Spring til indhold

Sådan får du et cv til at skille sig ud

Sponsoreret indhold:

Lad os se på, hvad der kendetegner et godt CV, og få nogle gode råd og tips til at skrive dit eget. Vi vil også se nærmere på følgebrevet, og hvad du skal overveje, før du sender det til en jobansøgning. At udarbejde et effektivt CV kan være en udfordring for alle. I takt med at jobmarkedet bliver stadig mere konkurrencepræget, er det endnu vigtigere at gøre det rigtigt. At skrive et klart og præcist CV er et vigtigt skridt, når man søger et hvilket som helst job. Det vil ikke give dig et job i sig selv, men et godt CV vil hjælpe dig med at få en samtale.

Hvad er et curriculum vitae (CV)?

Et CV er et resumé af dit arbejde, din uddannelse og din uddannelseshistorie, som giver arbejdsgiverne et indtryk af dine færdigheder, normalt som støtte til en jobansøgning. Arbejdsgiverne beslutter, hvem de vil interviewe på baggrund af, hvad de leder efter, hvilket normalt er beskrevet i en jobbeskrivelse sammen med alle de CV’er, de har modtaget for at søge jobbet. Da arbejdsgiverne ofte accepterer eller afviser en første ansøgning på grundlag af et CV og måske et følgebrev, er det vigtigt, at du får det rigtigt. Vi har samlet følgende tips til at hjælpe dig med at gøre dit CV så professionelt som muligt, og du kan også lave et CV Eksempel  til kontrol, så du har de bedste chancer for at få jobbet.

1. Præsentation / design

– Brug en klar skrifttype til dit CV, f.eks. Calibri eller Tahoma og en skriftstørrelse på 12 eller større. Ellers kan det blive svært at læse og kan hurtigt blive kasseret. Hvis du sender dit CV på papir, skal du sørge for, at det er trykt på rent hvidt papir af god kvalitet. Angiv kun de nødvendige og relevante oplysninger: CV’er bør ikke fylde mere end 2 sider. Dette kan gøres ved hjælp af fremhævninger, overskrifter og lignende. Medmindre den ansættende virksomhed specifikt anmoder om det, må du ikke medtage billeder, farvet papir eller indbindinger.

 2. Indhold

Skræddersy dit CV til det job, du søger – fremhæv de færdigheder og erfaringer, som de specifikt har spurgt efter. Medtag kvalifikationer, uddannelse og træning uden at gå for meget i detaljer. Undgå at bruge forkortelser og virksomhedsjargon. Lad ikke huller i din ansættelseshistorie; overvej eventuelle afbrydelser ved at beskrive aktiviteter fra den tid, hvor du ikke var ansat, f.eks. frivilligt arbejde, workshops, uddannelse osv.

3. Arbejdshistorie

Et CV er ikke bare en liste over resultater; du skal fremhæve dem, der er relevante for det job, du søger, for at tilskynde arbejdsgiveren til at indkalde dig til en samtale. dette afsnit kan være det sværeste for nyuddannede, da CV’et vil indeholde flere oplysninger inden for uddannelsesområdet. Det er ikke noget problem, da mange mennesker vil være i en lignende situation som dig. Der er et par ting, du kan gøre for at styrke dette afsnit: Du kan medtage praktikophold, som du har gennemført under dine studier, også selv om de er ulønnede. Hvis du desuden har udført frivilligt arbejde, eller hvis du har haft en stilling i en studenterorganisation som f.eks. studenterforeningen, kan du medtage det ved at opregne de ansvarsområder, du havde, og de resultater, du har opnået.

4. Uddannelse

Hvis jobbeskrivelsen kræver, at du skal have kurser, certificeringer eller specifik forberedelse inden for et område, bør du fremhæve det i dette afsnit. Hvis du har en lang ansættelseshistorie, kan uddannelsesafsnittet være kortere. Angiv din uddannelse begyndende med den seneste uddannelse med angivelse af grad, erhvervede færdigheder og datoer. Du kan medtage de vigtigste uddannelser i din karriere, dem, der er relateret til det ønskede job, og fjerne dem, der er meget gamle eller ikke direkte relateret til stillingen.

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *