Spring til indhold

Guide – kryptovaluta for begyndere

Guide - kryptovaluta for begyndere

Der er absolut ingen tvivl om, at investering i kryptovaluta er enormt populært i skrivende stund. Faktisk svarer én enkelt bitcoin til hele 318.000 danske kroner. En af de største ulemper ved investering i kryptovaluta og bitcoin er, at prisen på valutaen er konstant svingende. Du som investor kan derfor ikke være sikker på, hvornår din investering har skabt overskud og underskud. Erfarne investorer mener, at kryptovaluta og bitcoin er fremtidens pengevaluta. Er du nybegynder indenfor investering i kryptovaluta? Så læs med herunder og få en komplet guide til investering i kryptovaluta for nybegyndere.

Lav din research

Når du er nybegynder indenfor investering i kryptovaluta, er det først og fremmest vigtigt, at du foretager research. Som nybegynder må du aldrig foretage en investering uden at have foretaget en form for research – uanset om det er i kryptovaluta eller ”almindelige” aktier. Du skal absolut altid have en klar ide om, hvad du investerer i. Du skal eksempelvis vide, hvor mange penge du investerer for, og hvordan valutaen klarer sig på markedet. Invester aldrig i kryptovaluta for penge, du ikke har råd til at miste. Markedet for kryptovaluta går op og ned, og derfor er det vigtigt, at du konstant researcher og undersøger ny viden omkring kryptovaluta.

Opret en wallet

Når du har lavet din research, og føler dig klar til at foretage din første investering i kryptovaluta, skal du oprette en wallet. En wallet er en digital pung, hvor du trygt kan opbevare dine investeringer i kryptovaluta. Fordelen ved en wallet er, at du ikke behøver at opbevare dine investeringer direkte på handelsplatformen, hvor du har foretaget investeringen. Ønsker du at foretage flere forskellige investeringer i kryptovaluta, kan du vente med at sende dem til din wallet. Der er mange forskellige muligheder med en digital wallet til kryptovaluta.    

Vælg din handelsplatform

Næste trin i din investeringsproces som nybegynder er at vælge en handelsplatform. Det er på handelsplatformen, du foretager alle dine investeringer. Professionelle anbefaler at købe kryptovaluta og bitcoin gennem en sikker handelsplatform, hvor du som investor kommer til at eje det underlæggende arkiv. Her er det nemlig også muligt at købe kontrakter, der falder og stiger i takt med den valgte kryptovaluta. Vælger du denne løsning, handler du ikke direkte med kryptovaluta. Dette er der flere forskellige fordele ved.

Vælg din type kryptovaluta

Sidste, og bedste, trin i din investeringsproces er at vælge din type kryptovaluta. Mange er ikke klar over det, men der findes mange forskellige former for kryptovaluta. Den absolut mest populære form for kryptovaluta er bitcoin. Dette er desuden også den største. Derudover findes der eksempelvis kryptovalutaen Ethereum. Dette er navnet på den blockchain virksomhed, der har udviklet al digital valuta Ether. Er du ikke til hverken Ethereum eller bitcoin, kan du vælge at investere i den direkte modpart til begge disse, nemlig Litecoin. Litecoin er meget lig bitcoin, overførelser går dog langt hurtigere med Litecoin – dette er også en af de klart største fordele ved Litecoin.

Nu er du klar til din første investering i kryptovaluta!

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *