Spring til indhold

Sådan kan et lån stabilisere din økonomi

Økonomi er et emne der på en eller anden måde enten skaber glæde eller stress. Jo ældre vi bliver, jo vigtigere er det, at vores økonomi er stabil. Vi skal kunne betale regninger og forsørge vores familier. Men hvordan kan du få en stabil økonomi, uden frygt for minus på kontoen?

Hvad er fordelene og ulemperne ved at optage lån?

Livet er uventet, og det vil også sige, at der i ny og næ kan ske nogle ting som vi ikke havde regnet med. Det kan lave et ordentligt hak i vores økonomi, og det kan for alvor ramme både os, og de mennesker vi involveres med. De fleste af os har prøvet at sidde derhjemme og se kontoen langsomt miste flere og flere penge til regninger. Før vi får set os om, så er der slet ikke flere penge tilbage, og det er dét vi alle går og frygter. Så hvordan kan du ændre dette? Vi anbefaler at du tager et kig forbi Finbino, og ser på de låne muligheder du har tilgængelige. Vi er udmærket godt klar over, at de fleste får en pludselig frygt i kroppen, når ordet ”lån” bliver bragt op. Men det behøves der bestemt ikke. Faktisk, så kan lån være med til at stabilisere din økonomi. Det er i hvert fald værd at tænke over. Her har du både nogle fordele og ulemper ved at tage et lån:

Fordele:

  • Det kan stabilisere din økonomi
  • Du kan opleve et overskud, fremfor underskud på kontoen hver måned
  • Det giver dig mulighed for at kunne spare op
  • Du kan låne høje, såvel som små beløber
  • Du har massevis af lånemuligheder

Ulemper:

  • Det er penge der på et tidspunkt skal tilbagebetales – med renter
  • Det kan hjælpe på din økonomi, men kan også give dig gæld
  • Pengene er kun til låns
  • Det kan for nogen fremkalde stress at skulle låne penge af andre
  • Renterne på større lån er tit ret så høje

Flere og flere danskere vælger at optage lån

Er det så en god eller dårlig idé at tage et lån? Det er op til dig at vurdere. Vi kan dog informere om, at mange danskere benytter sig af lån, netop fordi det kan gøre hverdagen og stressniveauet lidt mildere. Der bliver bestemt heller ikke holdt igen med at låne penge, eftersom danskere optager flere og flere kviklån som er tilgængelige på markedet. I artiklen ovenfor bliver der talt om de mange kviklån danskere lystigt optager hvert år. Lige før jul i 2019 blev nogle af disse mange kviklån og ÅOP dog taget op, og der vil derfor komme nye boller på suppen fremadrettet. De skriver blandt andet at ”Aftalen der er blevet indgået indeholder stort set hele paletten: ÅOP-loft, markedsføringsforbud og omkostningsloft”. Dette skal gøre det mere sikkert for danskere at kunne optage kviklån, uden at ende i en kæmpemæssig gæld. Dette vil dog også til dels begrænse nogle danskere, da det også indskærper hvem der egentlig kan låne penge, og hvem der ikke kan. Det kan dog være en positiv tilgang, eftersom det kan give os danskere mulighed for at tænke over vores valg, inden vi træffer det. Der er intet i vejen med kviklån, så længe du ved hvordan du skal styre det. Yderligere i artikel står der: ”Ifølge en undersøgelse som Forbrugerrådet Tænk har fået foretaget, svarer 31 pct. af de adspurgte, at de har fortrudt, at de har optaget forbrugslån eller købt på afbetaling”. Derfor kan det være en fordel at tænke over dit lånevalg, inden du optager det.

Godt nyt til de ældre der søger et billigt og godt lån

På denne graf ses det, at på kun to år er udstedte kviklån fordoblet. Dette siger ikke så lidt om den danske befolkning, og noget kunne tyde på, at vi danskere føler os mere pressede end nogensinde før. Flere og flere føler sig nødsaget til at tage et lån, for at få hverdagen til at hænge sammen. Men hvad for en låne-type er den bedste? Er det i virkeligheden et kviklån? Svaret er ikke så simpelt, som vi måske skulle tro. Det kommer nemlig i høj grad an på, hvordan din økonomi ser ud, hvor mange penge du ønsker at låne, og ikke mindst hvem du er som person. Det lyder måske lidt fjollet, at vi tager udgangspunkt i, hvem du er som person, men i nogle tilfælde kan dette faktisk være afgørende. Se bare på denne artikel: https://politiken.dk/forbrugogliv/art6957701/Nye-superl%C3%A5n-for-pensionister-hitter, som her taler om et splinternyt lån, som primært kommer til at have store fordele for dig som er pensionist. De skriver blandt andet ”En ny type af boliglån har gjort det muligt for en stor gruppe af velbeslåede boligejere at optage lån, der løber i hele tre årtier, uden at de behøver betale en krone i afdrag”. Med denne type lån, er det pludselig ikke så slemt at optage et lån.

Skal eller skal ikke optage et lån?

Alle kan stresse over manglende penge, men det kan især være svært hvis du er boligejer, og er bange for, at du ikke har råd til at bo i dit hus. Især når vi når op i alderen, kan stressen for alvor påvirke os i en negativ retning, og derfor er det en klar fordel at få styr på økonomien, f.eks. med et lån som dette. Men, hvis du alligevel ikke er yderst begejstret for at skulle låne penge, så har vi i den nedenstående tabel nogle bud på, hvordan du dog ellers kan få skrabet nogle penge sammen, inden du opsøger et lån:

Prøv at spare så meget op som muligt Få solgt værdigenstande, som du kan undvære
Lån penge af et familiemedlem eller en ven Skær ned på dine udgifter
Find et deltidsjob/fuldtidsjob Lav en opsparing


Det er ikke just altid nemt at skulle have råd til vores udgifter. Mange oplever nemlig, at deres indtægt er væsentligt lavere end deres udgifter, og det er lige præcis dér at problemet opstår. For mange kan det fungere at spare op i en længere periode, også selvom du måske ikke nødvendigvis sætter så meget til side hver måned. Små beløb vil i sidste ende løbe op i et højere beløb, det handler blot om at være tålmodig. Hvis du dog ikke kan vente, eller står med en masse ubetalte regninger lige nu og her, så kan du helt sikkert finde nogle gode lån hos Finbino. Her findes der nemlig talrige forskellige låne-typer, og de vil hellere end gerne hjælpe dig med at få styr på hvilket lån du bør vælge. Du kan både vælge lån fra din bank, men du kan også nemt ansøge om et lån online. Forneden af denne artikel kan du se et eksempel på, hvordan du nemt og hurtigt kan ansøge om et forbrugslån:

 
Kilde: https://danskebank.dk/privat/produkter/laan/bil-forbrug/forbrugslaan

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *