig, som enten er en erfaren crowdlending investor, eller ny investor som ønsker en let platform at komme i gang med.

Relaterede artikler:

Erfaringer med Bondora Crowdlending efter 8 måneder

Kom igang som crowdlending investor her

Overfør penge billigt til udlandet – Overførsel med TransferWise

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *