Spring til indhold

Investering for nybegyndere

Du har formentligt hørt ordet, investering, ofte i daglig tale. Det er dog ikke alle som er lige kloge på området, da det også er et emne du skal sætte dig nøje ind i, for at forstå det fyldest. Derfor har jeg sammensat denne meget korte artikel til dig, som gerne vil have et hurtigt overblik, således du kan snakke med, men også få ideer til din egen økonomi.

Hvad er en investering?

Kort sagt betyder det at investere i noget, at du lægger noget af dig selv i en pulje, hvorefter du så forventer et afkast af det. At investere penge kan sammenlignes med at du investerer tid i dine venner – fordi det gør dig glad og giver dig energi. Glæden og energien er her dit afkast. Når du investerer penge i aktier, så lægger du en sum penge til side, hvor de herefter kan akkumuleres alt efter, hvordan markedet går. Her finder du ud af, at der er noget der hedder aktiv investering og noget der hedder passiv investering. Forskellen er, at du ved den aktive investering ikke følger markedet, men prøver at slå det – hvilket de fleste taber på. Læs her mere om investering for begyndere.

Hvornår skal jeg investere?

Det er forskelligt, hvornår folk ønsker at investere sine penge. Hvis du står med summer over 50.000kr, som du alligevel ikke bruger, da er det en god ide at sætte dem i aktiehandel, således de ikke blot står, men at du kan vinde på dem. Investering af mange tusinde kroner er noget som kræver et overblik, hvilket du nemt kan få på Monytalk.dk . Her kan du blive klogere på investering og finde alt, hvad du skal vide om emnet.
Et godt udgangspunkt er, at du ikke skal investere i mere end, hvad du er klar til at tabe. Markedet er aldrig at være sikker på, men du kan til hver en tid sælge dine aktier, hvis du ønsker det – så får du dem blot udbetalt igen.

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *