Spring til indhold

Lån uden kreditvurdering

Lån uden kreditvurdering

I denne artikel vil vi komme ind på, om det overhovedet kan lade sig gøre at optage et lån uden kreditvurdering. Det er nemlig et emne, der ofte er heftigt diskuteret, og vi vil herunder forsøge at komme ind på nogle af de aspekter af diskussionerne, man skal huske at holde in mente.

Har du nogensinde hørt om en kreditvurdering? Det er en vurdering, som låntagere udfører, når de får en ansøgning fra en potentiel låntager. Denne vurdering skal være med til at sikre, at man ikke låner ud til personer, hvor chancen for tilbagebetaling er minimal. Det skal være med til at sørge for, at folk ikke forgælder sig yderligere, da det i sagens natur kan smadre en privatøkonomi. Derudover benytter låneselskaber dig af kreditvurderinger for at sikre dem selv, da de naturligvis ikke ønsker at stå med et lån der ikke tilbagebetales.

Derfor er et lån uden kreditvurdering i bund og grund ikke realistisk hos langt de fleste låneselskaber, da det potentielt set kan være med til at skade deres forretning. Er du endvidere en långiver i Danmark, så er der nogle helt essentielle krav, du skal leve op til.

Hvorfor er kreditvurderinger vigtige?

Vi har kort været inde på det i vores indledning. En kreditvurdering er vigtig, da den skal være med til at sikre, at vi ikke kaster lån ud til højre og venstre, uden at der er et reelt grundlag for, at vi kan få hentet pengene hjem igen.

De fleste låneselskaber med respekt for dem selv udfører kreditvurderinger. Vi vil faktisk gå så langt og sige, at alle naturligvis gør det. Niveauet af vurderingen skifter dog meget fra låneudbyder til låneudbyder.

Nogle tager det ganske seriøst og udfører grundige vurderinger, hvor andre næsten giver lån uden kreditvurdering. Det er blandt andet et af de områder, som man i Danmark har forsøgt at kigge nærmere på, så vi sikrer os, at der laves ordentlige kreditvurderinger hele vejen rundt.

Hvad kommer 2020 til at bringe lånebranchen?

Et af de store spørgsmål, der lige nu stilles i industrien for online lån, er hvad 2020 kommer til at bringe. Der er varslet ændringer i reglementet for lånebranchen, hvor en af de mest afgørende ændringer er ÅOP loftet. Derfor bliver det spændende at se, hvad dette ÅOP loft kommer til at betyde dels for långivere og dels for låntagere.

Selvom folk efterspørger lån uden kreditvurdering, så er det vigtigt, at långivere holder fast i principperne om, at der skal holdes nøje øje med, hvem der gives lån ud til. Man skal sikre, at der ikke bliver givet lån ud til folk, der tydeligvis ikke vil kunne komme til at betale lånet tilbage, og hvor der derfor kommer renters renter på lånet.

Der vil spændt blive holdt øje med, hvad 2020 kommer til at bringe online lån.

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *