Spring til indhold

8 grunde til at investere i crowdlending

For at blive velhavende, så er du nød til at investere dine penge (eller arve). Når du har dine penge i investeringer, så kan de begynde at arbejde for dig, hvor du normalt er vant til at arbejde for dem.

Hvis du ikke investere, så misser du muligheden for at forøge din egen nettoværdi. Du har naturligvis også chancen for at tabe dine penge når du investere dem, men hvis du investere klogt og gør dit forarbejde godt, så er der et potentiale for at få et højere afkast end hvis du ikke investere dine penge.

Her er nogle af de bedste årsager til at investere dine penge i crowdlending.

1. Få dine penge til at vokse

Når du investere dine penge, så kan du også få dem til at vokse. De fleste investeringer, som eksempelvis aktier, indlåns kontoer, obligationer eller crowdlending, tilbyder et afkast på den lange bane. Dette afkast tillader dine penge at arbejde for dig, og vokse over tid.

Eksempelvis med crowdlending, hvor du kan sætte en auto Invest op, så dine penge automatisk blive geninvesteret, når dine lån blive tilbagebetalt med renter.

Opret en konto hos Mintos på under 2 minutter ved at klikke her og prøv selv. 

2. Spar op til pension

Mens du arbejder, så bør du spare op til din pension. Overfør din pensionsopsparing til en portefølje af investeringer, såsom aktier, obligationer, ejendom eller crowdlending. Dette betyder, at når du når pensionsalderen, så kan du leve af det afkast som du tjener fra disse investeringer.

Baseret på din personlige risiko, så kan du måske overveje at tage en højere risiko når du er ung. Større risiko forøger dine chancer for at blive velhavende. At være mere konservativ når du bliver ældre kan være klogt, særligt når du nærmer dig pensions alderen. Begynd så tidligt som muligt, så kan opnå renters rente effekten på din opsparing.

3. Få højere afkast

For at få dine penge til at vokse, så skal du have det et sted, hvor de kan få et højt afkast. Jo højere et afkast du får, jo flere penge kommer du til at tjene. Crowdlending har en tendens til at give et højere afkast på din investering, end hvis du har pengene i banken på en opsparings konto.

4. Økonomisk fleksibilitet

Du har mulighed for at sælge og købe lån løbende, som du ønsker det. Dette giver dig en økonomisk fleksibilitet og frihed, som du ikke får ved eksempelvis ejendoms investering.

5. Portefølje diversifikation

Generelt set, så følger risikoen med afkastet. Jo højere et afkast du har, jo større er risikoen og omvendt. Når man opbygger en investerings portefølje, så er en af de bedste måder at mindske risikoen, at sprede sin investering og diversificere sin portefølje. Dette betyder at du ikke skal have alle æggene i én kurv. Invester ikke kun i aktier eller obligationer men brug crowdlending som en ekstra investerings mulighed med relativt lavt afkast.

6. Renters rente

En af de bedste grunde til at investere igennem en crowdlending og peer to peer lending platform, er renters rente effekten. Hver eneste gang du får renter ind, så kan disse renter blive geninvesteret og på den måde kan du få renter af renterne, hvilket også er rent som renters rente effekt. Hvis du starter med at investere 10.000 kroner på en crowdlending platform, og får 12 % i rente, som ikke er usædvanligt på de fleste crowdlending platforme, samt forsætter med at investere 2000 kroner om måneden i 15 år, så vil du efter 15 år have 1.056.814 kroner og vil derfor være millionær. Vælger du at forsætte din investering i bare 5 år mere med samme rente, så vil du have fordoblet din investering og ramme 2.033.232 kroner. Over de 20 år er 490.000 kroner, penge som du selv har investeret mens 1.543.232 kroner er renter.

Derfor er renters rente super vigtigt når vi snakker crowdlending investering.

7. Crowdlending kan give passiv indkomst

Når du låner dine penge ud igennem en crowdlending platform som Mintos, som er en af de største platforme i europa, så vil du hver eneste måned få månedlige afbetalinger på lånet samt en månedlige rente. Dette betyder at du løbende får en passiv indkomst, som du kan vælge at geninvestere eller trække ud til dig selv.

8. Hjælp virksomheder eller privatpersoner

Ved at udlåne dine penge igennem crowdlending, så hjælper du en virksomhed eller en privatperson. Det kan være en virksomhed som skal bruge penge til yderligere personale, så de kan følge med deres vækst eller til nye maskiner, som optimere deres indtjening. Det kan også være til en privatperson som får en bedre rente ved at låne dem igennem crowdlending platformen til en ny bil, end i banken i det pågældende land.

Vil du gerne i gang med crowdlending? Opret en konto hos Mintos eller Fast Invest, som er nogle af de større platforme og prøv det idag.

Relaterede artikler:

Sammenlign Crowdlending og peer to peer platforme

Kom hurtigt igang med crowdlending – læs her

De bedste crowdlending platforme

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *