Det kan skabe stor livskvalitet og socialt netværk at engagere sig i foreningslivet. Men det mest givende er næsten at oprette en forening til glæde for én selv og andre. Med crowdlending kan du nemt finansiere oprettelsen af en forening. Læs mere her!
Der er noget enormt givende over at gøre en forskel for andre, og det er noget, de fleste af os stræber for at opnå. En måde, hvorpå man kan gøre en meget konkret forskel er ved at stifte en forening, der varetager bestemte interesser og skaber stærke fællesskaber.
Hvad end du er interesseret i at oprette en idrætsforening eller et mere kulturelt tilbud, er der faktisk mange økonomiske og juridiske aspekter, du bør starte med at få indblik i. Det er derfor en god idé at få en ekspert med på råd. Hernæst er det sådan set bare at benytte crowdlending til at finansiere din fantastiske foreningsidé.
Eksperter kan hjælpe dig med det økonomiske
Hvis du tænker på oprettelse af forening, kan det være en god idé at hyre en ekspert til at hjælpe dig med at få styr på diverse regler og krav. Du skal blandt andet kende til en del detaljer vedrørende både vedtægter, referater for generalforsamlinger og meget mere.
Det er rimelig specifik og nørdet viden, som ikke alle ligger inde med, men det er nødvendig viden at erhverve dig, hvis du vil stifte en forening. Derfor er det kun fornuftigt at hyre en ekspert med specialviden, som kan gøre hele processen mere overskuelig for dig og mindre mystisk. Eksperter kan sørge for, at samtlige vedtægter bliver udformet, og du får den rådgivning, der skal til for, at din nye forening kan blive en realitet.
Det kan også anbefales at finde et godt regnskabsprogram, som I kan bruge i foreningen. Pengene til selve oprettelsen kan du nemt skaffe via crowdlending, og på visse tjenester kan du også få rabat og gode tilbud på stiftelsen af din forening. Når du har styr på det økonomiske, er det sådan set bare at foretage et par enkelte klik.
Frivillig eller almindelig forening
Hvis du vil stifte en forening, skal du selvfølgelig tage stilling til, om det skal være en frivillig eller en almindelig forening. Og her er der nogle ting, du skal vide og være opmærksom på for at kunne kende forskel på de to former.
Der findes også andre former for foreninger, men i Danmark er den frivillige og den almindelige de mest gængse foreningsformer. I en frivillig forening er det op til medlemmerne og bestyrelsen at afgøre, om den skal have et CVR-nummer og registreres i Erhvervsstyrelsen.
Det er dog et krav at have et CVR-nummer, hvis man ønsker at søge tilskud økonomisk. Omsætningen i en frivillig forening kan ikke overstige 50.000 kroner – da kan foreningen i hvert fald ikke længere betegnes som “frivillig”.
Almindelige foreninger er som sagt den anden meget populære form for forening i Danmark. Den kaldes også for en “ikke-erhvervsdrivende forening”, hvilket vil sige, at den ikke må have til formål at fremme økonomiske interesser hos medlemmer eller bestyrelse.
Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo