Spring til indhold

Tips til nye investorer

Der er mange ting, du skal tage stilling til, når du overvejer at tage hul på sparebøssen og begynde at investere.
Der er mange ting, du skal tage stilling til, når du overvejer at tage hul på sparebøssen og begynde at investere.

Går du rundt med en lille, ny investor i maven og overvejer, hvordan du skal gribe det an? Når snakken falder på investeringer, så bliver det tit omtalt som en solid og relativt sikker måde at tjene penge på. Det kan også være sandt, men det kræver dog, at du har en god portion tålmodighed, masser af is i maven og en opsparing, der allerede er ret solid. Du skal også en bred viden om, hvad og hvordan du vil investere i og især med tanke på, hvad pengene skal kastes i, så er der rigtig mange muligheder lige fra crowdlending til kryptovaluta og vintage biler. Men det kommer vi tilbage til, for i denne artikel tager vi dig nemlig med ind i investeringens verden og giver dig nogle gode tips til at komme i gang. For selvom du måske går rundt og tænker på, hvad de ekstra penge på kistebunden skal bruges til, så kan det godt være lidt uoverskueligt, hvis det er din første gang på markedet. Så derfor får du her en let og overskuelig guide til din første investering!

Kom godt fra start

Kryptovaluta som for eksempel Bitcoin er en populær ting at investere i.
Kryptovaluta som for eksempel Bitcoin er en populær ting at investere i.

Før du overhovedet begynder at tænke på, hvad du gerne vil investere i, så skal du foretage en såkaldt risikovurdering. Det betyder helt kort og konkret, at du skal sætte dig ned og lave en overskuelig oversigt over dine finanser. Oversigten skal indeholde, hvor mange penge, du har til rådighed til at investere, og hvor meget, du kan tåle at tabe. Noget af det vigtigste at have in mente, når man investerer, er nemlig, at man aldrig skal lægge flere penge i noget, end man har råd til at miste, hvis det skulle gå galt.

Når du så har lavet den indledende risikovurdering for at bestemme, hvor mange penge du kan (og har lyst til) at investere, så er det tid til at finde ud af, hvad du gerne vil investere i. Du har måske allerede en rimelig god idé om, hvor du gerne vil lægge dine penge, men hvis ikke, så er der heldigvis masser af ting, du kan investere i. For eksempel så er investeringer i kryptovaluta en populær niche, der har masser af potentiale for at kunne blive brugt som en mere mainstream valuta i fremtiden. Som kryptovaluta bliver mere og mere populært, så går der nok ikke længe, før man kan begynde at bruge den digitale valuta til at betale for varer på for eksempel Amazon, Ebay, Etsy eller endda på online kasinoplatforme, der som regel tilbyder flere forskellige former for betalingsmuligheder, og de er blandt de sektorer, der overvejer at inkludere kryptovaluta som betalingsmulighed. Andre sektorer, der potentielt er interesserede i at tilbyde den digitale valuta som en ny betalingsmulighed inkluderer diverse nye apps og sågar Facebook overvejer måder, hvorpå de kan inkludere det som en betalingsmulighed. Betalinger og kryptovaluta hænger sammen ved hoften og det giver så god mening, at flere virksomheder vil begynde at tilbyde denne form for betalingsmulighed ved transaktioner på nettet.

Udover de nævnte nicher er der selvfølgelig også en masse andre ting, du kan investere i. Det er for eksempel ting som vintage biler, vin fra gode årgange, kunst, aktier, og meget andet.

Crowdlending

Dette meget andet gælder for eksempel sektorer som crowdlending – og det er helt præcist, hvad det lyder som. Man låner nemlig penge til masserne eller folket – rettere sagt, så investerer man i folks projekter. Du vælger selv et projekt, du synes er spændende, og så låner du folkene bag projektet en del af pengene, som de skal bruge. Hermed finansieres deres projekt udenom bankerne og du får de udlånte penge tilbage med renter. Hvis du er interesseret i denne form for investering, så kan du læse meget mere her på siden. Der er en række forskellige platforme, som kan bruges til formålet – herunder Lenndy og Peerberry, som er nogle af de mest populære. Noget af det mest attraktive ved crowdlending er, at det er en sjov og sikker måde at investere dine penge på, og det bedste er, at du hjælper andre mennesker i processen. Du hjælper dem med at realisere deres drømme og gode idéer og tjene penge imens.

Det var lidt om investering og hvordan du kommer i gang. Vi håber, at du har fået lyst til at læse og lære mere om de mange muligheder og måske endda investere i noget.

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *