Anmeldelse af PeerBerry

peerberry erfaringer crowdlending

PeerBerry er en af de nyere crowdlending platforme der er kommet til, og derfor har vi lavet denne anmeldelse af PeerBerry, fordi det altid er spændende at lære de nyere platforme at kende.

Hvem er PeerBerry?

PeerBerry er en ny crowdlending platform med base i Letland, som startede i 2017. Dog er de ejet af Aventus Group som er en stor låneudbyder som har eksisteret siden 2009 og har tjent penge lige var starten af hvilket få virksomheder kan prale med. PeerBerry har allerede fået over 1200 investorer siden opstart og de oplever en ret stor vækst hele tiden grundet deres simple og funktionelle platform.

I dag har PeerBerry lån i Polen, Tjekiet, Ukraine og Danmark, men de arbejder hele tiden på at få flere lande ind.

Det gennemsnitlige afkast hos PeerBerry ligger på 12 % hvilket ligger i den høje ende i forhold til andre platforme, og på nuværende tidspunkt så er det primært kortsigtede lån med løbetider på under 30 dage som findes på platformen. Dette gør PeerBerry til en af de platforme med de korteste løbetider og højeste renter der findes i Europa i dag.

Er du ny i crowdlending verdenen? Så læs vores artikel: En Begynder guide til Crowdlending og Peer to peer – Alt du skal vide

Fordele og ulemper

PeerBerry har både fordele og ulemper, for at du kan få det bedste overblik over platformen, har jeg forsøgt at sætte det op, så du kan se hvad der trækker op og hvad der trækker ned.

Fordele

  1. Minimums investering er kun 10 euro.
  2. Let og brugervenlig platform.
  3. Alle lån har Buyback garanti så dine lån bliver købt tilbage hvis lånene går over tid.
  4. De har en Auto Invest funktion
  5. Høj gennemsnitlige rente på 12,54 %
  6. Mulighed for at diversificere dig på mange lån og sprede risikoen

Ulemper

  1. PeerBerrys auto Invest funktion er ikke det bedste på markedet.
  2. Relativt ny platform.

Det tager kun 1 minut at oprette en konto hos PeerBerry. Klik her for at oprette dig.

Buyback garanti

PeerBerry har buyback garanti som træder i kraft, hvis betalingerne bliver forsinket med mere end 60 dage. Det betyder at PeerBerry køber lånet tilbage af dig og du får det udestående beløb samt renterne som du skulle have haft. Dette sikre at du ikke taber dine investeringer, hvis der er dårlige betalere.

Overførsel til PeerBerry med TransferWise

Jeg lavede min overførsel til PeerBerry med TransferWise som du kan finde en guide til her på siden. Jeg bruger TransferWise til alle mine penge overførsler til udlandet. Jeg betalte et gebyr på 10 kroner for at overføre til udlandet igennem TransferWise, som igennem banken ville have kostet mig 120 kroner. Det ville med min mindre overførsel på 1300 danske kroner tage mig lige omkring 1 år at tjene dette bankgebyr væk, hvis jeg havde overført igennem banken.

Erfaringer med PeerBerry

Jeg lavede min første investering hos Peerberry for 1 år siden, og har i alt 586 Euro investeret igennem PeerBerry, for at teste platformen stille og roligt af. Jeg plejer at starte stille og roligt ud når jeg har fundet en ny platform, da man ofte kan blive grebet af at de høje renter og det høje afkast. Det betyder også at man kommer til at begå fejl hvilket jeg så hvidt muligt forsøger at undgå.

Jeg forsætter stille og roligt med PeerBerry, men hvis den arter sig som jeg regner med så kommer den til at være et fint supplement til Mintos, for at diversificere mine crowdlending investeringer yderligere.

Jeg kan godt lide den minimalistiske stil de har, hvor selv en nybegynder indenfor crowdlending kan finde ud af at begynde sin investering og hvor du ikke behøver at tænke på noget som helst, men bare lade dine investeringer passe sig selv.

Afkast

Efter at have investeret i 1 år hos PeerBerry, så har jeg fået et afkast på 10,59 % om året, hvilket jeg er ganske godt tilfreds med. Det er ikke helt de 12 % som gennemsnittet er, men det er også fordi jeg ikke har sat mindsterenten højere end 10.

Jeg har tjent 289 kroner i alt igennem det eneste år, med en investering på 4300 kroner.

PeerBerry auto Invest

Peerberry har en rigtig udmærket auto Invest funktion. Det er ikke den bedste på markedet, med de fleste fancy funktioner, men den fungere præcist som den skal og der mangler ikke muligheder for den almindelige investor.

Du har mulighed for at vælge hvor meget du ønsker at investere i hvert lån, hvilke krav du har til renterne og hvor lang tid lånene du vil investere i skal løbe over. Udover dette, så kan du også vælge at geninvestere dit afkast i nye lån, hvilket er perfekt for dig som investor da du kan læne dig tilbage og slappe fuldstændig af, mens dine investeringer hos Peerberry køre totalt på autopilot.

Når jeg overføre penge til PeerBerry, så ankommer de rimeligt hurtigt når jeg overføre med TransferWise hvilket betyder at de ofte sker indenfor 24 timer. Når pengene er ankommet, så vil de med auto Invest funktionen blive investeret indenfor få minutter, hvilket hos mange platforme kan tage flere timer.

Da du har mulighed for at investere helt ned til 10 euro pr. lån igennem PeerBerrys auto Invest så kan du helt automatisk få spredt din investering på mange lån ude nat skulle røre en finger.

 

Konklusion

Efter at være kommet godt i gang med PeerBerry, syntes jeg mere og mere om platformen. Jeg har efter et år kun haft positive oplevelser, og der er ingen tvivl om at de har fået skabt sig en seriøs og stabil platform, som er interessant at investere i. Hvis du gerne vil i gang med at investere i crowdlending, så er det en ideel begynderplatform, men også for den mere erfaren investor er det et godt valg.

Hvis du også gerne vil prøve at investere igennem PeerBerry, så kan du oprette din konto ved at klikke her.

Relaterede artikler:

De bedste crowdlendingplatforme

Fordele og ulemper med crowdlending investering

Ny i crowdlending investering? Strategier og råd

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Mintos eller Fast Invest - Få 1% ekstra i bonus på alle penge du investere i de første 90 dage - Opret din konto her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *