Spring til indhold

Income anmeldelse

Income markedspladsen, er en nylancerede markedsplads, hvor du har mulighed for at investere i lån fra 3 forskellige lånevirksomheder, som er i forskellige markeder. Du kan ved at investere hos Get Income få et årligt afkast på op til 12% om året. Platformen er meget transparent når det kommer til at vise den økonomiske information, men kan de konkurrere med de andre crowdlending platforme derude?

Det kigger vi på i denne anmeldelse af Income, hvor du kan blive klogere på denne nye platform.

Hvad er Income?

Income er en af de nyeste crowdlending platforme, som blev lancerede i starten af 2021, og som ville gøre crowdlending investering i lån mere sikkert. Der er ikke super mange tal på platformen eftersom det er så tidligt, men de deler gerne informationen måned for måned, for at vide hvor mange penge platformen har kunne tiltrække.

Det er ganske imponerende tal de kan vise, hvor de allerede har fået investeret for over 2 millioner Euro på platformen.

Der er 3 virksomheder som man kan investere i lån fra:

  • ClickCash
  • Danabijak
  • FIN Yritysrahoitus

Langt størstedelen af de lån der er tilgængelige på platformen stammer fra Danabijak, hvor op imod 79% af alle lånene kommer fra. Danabijak er en låneudbyder fra Indonesien, så hvis dit mål er at investere i lån fra Indonesien, så er Get Income et godt valg for dig.

Hvem kan investere hos Income?

For at investere på Income, så skal du minimum være 18 år gammel. Derudover så kræves det også at du har en bankkonto i dit navn, hvor du skal kunne bevise hvad din identitet er. Det tager omkring 2 minutter at få verificeret din identitet, hvor du får tilsendt en QR kode, som giver dig mulighed for at tage et hurtigt selfie, samt et billede af dit ID kort.

Income er både for helt nybegyndere indenfor crowdlending, men også for den mere erfarne investor, som vil have markeds højeste afkast.

Hvor højt et afkast kan man få?

Når du investere i crowdlending generelt, så skal du altid kigge på kvaliteten af de lån du investere i. Det er eks. vigtigt at du kigger på Buyback garantien, får tjekket op på den økonomiske baggrund for lånetageren.

Der er mulighed for at få et afkast på op til 12% på platformen, men afhængig af hvor risikovillig du er, så vil det ligge mellem 7 og 12%. Jo lavere risiko, jo mindre afkast, præcist som på andre crowdlending platforme.

Låneudbydere på Income

På Income, så er der som sagt 3 låneudbydere, som tilbyder at lån som man som investor kan investere i. Vi fortæller lige kort hvem disse 3 lånevirksomheder er.

get income anmeldelse
get income statistik

ClickCash

CliCKCash er en lånevirksomhed, som tilbyder at låne penge ud i Brasilien. Lånene har renter som går fra 63% til 732%, hvor gennemsnittet af lånene ligger på 174% i rente. ClickCash blev grundlagt i 2019 og kunne rejse 1.8 Million EURO for at vækste i Brazilien.

De har indtil videre givet lån for hele 2.6 Millioner EURO

ClickCash har umiddelbart ikke givet overskud i 2020, hvilket man lige skal være opmærksom på.

Danabijak Indonesia

Danabijak er et Indonesisk fintech, som tilbyder lån til middelklassen i Indonesien. De blev grundlagt tilbage i 2016, hvor virksomheden har givet lån for 16 Millioner EURO i alt.

Når man investere i lån fra Danabijak, så investere du i lånene med EURO, hvor lånene oprindeligt giver deres lån i IDR, hvilket betyder at lånevirksomheden har en valuta risiko.

I 2020 tabte Danabijak 601.000 EURO i 2020 grundet COVID-19 pandemien.

FIN Yritysrahoitus

FIN Yritysrahoitus er en finsk lånevirksomhed som låner penge ud til små og mellemstore virksomheder. Her er lånenes rente mellem 16.2% og op til 133.8%. Virksomheden blev grundlagt tilbage i 2015 og har indtil videre lånt mere end 6.8 Millioner EURO ud.

Der er ikke nogen information omkring den økonomiske status i virksomheden.

Overfør penge til Income

Hvis du vil overføre penge til Income, så anbefaler vi at du vælger at lave din overførsel igennem TransferWise, i stedet for at gøre det igennem banken. På den måde kan du spare en masse vekseludgifter som man ellers ville have fået ved at vælge bankoverførsel.

Årsagen til at vi anbefaler at du vælger dem, er ganske enkelt at det er markant lettere at overføre igennem deres platform, og udover det er lettere og billigere, så er det faktisk også meget hurtigere. En overførsel igennem TransferWise kan tage helt ned til 4 timer og så er pengene fremme, hvor banken kan tage op til en hel uge.

Du kan læse guiden til at overføre penge til udlandet med TransferWise her. 

Income fordele og ulemper

Der er fordele og ulemper ved alle platforme, og det er der naturligvis også ved Income. Derfor har vi samlet et overblik, så du kan se hvad du skal være opmærksom på.

sikkerhed på get income

Fordele

  • Afkast op til 12%
  • Brugervenlig platform
  • Tilbyder auto invest funktion
  • Man kan investere for kun 10 euro.
  • Mange lån er sikret med buyback garanti

Ulemper

  • Låneudbyderne er ikke overskudsgivende, som er en risiko

Der er ingen tvivl om at Get income er en spændende platform, som forsøger at skille sig ud ved at fokusere på låneudbydere i lande som er fjernt væk. Det er naturligvis en ulempe at de låneudbydere de samarbejder med ikke har vist super gode resultater sidste år, men COVID-19 har presset mange brancher, og det gælder også den finansielle branche.

Buyback garanti

Fast Invest tilbyder buyback garanti, hvor låneudbyderen køber lånet tilbage hvis der går mere end 60 dage over tid, før kunden betaler sine afdrag og renter. Det er dog vigtigt at huske, at der stadig er en chance for at miste dine penge hvis låneudbyderen går konkurs, men det giver en større sikkerhed for dig som investor.

Kan man trække pengene ud igen?

Du kan trække dine penge ud når de ikke er investeret, hvilket er ganske nemt. Alt du skal gøre er klikke i menuen når du er logget ind på ”Deposit/Withdraw” og så kan du få overført dine penge på kontoen tilbage. Du kan kun få overført pengene tilbage til den konto hvor du overførte fra, og der kan gå op til 2 hverdage før pengene er på din konto.

Konklusion

Income er en spændende markedsplads, som fokusere på lån fra lande fjernt fra os selv, med sikkerhed som Buyback garanti, som sikre at hvis lånetageren ikke kan betale tilbage, så får du pengene fra lånevirksomheden i stedet. Platformen er dog ikke stresstestet endnu, hvilket også betyder at platformen er mere velegnet til de mere erfarne investorer end begyndere som er helt grønne indenfor crowdlending.

Hvis du ønsker at investere i kortsigtede lån fra Indonesien eller lån fra Brasilien, så er Get Income potentielt en mulighed for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *