Spring til indhold

Sammenlign Crowdlending og peer to peer platforme

Crowdlending og andre former for peer to peer investering, har opnået utroligt meget popularitet i de seneste år, og det er ret let at forstå hvorfor interessen vokser med hastige skridt.

Crowdlending giver meget høje afkast, hvis man sammenligner med aktiemarkedet, og endda ofte højere. Endda med et mere stabilt afkast.

Derudover så er en af de større fordele ved crowdlending i forhold til aktiemarkedet, at det er langt mere volatilt.

Afhængig af hvordan du investerer, så kan du lave en portefølje som generere en fast indkomst hver måned, uden at være afhængig af hvordan aktiemarkedet opføre sig.

Nedenfor finder du crowdlending og peer to peer platforme, som er lokaliseret indenfor Europa. Alle disse platforme er tilgængelige for de fleste investorer, uafhængig af din geografiske lokation. De fleste platforme kræver en europæisk bank konto, og her kan du let bruge TransferWise, som også er billigere end at overføre med banken.

Sammenlign og vælg den eller de platforme, som passer bedst til dine krav, ved at kigge på listen nedenfor.

Sammenlign Crowdlending investerings platforme her

Crowdlending platformMinimums investeringLængde på lånLancerings årbuyback garanti
Gennemsnits renteVurdering
500 kr.1 - 80 måneder
2018
Nej8,7 %
9.9 ud af 10
Kom hurtigt igang med crowdlending - læs her peerberry10 Euro1 måned2017Ja12,5%9.7 ud af 10
plata logo5000 kr.3 - 120 måneder2020nej5,53 %9.6 ud af 10
Kom hurtigt igang med crowdlending - læs her viainvest10 EUro1 - 12 måneder2016Ja10,2%9.5 ud af 10
10 Euro1 - 60 måneder2010Ja12%9 ud af 10
Kom hurtigt igang med crowdlending - læs her do finance10 Euro1 - 60 måneder2015Ja9%9 ud af 10
50 Euro3 - 24 måneder2016Nej14,3%8.5 ud af 10
50 Euro6 - 36 måneder2013Nej12,5%8.5 ud af 10
1 Euro3 - 60 måneder2007Nej11,8%8 ud af 10

Hvilken crowdlending platform er bedst?

Når man skal vælge den eller de crowdlending platforme som er bedst for dig, så skal du først beslutte dig for hvilke kriterier du har. Hvis du ønsker en så lav risiko som mulig, og ikke ønsker at tage så mange chancer med din investering, så er en crowdlending platform med buyback garanti eksempelvis bedre end en platform som ikke har, men til gengæld har høj risiko lån som du kan investere i, uden sikkerhed.

Så derfor bør du, inden du skal lave din første investering finde ud af om du ønsker en højere risiko eller en lav risiko. De fleste europæiske crowdlending platforme har buy back garanti, så derfor så har de fleste platforme relativt lav risiko.

Hvorfor er crowdlending attraktivt som investor?

Crowdlending er blevet attraktivt i de senere år, fordi de fleste investorer altid er på jagt efter nye og alternative måder at få deres penge til at arbejde for sig. Med crowdlending kan du som investor låne dine penge ud og tage bankens rolle. Efterfølgende vil du få en forud aftalt rente og månedlige afbetalinger på lånet. Du kan som investor fra start af vide præcist hvor højt dit afkast, som du ikke kan med aktier eksempelvis. Dette betyder at du rent faktisk kan opnå en fuldstændig passiv indkomst med crowdlending.

Hvor højt et afkast kan du få med crowdlending?

Hvor højt et afkast du kan forvente, er afhængig af hvilken platform du vælger og hvor høj en risiko du ønsker at tage. Nogle crowdlending platforme, såsom Bondora har lån, hvor du kan få over 200% om året i rente. Dette er dere såkaldte højrisiko lån, hvor der heller ikke er buyback garanti. Men ønsker man nogle mere sikre lån, så er renterne naturligvis lavere og derfor afkastet også mindre. Men et afkast på mellem 10-15 % er muligt på de fleste crowdlending og peer to peer platforme.

Hvad er bedst, aktier eller crowdlending som investering?

Det er svært at sige hvilken investering der er bedst, da det hele afhænger af hvor høj risiko, samt hvilket afkast du ønsker. Hvis man kigger på fakta, så har aktier i de seneste næsten 70 år givet et gennemsnitligt afkast på 7 %Crowdlending platforme har ikke lige så lang historik, men kan på de fleste crowdlending og peer to peer platforme give et afkast på mellem 10-15 % hvilket betyder at du kan få et højere afkast ved at låne dine penge ud igennem crowdlending. Dog er det bedste du kan gøre, at sprede din investering og skabe diversifikation (spredning af investeringen) så du både investere i aktier og crowdlending. På den måde mindsker du risikoen på dine investeringer, og sikre et højt afkast.

Hvad er buyback garanti?

Når et lån har buyback garanti, så betyder det at hvis en lånetager ikke betaler tilbage til tiden, så vil platformen købe lånet tilbage af dig som investor igen, så du stadig får dine penge igen, inklusiv renter. Dette træder i kraft efter mellem 3 og 60 dage afhængig af hvilken platform du vælger.

  1. Informationen om den gennemsnitlige rente, kommer direkte fra de forskellige platforme. Eftersom at de ofte bliver beregnet forskellige, så kan de muligvis ikke alle sammen sammenlignes.
  2. Buyback garanti er mulgvis kun tilgængeligt for udvalgte lån.