Spring til indhold

Crowdlending kan give et rigtig flot afkast på den lange bane

Crowdlending kan give et rigtig flot afkast på den lange bane

I disse moderne tider er det blevet muligt for mangt og mange at starte deres egen virksomhed op, hvis de har en god idé, de gerne vil have ført ud i livet. De gode idéer opstår i hobetal, men meget ofte viser det sig, at idéerne kræver en lidt større kapital end bare opsparingen på ens egen konto at få ført ud i livet. Her kan det være svært at finde en investor, der har mulighed og interesse for at smide lidt penge i virksomhedens retning, hvorfor mange virksomheder ikke kan få ført idéerne ud i livet. Her kan crowdlending være redningen for virksomhederne – og en rigtig god investering for dem, der låner pengene ud.

Eksplosive vækstrater og et fornuftigt afkast

Når man først hører om begrebet crowdlending, så kan det virke som en lidt skræmmende idé at skulle låne penge ud til andre privatpersoner eller virksomheder som en anden bank. Her er det dog vigtigt at huske på, at det er en investering på lige fod med aktier, og det er aldrig risikofrit at tjene penge på investeringer af den ene eller anden type. Crowdlending har dog vist sig at være særdeles populært, og der er masser af firmaer, der benytter sig af de smarte lån, hvilket også sikrer dig et godt afkast, hvis du er villig til at låne dine penge ud.

Du behøver ikke selv have kontakt med de konkrete virksomheder, da en mellemliggende virksomhed ofte fordeler lånene til låntagerne, og dermed kan du nyde godt af eksplosive vækstrater uden at skulle røre en finger selv. Der er altså med andre ord penge at tjene på crowdlending – uanset om pengene bliver lånt ud til nyt og innovativt sex legetøj eller til nye firmabiler til en virksomhed.

Risikoen bliver spredt ud over mange låntagere

Som allerede beskrevet er der altid en vis risiko, når man investerer sine hårdt optjente kroner i det ene eller det andet, men med crowdlending er risikoen for at tabe hele sin investering relativt lav. Den lavere risiko skyldes, at virksomhedernes eller privatpersonernes fulde lån typisk bliver fordelt over mange forskellige långivere, hvilket betyder, at den givne låntager kun låner meget få kroner af lige netop dig. Dermed får man fordelt sine penge ud på mange forskellige låntagere, hvilket giver en meget større sikkerhed for afkast frem for tab på den lange bane.

Der er mange forskellige virksomheder, der agerer mellemmænd i forhold til crowdlending, og hvis man har spørgsmål eller bekymringer, så er det bare at tage fat i dem. Dette gælder særligt, hvis du ikke før har prøvet at låne penge ud til andre på egen hånd, og det kan altid anbefales at lede efter et professionelt firma, der tager en relativt lav kommission for deres arbejde.

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *