Spring til indhold

Hvordan får du den bedste passive indkomst?

Hvordan får du den bedste passive indkomst?

Tanken om at modtage en passiv indkomst på bankkontoen løbende er nok ret tiltrækkende for mange. Vi arbejder hårdt på vores job for at indtjene månedslønnen, men nogle gange kunne man godt ønske, at der kom lidt flere penge ind løbende. Det kunne være til opsparingen, til ferien eller blot til de flere ting, man gerne vil have råd til i hverdagen. Så hvad kan man gøre for at få sig en passiv indkomst? To muligheder er crowdlending og udbytte aktier, og her kan du lære lidt om begge.

Crowdlending lader dig låne penge ud med højt afkast

Der er mange, der muligvis ikke har styr på, hvad crowdlending er, og det er helt forståeligt, da det er en nyere investeringsmulighed på markedet. Når folk tænker på investeringer, vil det typisk være i form at aktier, obligationer eller måske boligkøb, og det at låne sine penge ud er normalt ikke det, der strejfer folk som en god investering. Men det er blandt andet sådan, at banker og andre udbydere af lån tjener penge, så hvorfor skulle det ikke også kunne virke for privatpersoner?

Crowdlending gør altså kort sagt ud på, at man låner sine egne penge ud til andre og tjener penge på renter. Formålene med lånene kan variere, men det vil ofte være til blandt byggeprojekter, forbrugslån, virksomhedslån og lignende. Altså almindelige formål, hvor man ofte vil gå til banken for at optage lånet. Crowdlending har en lav risiko, da du kan lave lån med buyback garanti.

Når du skal i gang med at investere i crowdlending er første skridt at vælge en platform og herefter en låneudbyder. Herefter kan du hurtigt komme i gang.

Udbytte aktier giver dig del i virksomhedernes overskud

Udbytte aktier er en anden oplagt valgmulighed, når det kommer til at få sig en passiv indkomst. Ligesom med andre aktieinvesteringer køber man altså aktier ved selskab og kan tjene penge på dem, når selskabet oplever fremgang.

Specifikt for udbytte aktier gælder dog, at man løbende vil modtage et udbytte og derfor ikke først skal vente til, at man sælger aktierne igen. Det udbytte, man modtager, er en del af selskabets overskud, da man som aktionær i virkelig ejer en andel af virksomheden og derfor har ret til en del af overskuddet.

Hvordan vælger du?

I sin søgen efter den perfekte passive indkomst er det nemt at blive forvirret og usikker, og det er typisk en god idé at lægge tanken om “perfekt” fra sig. Det vigtige er, at man tjener penge passivt, og ved hverken crowdlending eller udbytte aktier er der nogen garanti for en gevinst, så man bør altid være påpasselig og ikke investere flere penge, end man har råd til at miste.

Når det kommer til investeringer, er det en god idé at tænke på risikospredning, og selvom man oftest taler om dette i form af at købe flere forskellige aktier, kan man også bruge det til investeringsmetoder. Du kan altså vælge både at investere i udbytte aktier og crowdlending og derfor sørge for, at du har flere kilder til passive indkomster.

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *