Spring til indhold

Brug crowdlending til at finansiere din nye hjemmeside

Crowdlending er et alternativ til bankernes lån. Lånene kan bestå af alt fra mindre forbrugslån til finansiering af virksomheder. Når du låner via crowdlending, er der i langt de fleste tilfælde ikke lige så strenge krav, som det er tilfældet ved en bank.

Når du anmoder om at låne penge via crowdlending, er det i langt de fleste tilfælde nemmere at få bevilliget et lån, end når du anmoder hos banken. Typisk kan det være vanskeligt at overbevise banken om, at du har behov for at låne penge i forbindelse med din virksomhed.

Det betyder, at du i mange tilfælde vil få et afslag, når du anmoder om et lån hos banken, hvis det er til at finansiere marketingaktiviteter eller drift af din virksomhed. Små- og mellemstore virksomheder kan derfor have svært ved at rejse kapital til investere i forretningen.

Bankernes måde at håndtere vigtige aktiver som erhvervskunder, har dannet grundlag for nye låneformer, og det er her crowdlending kommer ind i billedet. Når du låner penge via crowdlending, låner du ikke penge af banken med i stedet af en gruppe mennesker, der går sammen om at låne dig pengene.

Brug crowdlending til at finansiere din virksomheds hjemmeside

Crowdlending er helt konkret, når en gruppe mennesker går sammen om at investere i eksempelvis en virksomhed, som de kan identificere sig med. Det er altså et alternativ til at få en investor, som får en andel af virksomheden.

Typisk er crowdlending drevet af en fælles interesse omkring en specifik branche. De investorer, der tilbyder crowdlending, er klar over, at de løber en risiko, hvilket de derfor også er parate til. Crowdlending kan også være drevet af en interesse om at generere afkast, og i dette tilfælde vil branchen ikke være så relevant, selvom det ofte vil være en drivkraft.

Det betyder, at du i langt de fleste tilfælde har mulighed for at finansiere design af hjemmeside via crowdlending, såfremt de personer, der investerer i idéen, har en interesse for den branche, du befinder dig i.

Det kan være en god løsning, såfremt du ikke har midler til at betale for din nye hjemmeside og har fået afslag på din anmodning om et lån hos banken. En hjemmeside er i de fleste tilfælde en investering i din virksomhed, hvorfor det ikke bare er penge ud af vinduet.

Hvad får investorerne ud af det?

Når du låner penge gennem crowdlending, er det uden om banken. Det betyder altså, at banken ikke er mellemmand mellem långivere og -tagere. I stedet er det en platform som eksempelvis engelske Funding Circle, der indsamler informationer og faciliterer lånet.

Typisk vil långiverne have mulighed for at byde ind på lånet efter et auktionsprincip. Når investorerne er fundet, og pengene er blevet udbetalt til dig, der anmoder om lånet, vil det være op til platformen, der har stået for faciliteringen, at modtage den månedlige ydelse og fordele afdrag og renter mellem långiverne.

I Danmark findes der tilsvarende koncepter, omend det udelukkende er udenlandske virksomheder, der tilbyder crowdlending. Det betyder dog ikke noget for dig, der ønsker at låne penge – eksempelvis til at finansiere din nye hjemmeside – da det giver dig de samme muligheder for at låne penge.

Hvorfor låne til design af hjemmeside?

Din hjemmeside fungerer i langt de fleste tilfælde som en integreret del af din salgsstrategi. Hvis du skal have lavet en hjemmeside, der fungerer efter hensigten, er det i langt de fleste tilfælde nødvendigt, at du har penge til at finansiere det.

Det betyder, at du er nødt til at finde et webbureau eller en freelancer, som kan bistå dig med arbejdet – og det koster penge. Det er ikke altid muligt at finde pengene i virksomhedens budget, men det er heller ikke nødvendigt.

Når du får designet en hjemmeside med henblik på at hæve konverteringsraten, vil du i langt de fleste tilfælde få din investering hjem igen, da der kommer nye kunder gennem hjemmesiden. Virksomhedens omsætning stiger med andre ord, hvis du får lavet en ordentlig hjemmeside.

Vil du gerne prøve crowdlending? Vi anbefaler Kameo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *