Spring til indhold

Spred dine investeringer

Spred dine investeringer

Flere og flere danskere har opdaget glæden ved investeringer, og mange høster godt af at flytte sparepengene over i en investering. Hvis du ønsker at få succes med dine investeringer, så er det bedste råd, at du spreder investeringerne ud på flere områder eller platforme. Her kan du får inspiration til, hvad du skal investere i.

Derfor skal du investere

Men er investeringer ikke risikofyldt og usikkert, tænker du måske? Og jo, selvfølgelig er alle investeringer forbundet med en risiko for tab. Men når det er sagt, så er det mulig at begrænse denne risiko til et minimum. Noget som også er en af grundene til, at det er en god ide at sprede investeringerne ud på flere forskellige platforme – det mindsker nemlig risikoen for tab. De fleste, som vælger at investere nogle af sine sparepenge oplever faktisk, at pengene vokser hurtigere i investeringer, end de ville gøre, hvis de stod parkeret på en opsparingskonto i banken.

Investeringer kan simpelthen betale sig, og det er selvfølgelig også af denne grund, at der er voksende interesse for at komme med på investeringseventyret. Når det nu også er blevet så nemt at investere, så er det en mulighed, som er åben for alle, som har en smule overskud i økonomien. Det eneste du skal bruge, er nemlig et startbeløb og en pålidelig internetforbindelse.

Du kan nemlig starte en ny karriere som investor hjemme fra din egen stue. Hvis du har lidt interesse for investeringer, og er nysgerrig efter at lære mere, så kan du finde al den information, som du har brug for online. Et godt sted at starte, er med en investering i aktier.

Derfor skal du investere i aktier

En investering i aktier er nok stadig en af de mest almindelige måder at investere sin opsparing. Det er derfor oplagt, at dette er et af de steder, hvor du placerer en del af dine sparepenge. Når du køber en aktie, så køber du en del af en virksomhed. Når virksomhedens værdi stiger, så gør din aktie det samme. Du ønsker derfor selvfølgelig at købe en aktie i en virksomhed i vækst. Et godt eksempel fra det sidste året, er Tesla. Hvis du er så heldig, at allerede eje Tesla aktier, så kan du gå ind i det nye året med en tilfreds smil rundt om læberne. Tesla har nemlig oplevet en voldsom vækst i løbet af 2020.

Det kan godt være en god ide, at du vælger at investere i et selskab, som du allerede ved noget om, eller en branche som du har tiltro til i fremtiden. Du skal også overveje, om du ønsker en langsigtet lav risiko aktie, eller om du har lyst til at prøve kræfter med mere dynamiske aktier med den høje risiko, som selvfølgelig følger med. Overvej ud fra din økonomi, og dit temperament, hvad som passer dig bedst.

Aktier er en velkendt, men også spændende investeringsmulighed, hvor du kan kombinere et økonomisk boost med dine værdier og interesser. For inspiration til at komme i gang med investeringer i aktier, så kan du læse denne artikel om aktier.

Lav en gennemtænkt investeringsstrategi

Det er som sagt en god ide at sprede dine investeringer ud på flere platforme og områder. Du skal med andre ord bygge en investeringsportefølje op. Hvis du investerer en del af pengene i aktier, så kan du bruge nogle af pengene på crowdlending, hvor du låner penge ud og tjener på renterne. Det kan også være, at du har lyst til at prøver kræfter med ejendomsinvestering eller investering i valuta. Hvis du kan lide en dynamisk investering, med alt der følger med, så kan du overveje en investering i en kryptovaluta, som for eksempel Bitcoin. Bitcoin har også haft en stor optur i værdien på det seneste, men vær opmærksom på at dette kan vende i løbet af meget kort tid. Historisk set er dette Bitcoin en ret usikker investeringsmulighed.

Det er vigtigt, at du laver en gennemført investeringsstrategi med udgangspunkt i din egen økonomi. Hvad vil du investere i, og hvordan vil du sprede dine investeringer ud på flere platforme, er nogen af de spørgsmål som du skal tage stilling til. Du skal selvfølgelig også overveje, om du foretrækker en langsigtet investeringsstrategi, eller om du er mere til de kortsigtede investeringer.

Ta udgangspunkt i din egen økonomi

Det er selvfølgelig en god ide, at du gennemgår din egen økonomi, og bruger denne som udgangspunkt. Du kan godt komme i gang med investeringer uden, at du skal bruge hele opsparingen med det samme. Det kan måske være en god ide at starte lidt i det små, og finde ud af hvad som fungerer bedst for en, inden man går all in. Der findes masser af online platforme, som f.eks. eToro, hvor du kan blive klogere på hvilke investeringsmuligheder, du har. Du kan også få lov til at prøve med virtuelle penge, inden du kaster hele opsparingen ind i investeringer.

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *