Spring til indhold

Øg chancerne for en positiv kreditvurdering som privatperson

Øg chancerne for en positiv kreditvurdering som privatperson

Som privatperson – såvel som virksomhed og organisation – har man brug for at blive kreditgodkendt for at kunne optage et lån. Den obligatoriske kreditvurdering laves for at sikre, at du kan klare de økonomiske forpligtelser, der følger med et lån. Endvidere gøres det for at sikre, at lånet ikke vil vælte din privatøkonomi.

Udbyderen kreditvurderer dig både for din skyld og for deres egen skyld – de er nemlig også interesseret i at få de lånte penge retur.

I artiklen giver vi dig nogle bud på, hvordan du kan øge chancerne for at blive kreditgodkendt i første hug.

Ansøg med din partner

Det er som udgangspunkt lettere at blive godkendt hos en kreditudbyder, hvis der står to personer på ansøgningen. Det hænger selvfølgelig sammen med, at der er to personer (og dermed også to indtægter) til at afdrage på lånet. Risikoen for ikke at kunne overholde låneaftalen bliver dermed også formindsket.

Har du tidligere oplevet, at du ikke kan blive kreditgodkendt, når du kun ansøger på vegne af dig selv, så bør du tage affære på dette tip. Det kræver dog, at du har en partner, der er interesseret i at optage et lån sammen med dig.

Det er alfa og omega, at man får talt det hele igennem, inden man skriver under på en låneaftale. Begge parter er ansvarlige for, at lånet bliver tilbagebetalt som aftalt.

Anmod ikke om flere penge, end du har brug for

Jo flere penge du beder om, desto flere krav er der til dig og din økonomi.

Grundet ovennævnte, så er der ingen grund til at anmode om flere penge, end du har brug for. Har du kun brug for 50.000, så skal du ikke bede om hverken 75.000 eller 100.000, men kun 50.000. Så er der større chance for, at du bliver godkendt, og dine samlede kreditomkostninger bliver desuden ikke så høje.

Du kan blive klogere på, hvor meget du kan låne hos Santander her.

Kom ud af RKI

Dette tip er henvendt til dig, der er registreret i RKI eller et andet skyldnerregister såsom Debitor Registret.

Står der dårlig betaler noteret ud fra dit navn, så kan du få store problemer med at blive kreditgodkendt. Faktisk kan du være næsten 100 % sikker på ikke at blive godkendt, hvis du står i RKI eller Debitor Registret.

At komme ud af RKI er i princippet ret simpelt, men ikke nødvendigvis let. Det kræver nemlig, at du indfrier den gæld, der har bragt dig i problemer. Er du ikke i stand til at indfri gælden her og nu, så kan du undersøge muligheden for at få lavet en individuel afdragsaftale.

Få en højere indtægt

Jo flere penge der kommer ind på kontoen i form af lønindtægt, desto mere vil du typisk kunne låne.
Det er i hvert fald meget almindeligt, at der bliver taget højde for låntagers (eller husstandens) samlede indtægt. Det vil derfor være en fordel, men ikke et krav, at man har en høj indkomst. For at få en højere indtægt kan man bede om lønforhøjelse, få flere vagter eller måske finde et bedre betalt job.

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *