Spring til indhold

Rejse til Mallorca; sådan holder du en ferie på budget

Rejse til Mallorca; sådan holder du en ferie på budget

Mallorca er en yndet rejsedestination, og mange mennesker drømmer om at besøge den populære spanske ø. Men at bo på hotel og spise på de luksuriøse restauranter kan være en dyr affære, som ikke alle har råd til. Men du behøver ikke at undvære en tur til Mallorca bare fordi at pengepungen giver genlyd.

Her får du en guide til hvordan du kan holde en ferie på budget på Mallorca med billeje og telt.

Billeje og camping

Det kan være kosteligt i sig selv at købe en flybillet til den eksotiske ø Mallorca, og skal man betale hotelophold oveni hatten så skrider budgettet for ferien hurtigt.

Vælger man at sløjfe hotellet og i stedet kigge efter hyggelige campingpladser i naturskønne områder, så kan man spare tusindvis af kroner. Campingpladserne ligger ofte lidt udenfor de større byer, og er det denne rejsemodel man går efter, så kan det også være belejligt med en lejebil.

At leje en bil koster selvfølgelig en vis sum penge, men de økonomisk fordelagtige campingpladser vejer hurtigt op for udgiften til bilen.

Ved at undersøge sine muligheder for billeje her, kan man ydermere finde en biludlejer der bedst matcher det beløb man har tænkt sig at bruge på ferien.

Har man et telt med i bagagerummet, så kan man frit rejse rundt på øen og overnatte hvor man har lyst til. I Spanien er det desuden ikke forbudt at campere i det fri medmindre andet er oplyst, og man kan derfor også spare campingudgifterne væk og overnatte i et skovbryn, på stranden eller ved en sø. Der kan selvfølge gælde andre regler det pågældende sted du befinder dig, så rådfør dig eventuelt med de lokale inden du slår teltet op eller tænder for bålet.

Gastronomi på budget

En del af den klassiske ferieoplevelse er alle de gode spisesteder med lokal mad som man besøger. Ferie er forbundet med eksotisk mad, specielle egnsretter og lokale drikke, og vil man prøve de lokale smage på de populære restauranter, så kan det hurtigt blive dyrt, meget dyrt.

At spise alle sine måltider ude hver dag koster penge, og vil man holde en ferie på budget, så skal man også tænke over hvilken slags mad man spendere sine penge på.

I stedet for at gå efter de mest eftertragtede restauranterne som er nævnt i alle guidebøgerne og på alle turistsiderne, så kan man eventuelt kigge sig om efter mindre kendt men måske mere lokale spisesteder. Alle vil gerne have den autentiske oplevelse, så at finde en helt lille lokal restaurant, som ingen andre turister kender til, må siges at være drømmen.

Hvis spisestederne ikke har den store omtale, så er de som regel billigere, og til tider også bedre eller mere autentiske.

Udover at finde de billigere spisesteder, så kan det også være en god idé selv at stå for nogle af dagens måltider på ferien. For eksempel kan man spare tusindvis af kroner ved blot at købe ind til morgenmad eller ved at have ting som frugt og vand ved hånden.

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *