Spring til indhold

Anmeldelse af Ekassa.eu

Hvis du læser min blog fast, så ved du sikkert at jeg hele tiden afprøver nye crowdlending platforme, da jeg virkeligt synes det er interessant at diversificere min crowdlending portefølje ud på mange forskellige platforme. Jeg har snart investeret i crowdlending i 2 år og nu syntes jeg at det er interessant at tage et kig på EKASSA.EU som har været på crowdlending markedet siden 2012.

I denne artikel vil jeg fortælle hvad jeg syntes der er de største styrker ved platformen og vise min egen test investering på platformen.

Hvad er Ekassa?

Ekassa er en online investerings platform og en del af en finansiel virksomhed som har opereret på lånemarkedet siden 2012, hvor de åbnede Ekassa i 2018. De fokuserer på P2P crowdlending lån, som er i kraftig vækst i Europa. De har med deres nye teknologi kunne give deres kunder højere afkast end andre investeringstyper såsom eksempelvis indlånsrenter og lignende, som banken tilbyder deres kunder.

De har valgt at fokusere på lån i Polen, hvor de har lavet samarbejde med store lånevirksomheder i Polen, som lægger deres lån tilgængelige på platformen som investeringer. Men de stopper ikke i polen, og de kigger hele tiden efter muligheder for at søge efter antallet af lande og låneudbydere som Ekassa samarbejder med.

Hvem henvender Ekassa sig til?

Ekassa henvender sig både til privatpersoner og virksomheder, som gerne vil investere i forbrugslån og billån. På den måde kan du både hjælpe privatpersoner med at få økonomien til at hænge sammen, men du tjener også penge på det. Og du får et ret højt afkast i forhold til andre typer investeringer.

Du kan altså sagtens være helt grøn på crowdlending markedet, og prøve Ekassa af, da deres brugerflade er rimelig simpel og let at gå i gang med.

Hvorfor investere i crowdlending?

Crowdlending er en ny måde at investere på, hvor man investere i lån sammen med andre investorer, og på den måde hjælper lånvirksomhederne med at få kapital til større udlån end de ellers ville have kunne lave. Det betyder også at du som investor for relativt store afkast, fordi renten på forbrugslån er i den høje ende.

Derfor er det ikke unormalt at renterne ligger på over 10 % om året, hvilket man ikke finder hos særligt mange investeringer.

Sådan kommer du i gang

Det er meget let at oprette en konto hos Ekassa, og tager maksimalt 2 minutter og så er du faktisk i gang.

Du skal blot gøre følgende:

Anmeldelse af Ekassa

Klik på ’’Become an investor’’ og derefter klik på ”Registration”

Anmeldelse af Ekassa

Derefter opretter du en bruger og så er du faktisk klar til at påbegynde din investering, som du kan vælge nedenfor:

Anmeldelse af Ekassa

Når du skal i gang med at investere så skal du blot vælge en af de nedstående investeringsmuligheder. Du kan vælge om du ønsker at få garanterede et afkast, hvilket betyder at du med garanti vil tjene penge på din investering. Du kan også vælge at tage den højre mulighed som giver dig et lidt højere afkast men hvor du kun er sikker på at du ikke mister penge. Udover det, så kan du selv bestemme hvor lang tid du vil investere i. Her kan du vælge mellem 1, 3 og 6 måneders periode.

Hvorfor investere igennem Ekassa?

Det er generelt altid en god ide at diversificere sine investeringer, og især med crowdlending er dette også vigtigt, da der naturligvis følger en risiko med når man investere i alt med så højt et afkast.

Ekassa har afkast på helt oppe imod 13 % om året, hvilket slår det gennemsnitlige aktiemarkedet betydeligt og derudover så er det også en af de få crowdlending platforme hvor du kapenge fri igen, hvis du ønsker at bruge dem til andre formål.

Sikkerhed

Hos Ekassa så er der buyback garanti, hvilket betyder at hvis dine lån ikke bliver betalt tilbage til tiden, så køber långiveren lånene tilbage fra dig og du mister derfor ingen penge. Dette er en utroligt attraktiv sikkerhed at stille for sine investorer og de fleste investorer vælger kun at investere i crowdlending platforme som tilbyder dette for deres investorer.

Risiko

Hvis du vælger Ekassa’s Invest løsning, så har alle deres lån buyback garanti, hvilket betyder at du er sikret ikke at miste penge, men der er altid risiko når du investere, som eksempelvis hvis en af de loan orginitors (långivere som Ekassa samarbejder med) går konkurs.

Højt afkast

Når du investere igennem Ekassa, så kan du forvente at få et afkast helt oppe på 13 %. Dog skal du forvente at få et gennemsnitligt afkast der ligger på mellem 7 og 11 % om året, afhængig af hvor lang tid du ønsker at låne dine penge ud af gangen.

Vil du vide mere? Så kan du oprette en konto på under 5 minutter. Vi har fået et unikt tilbud på crowdlendingdanmark, hvor du får du en bonus på din investering på 1 % ekstra (se billedet nedenfor)   – Klik her for at få din bonus.

Anmeldelse af Ekassa

Auto Invest

Ekassa tilbyder også auto invest funktionen, så du slipper for at holde styr på dine investeringer selv. Du kan blot klikke af i boksen (se billedet nedenfor) og derved få dine penge og dit afkast investeret helt automatisk.

Anmeldelse af Ekassa

Fordele og ulemper ved Ekassa

Der er naturligvis fordele og ulemper ved alt, og det gælder naturligvis også Ekassa. Derfor vil vi forsøge at give dig et overblik over hvad du kan forvente når du investere igennem Ekassa.

Fordele

  • Simpel og let oprettelse for investorer
  • Kun 2 simple og transparente pakker for kunderne, hvor begge har buyback garanti.
  • Forudbestemt afkast, gør at du allerede fra start ved præcist hvor meget du får i afkast
  • Du kan let komme ud af investeringen før tid, hvis du ønsker det.
  • Højt afkast på 11 % hvis du vælger lån med 6 måneders varighed
  • Auto Invest funktion er i alle deres pakker.

Ulemper

  • Man investere i forbrugslån, så der er naturligvis altid en risiko, ligesom der er ved alle former for investering.

Sådan overfører du penge til Ekassa

Når du skal overføre penge til Ekassa, så skal du overføre penge til udlandet. Det kan du vælge at gøre igennem banken eller igennem betalingstjenester som eksempelvis TransferWise, som vi selv benytte os af.

Du kan læse vores guide til at overføre penge til udlandet med tranfserwise her.

Nedenfor viser jeg dig fremgangsmåden for at overføre penge til Ekassa:

  1. Opret en konto ved at klikke her
  2. Overfør penge til dit investor id (se screenshot nedenfor)
  3. Når pengene er kommet ind på din konto indenfor en dags tid, så kan du investere.

Anmeldelse af Ekassa

Min investering hos Ekassa

Hos Ekassa, så kan man følge hvor langt ens lån er i tilbagebetalingsprocessen, hvilket er noget som ingen andre platforme tilbyder. Dette overblik er visuelt ret overskueligt, og derudover så kan du også se hvor mange af dine lån som er inkluderet med buyback garanti (i vores tilfælde 100%). Vores testinvestering er på 100 euro, hvilket vi føler er fint at starte ud med, men efter at have set deres platform, er vi slet ikke bange for at overføre yderligere investering til platformen.

Anmeldelse af Ekassa

Konklusion

Ekassa er en rigtig fornuftig platform og den adskiller sig fra de andre platforme på flere forskellige områder, som eksempelvis at du let kan sælge dine investeringer gratis igen, hvis du vil frigive kapital. Derudover så er det ret interessant at de rent faktisk garantere afkast med deres ’’Guaranteed Package’’ hvor de mindst garantere 7 % om året på dine investering i afkast, hvilket ingen andre platforme gør.

Ekassa er uden tvivl et rigtig interessant bud på en ny crowdlending platform, som har styr på hvad de laver.

Hvis du vil læse mere, så kan du oprette en konto på 2 minutter og investere ved at klikke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *