Spring til indhold

Anmeldelse af Plata p2p – Dansk crowdlending platform

Plata er en ny dansk crowdlending / peer-to-peer-lending platform, hvor investorer får mulighed for at få deres penge til at arbejde for dem, i stedet for at de står på en konto og blot trækker minusrenter. Her findes der mange danskere, der har en opsparing, som blot mister værdi ved at stå på bankkontoen, hvilket naturligvis ikke er hensigtsmæssigt. Med Plata, så kan du lade dine penge tjene flere penge til dig, og samtidigt hjælpe andre medmennesker.

Jeg vil i denne artikel fortælle omkring Plata’s fordele og ulemper.

Invester din formue hos Plata

Få et stabilt afkast på 5,3%
Få månedlig tilbagebetaling
Hjælp dine medmennesker med refinansiering af lån

Hvem er Plata?

plata anmeldelse

Plata er en helt ny peer-to-peer-lending platform, med base i Danmark, hvor man som investor, kan få sin opsparing ud at arbejde. Det kan du gøre ved at låne dine penge ud til lånetagere, som har behov for at få refinansieret deres lån.

Plata er bindeleddet mellem investor og låntager, hvor de står for at skabe og formidle kontakten, og her er det en stor fordel at have en ”mellemmand” som bidrager til at sikre gode vilkår for både investor og låntager, og sørger for at processen fungere optimalt. Dette står Plata for.

Hvem kan bruge Plata?

Plata kan bruges af både investorer og låntagere. Her er det interessant man som investor kan investere for 5000 kr. hvor du løbende vil modtage dine afbetalinger, uden at skulle stå for opkrævning eller lignende fra låntager.

Investor:

For en investorer så er platformen Plata interessant, fordi man kan få et flot årligt afkast for penge som på 5,3%, som er højere end hvis du f.eks. havde haft dine penge til at stå i banken, hvor du taber penge grundet bankernes minusrenter, men også grundet inflation. Derudover hjælper du også de enkle låntagere med at få refinansieret deres lån og bidrager på den måde til at låntager får en bedre økonomi, hvilket giver dig et socialt afkast udover det økonomiske afkast.

Låntager:

For låntageren, så har du muligheden for at få refinansieret dine lån, og derved skabe mere luft i din privatøkonomi, hvis du har nogle dyre lån i forvejen. På den måde kan du sikre dig selv nogle bedre vilkår, og lån som fast vil ligge på 8%.

Fordelene

 • En Brugervenlig platform
 • Afkast på 5,3% af restlånet
 • Tilbagebetalingen kommer direkte på långivers konto.
 • Ingen skjulte gebyrer
 • Hurtig oprettelse på under 5 minutter
 • Ingen misvedligeholdte lån til dato

Ulemperne

 • Ny platform, deraf kort historik
 • Fastlåst afkast, så ingen mulighed for højere afkast ved at tage højere risiko

Sådan kommer du igang

Plata er en af de nemmeste platforme at komme i gang med. Det tager cirka 2 minutter, og så vil du kunne se de nye aktuelle lån.

1. Gå til Plata’s forside her

2. Klik på ”Sign up” og derefter ”Tilmeld”

plata

3. Indtast dine oplysninger og klik på ”Næste” i bunden af siden.

Så snart du er færdig med at oprettelsen af din konto, så er du klar til at investere dine penge.

Plata er uden tvivl en af de nemmeste platforme at komme i gang med for dig som investor.

Simpel investering – Passiv indkomst

Plata giver dig mulighed for en helt simpel investering, hvor du får en fuldstændig passiv indkomst som investor. Derudover så sikre du også at dine medmennesker kan få forbedret deres lånevilkår, så du formentligt kan sove endnu bedre om natten.

plata investering

Det er nemt at komme i gang, og du får en sikkerhed for at Plata har gennemgået økonomien for de private låntagere, for at sikre at det ikke er en dårlig betaler, og at der er en god nok økonomi til at tilbage betale lånet.

Processen for låntageren

Låntager kvalificeres igennem deres bankintegration, der gør det muligt for Plata at kunne se, at de tidligere har mødt deres gældsforpligtelser til tiden. Derudover så skal de gensende nedstående dokumentaion.

 • Dokumentation for deres eksisterende lån
 • Deres 3 seneste lønsedler
 • Årsopgørelsen
 • Årsbudgettet
 • Bevis for at, man ikke er registreret som dårlig betaler, RKI

Plata holder helt automatisk øje med at tilbagebetaling sker til tiden og informerer låntager, såfremt der er forsinkelser.

Plata er ikke en bank og laver derfor ikke inkasso. Derfor har de allieret sig med et inkassofirma der gør det muligt at sende en låntager til inkasso med långivers accept. Alle omkostninger til inkasso vil tilfalde låntager.

Lån penge her

Hvilket afkast kan du forvente?

Når du som investor investerer dine penge, så ønsker du naturligvis et så højt afkast som muligt. Og da det er umuligt at forudse afkastet på langt de fleste investeringer, så bliver en peer to peer platform som f.eks. Plata interessant, da du allerede inden din investering, ved præcist hvad du kan regne med at få i afkast, i modsætning til f.eks. aktier.

Afkastet hos Plata for dig som investor er fast 5,3%. Du vil løbende modtage dine afbetalinger på lånet, som sikre at modtager en passiv indkomst der tikker ind hver eneste måned.

Holdet bag Plata

Holdet bag Plata som ses nedenfor, har en masse erfaring indenfor forretningsverdenen. Udover teamet bag Plata, så er der også investorer, som sikre at der er likviditet til forsat udvikling af platformen.

Konklusionen

Plata er en utrolig flot og brugervenlig platform, som gør investering virkeligt simpelt og spændende på samme tid.

Platformen er ejet af investorer, med stor erfaring fra flere store virksomheder, hvor de kan trække deres store erfaring med ind i Plata.

Hvis du gerne vil have investeret din formue, og ønsker et godt afkast, mens du samtidigt hjælper andre mennesker, så er Plata uden tvivl en peer to peer platform som skiller sig ud fra mængden og derfor er et godt bud til dine fremtidige investeringer.

Invester din formue hos Plata

Få et stabilt afkast på 5,3%
Få månedlig tilbagebetaling
Hjælp dine medmennesker med refinansiering af lån

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *