Spring til indhold

Den simple måde at spare penge på ved lån

Den simple måde at spare penge på ved lån

Når man låner penge, kan det hurtigt gå hen og blive uoverskueligt. Man fokuserer måske på de største gældsposter eller på nogle særlige lån, som måske har højere rente end andre. Problemet er bare, at du har taget så mange forskellige lån, at mens du holder øje med nogle enkelte og betaler lidt af på dem, så er der nogle andre der i midten af uoverskueligheden blot vokser og vokser i misligholdelsen. 

Frem for at have denne form for gæld, hvor alting er spredt ud så mange steder, så kan det være en rigtig god idé i stedet at tage et samlelån.

Få det gode overblik

Samlelån, kan man sige, giver lidt sig selv, hvad det egentlig går ud på. I stedet for at have flere forbrugslån, som trækker hver sin rente, så kan du med et samlelån ikke bare undgå forskellige renter, der øger forskellige lån, men du kan faktisk have en lavere rente, så du allerede der – uanset størrelsen på dit lån – vil spare en god sum penge.

Men hvis du samler dine i forvejen dyre lån til ét samlelån, vil du kunne spare endnu mere, ja helt op til 50.000 kroner. Med vejledning vil du vide, hvordan du ansøger flere låneudbydere, så du kan få et nyttigt tilbud, der kommer til begges fordel.

Med sådanne overblikke vil du vide alt fra omkostninger til årlig rente, og du vil på den måde også kunne føle dig sikker i at alting går som det skal. 

Den enkelte udbyder

En anden fordel ved at holde sig til samlelån er, at du ikke har så mange, du skal ringe til i tilfælde af, at der kommer større økonomiske vanskeligheder. Skal du ringe til 20-30 forskellige og forklare, at du har mistet dit job, der er kommet noget med bilen eller en tredje forklaring, så du kommer ind i en periode, hvor du vil have sværere ved at betale af.

De første to til tre samtaler vil måske gå ganske rolig, og de næste par stykker vil også gå fint, men du begynder at mærke problemerne, og det er måske heller ikke alle, der er lige forstående omkring situationen for en aftale er trods alt en aftale. 

Naturligvis er der jo ingen garanti for, at du gennem et samlelån får en udbyder, der har en forståelse for din situation, men du slipper for den udmattende påmindelse af, at din økonomiske situation bliver strammere, end den var førhen, og du skal kun overbevise et mindre antal til sammenligning. 

En stille ro med godt overblik

Selvom det ikke altid er en sjov ting at være i gæld og blive mindet om, at man er i en form for minus, så er det beroligende og rart at kunne vedholde overblik og kun skulle tænke på denne ene post langsomt blive mindre, og at man ikke skal være i kontakt til så mange forskellige. Det gør du kan slappe lidt mere af og føle en form for ansvar samtidig. 

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *